Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος εφήβου από τα Ν.Μουδανιά Χαλκδικής για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός εφήβου από τα Ν.Μουδανιά Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα με όσα καταγγέλονται,και περιλαμβάνονται στη δικογραφία διατηρούσε ηλεκτρονική σελίδα στο διαδίκτυο, στην οποία υπήρχε ανηρτημένο πορνογραφικό υλικό, και μάλιστα σημαντικό κομμάτι αυτού ήταν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Με τη σχηματισθείσα δικογραφία ο έφηβος θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν συνελήφθη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.
www.newsblog.gr

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στη Λάρισα

Αφορμή ήταν η δίκη τεσσάρων κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων.

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα με αφορμή τη δίκη τεσσάρων κρατούμενων από τις φυλακές Τρικάλων, μεταξύ των οπoίων o ένας θεωρείται ομοϊδεάτης τους.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Kακουργημάτων στη Λάρισα εκδίκασε την υπόθεση τεσσάρων κρατούμενων, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι πρωτοστάτησαν σε εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων στις 27 Απριλίου του 2006, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ο Βαγγέλης Πάλλης, ο οποίος θεωρείται αντιεξουσιαστής και καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο μίλησε για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Τρικάλων, αναφέροντας ότι σε θαλάμους 10 τ.μ. κρατούνται υπερτριπλάσιοι κρατούμενοι, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι μόνο 16.

Την κατάθεση του επιβεβαίωσαν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σχετικά με τις συνθήκες κράτησης, ωστόσο το δικαστήριο καταδίκασε τόσο τον συγκεκριμένο όσο και έναν ακόμη κατηγορούμενο, που είναι αλλοδαπός σε τρία χρόνια φυλάκιση με το «ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων». Οι δυο άλλοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Ωστόσο, με αφορμή τη συγκεκριμένη δίκη και τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας 80 περίπου αντιεξουσιαστές από όλη την Ελλάδα με ανάλογη παρουσία ισχυρών διμοιριών των ΜΑΤ. Κάποια στιγμή το απόγευμα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου ξέσπασαν φασαρίες, όταν αντιεξουσιαστές πέταξαν ένα κάδο προς τους αστυνομικούς, ακολούθησαν επεισόδια, έπεσαν δακρυγόνα και οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων τα τρία αφέθηκαν ελεύθερα.

Στη διάρκεια των επεισοδίων δυο κοπέλες που συμμετείχαν στην ομάδα των αντιεξουσιαστών και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ μια μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών κλείστηκε στην ιατρική σχολή.

Τελικά τα επεισόδια εκτονώθηκαν με την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή στον Άλιμο

Επεισοδιακή απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας έγινε στις 8 το βράδυ, στη διασταύρωση Ιωνίας και Παπανδρέου στον Άλιμο.

Έξι ένοπλοι έκλεισαν με μπουλντόζα το δρόμο στο όχημα της χρηματαποστολής και προσπάθησαν να βγάλουν έξω τους υπαλλήλους πυροβολώντας πολλές φορές στο θωρακισμένο τζάμι και τα λάστιχα.

Ο οδηγός, όμως, με ελιγμούς κατάφερε να τους ξεφύγει γι' αυτό οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθεια και διέφυγαν με άγνωστο μέσον.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, Θεσπρωτίας, αστυνομικοί εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο θεώρησαν ύποπτο και επιχείρησαν να ελέγξουν. Σε σήμα στάσης για έλεγχο, ο Αλβανός οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Στο Πανόραμα Ηγουμενίτσας ο οδηγός ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και μαζί με συνεργάτη συμπατριώτη του το εγκατέλειψαν, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν επτά Αλβανοί λαθρομετανάστες, τους οποίους μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ το αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Επίσης, στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη ένας Αλβανός γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, τέσσερις συμπατριώτες του λαθρομετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Εξάλλου, στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, αλλοδαπός οδηγός νταλίκας αντιλήφθηκε λαθρομετανάστες στην καρότσα του φορτηγού του. Ειδοποίησε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου και με τη συνοδεία αστυνομικών το όχημα μεταφέρθηκε στο Τελωνείο Ιωαννίνων, όπου αποσφραγίστηκε. Μεταξύ των εμπορευμάτων στην καρότσα της νταλίκας βρέθηκαν κρυμμένοι δύο λαθρομετανάστες. Οι τελευταίοι μπήκαν στο φορτηγό σε περιοχή της Μακεδονίας όπου ο ξένος οδηγός είχε σταματήσει για να ξεκουραστεί, ταξιδεύοντας για την Ηγουμενίτσα και από εκεί με οχηματαγωγό για λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ο οδηγός και οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σε ολόκληρη την Ήπειρο, το τελευταίο τριήμερο, συνελήφθησαν 128 Αλβανοί λαθρομετανάστες, που στη συνέχεια μέσω Κακαβιάς απελάθηκαν στη χώρα τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σωρεία διαρρήξεων στα Ιωάννινα

Αλλοδαπό, που διέρρηξε το παγκάρι του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας και αφαίρεσε 159 ευρώ, συνέλαβαν άνδρες της Αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

Στην Πλαταριά του δήμου Συβότων Θεσπρωτίας, άγνωστοι παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο και έφυγαν άπρακτοι.

