Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

«Χολιγουντιανή» εισβολή σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι

Εισβολή με φορτηγό στο σούπερ - μάρκετ «Βερόπουλος» στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 99, στο Μενίδι, έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα.

Οι δράστες έσπασαν με το φορτηγό τις τζαμαρίες του καταστήματος, πήγαν στο γραφείο του διευθυντή, όπου έσπασαν με βαριοπούλες την πόρτα, πήραν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν στο φορτηγό και εξαφανίστηκαν.

Ως στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσα χρήματα περιείχε το χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες αναζητούνται.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Eπίθεση με μαχαίρι σε 15χρονη μαθήτρια στον Άγιο Δημήτριο

Επίθεση από δύο αγνώστους δέχθηκε στις 14:40, 15χρονη μαθήτρια, στην οδό Ειρήνης 53 στον Άγιο Δημήτριο.

Οι δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιχείρησαν αρχικά να ληστέψουν συμμαθήτρια της 15χρονης, που ήταν μαζί, αλλά αυτή απομακρύνθηκε και επιτέθηκαν στην 15χρονη την οποία τραυμάτισαν με μαχαίρι στο χέρι και στην κοιλιά και της άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Η 15χρονη διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας για τις πρώτες βοήθειες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

AΠΕ-ΜΠΕ

Διάρρηξη στο επαρχείο Λαγκαδά

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το πρωί από υπάλληλο του επαρχείου, ενώ το επαρχείο βρίσκεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα με το Α.Τ. της περιοχής.

Διάρρηξη σημειώθηκε στο επαρχείο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Από το κτίριο αφαιρέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, με αρχεία, καθώς και τα κλειδιά από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

«Στο παρελθόν, υπήρξαν απόπειρες παραβίασης του χώρου καθώς και βανδαλισμοί και με έγγραφη αναφορά μου προς τους αρμόδιους είχα ζητήσει τη φύλαξη του επαρχείου», δήλωσε η έπαρχος, Πόπη Καλαϊτζή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έσβησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε παλιό εργοστάσιο κονσερβοποιίας

Έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε παλιό εργοστάσιο κονσερβοποιίας, που βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Κουφαλίων- Προχώματος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η πυρκαγιά προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, ενώ προκλήθηκαν ζημίες στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 12 άντρες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντοπισμός λαθρομεταναστών κοντά στις Οινούσσες

Τριάντα ένας αλλοδαποί χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα -ανάμεσά τους και δυο γυναίκες- εντοπίστηκαν, από λιμενικούς, να κολυμπούν στη θαλάσσια περιοχή 0,7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της βραχονησίδας «Βάτου» Οινουσσών.

Όπως δήλωσαν στο προσωπικό του πλωτού σκάφους, που τους περισυνέλεξε, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, την οποία κατέστρεψαν μόλις αντιλήφθηκαν να πλέει κοντά τους το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Όλοι οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σκυλίτσιο για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Χίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΥΕΝΑΝΠ, το Φεβρουάριο του 2009, σε είκοσι τέσσερα περιστατικά διακίνησης αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα, συνελήφθησαν συνολικά 371 λαθρομετανάστες και έντεκα διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν δώδεκα πλοία-λέμβοι.

Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε επτά υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 784,3 γραμμάρια ηρωίνης, 4,8 γραμμάρια ακατέργαστο όπιο, 71,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 0,6 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 34 δισκία ηρεμιστικών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βόμβα σε υποκατάστημα τράπεζας στη Φιλοθέη

Από την έκρηξη, που πιθανόν πυροδοτήθηκε με καλώδιο από απόσταση, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην τράπεζα και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα σε υποκατάστημα της Citibank στη διασταύρωση Καποδιστρίου και Λαυρίου στη Φιλοθέη.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της τράπεζας και από τους αρμόδιους πυροτεχνουργούς εκτιμάται ότι πιθανόν πυροδοτήθηκε με καλώδιο από απόσταση.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην τράπεζα και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