Στην Ανατολή Ιωαννίνων, άγνωστοι μπήκαν σε εργοστάσιο, αφού διέρρηξαν το παράθυρο και έκλεψαν φορητό υπολογιστή, τέσσερις κάμερες επίβλεψης, προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη, και 300 ευρώ.

Στο Ραδοβίζι Μολοσσών Ιωαννίνων, άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα σπιτιού, μπήκαν στο εσωτερικό και έκλεψαν 700 ευρώ.
ΑΠΕ
Καταδίκη 4 ατόμων για τα επεισόδια στο ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Συνελήφθησαν σε επεισόδια έξω από το γήπεδο της Τούμπας.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την ετυμηγορία του Αυτόφωρου Τριμελούς Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους, που κάθισαν στο εδώλιο για τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στην περιοχή της Τούμπας, πριν και μετά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Το δικαστήριο επέβαλε σε βάρος τους ποινές φυλάκισης τριών και οκτώ μηνών, οι οποίες σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο δεν αναστέλλονται ούτε μετατρέπονται.

Ένας ακόμη κατηγορούμενος -ηλικίας 57 ετών- που δικάστηκε σήμερα και κρίθηκε ένοχος, αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο πριν την κρίση του δικαστηρίου και αναζητείται από τις αρχές, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τέσσερις παραπάνω για παράβαση του αθλητικού νόμου και -κατά περίπτωση- για την πράξη της βιαιοπραγίας. Τους απάλλαξε δε -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απρόκλητης εξύβρισης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Δύο εκ των καταδικασθέντων ομολόγησαν τις πράξεις που τους αποδόθηκαν, ενώ οι άλλοι δύο τις αρνήθηκαν.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο -λόγω αμφιβολιών- τον πέμπτο εκ των κατηγορουμένων που κάθισε στο εδώλιο φερόμενος ότι έριχνε πέτρες σε αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, σήμερα επρόκειτο να δικαστούν άλλοι δύο συλληφθέντες για τα παραπάνω επεισόδια, αλλά το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα της αναβολής που υπέβαλλαν δια των συνηγόρων τους, λόγω νοσηλείας τους σε νοσοκομείο. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο που ορίστηκε για τις 18 Ιουνίου 2009.

Κατά τα παραπάνω επεισόδια είχε συλληφθεί κι ένας ανήλικος -16 ετών-, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων το οποίο προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου 2009.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού στη Δάφνη

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανό κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.

Ηλικιωμένο ζευγάρι είναι τα θύματα διπλής δολοφονίας που αποκαλύφθηκε στις 10:15 στη Δάφνη. Πρόκειται για έναν 81χρονο και την 63χρονη σύζυγό του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σε μονοκατοικία στην οδό Ίμβρου 47.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας τα θύματα φέρουν τραύματα πιθανότατα από μαχαίρι, ενώ το σπίτι ήταν αναστατωμένο, γι' αυτό εκτιμάται ότι κίνητρο της διπλής δολοφονίας ήταν η ληστεία.

Ωστόσο, αυτά θα διευκρινιστούν από την έρευνα που διενεργεί το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύλληψη κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Ένας 27χρονος Σκοτσέζος και ένας 49χρονος Έλληνας συνελήφθησαν από την Ασφάλεια για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.

Κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 27χρονο Σκοτσέζο στην Κρήτη και έναν 49χρονο Έλληνα ζαχαροπλάστη στην Αθήνα, οι οποίοι αντάλλαξαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, που έβλεπαν σε συγκεκριμένο site στο διαδίκτυο.

Το site αυτό μετέδιδε και ζωντανά βιασμούς παιδιών που οι παιδόφιλοι σε όλο τον κόσμο πλήρωναν από 2.000 έως 8.000 ευρώ για να μπορούν να παρακολουθήσουν.

Δεν έχει εξακριβωθεί εάν οι δύο που συνελήφθησαν στην Ελλάδα έβλεπαν και τέτοιο υλικό.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ασφάλεια, ο 49χρονος ζαχαροπλάστης είχε διαγράψει από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας, αλλά από την έρευνα προκύπτει ότι είχε διακινήσει τέτοιο υλικό και είχε ανταλλάξει με τον 27χρονο στην Κρήτη.

Κατά την αστυνομία τα παιδιά που απεικονίζονται σε βίντεο και φωτογραφίες είναι κυρίως από τα Βαλκάνια και άλλες χώρες της Ευρώπης. Η υπόθεση απασχόλησε την Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από πληροφορίες από τις αμερικανικές και βρετανικές αρχές, όπου και είχαν συλληφθεί νωρίτερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θανατηφόρο τροχαίο οδηγού μοτοσικλέτας στο Ναύπλιο

Στο 8,3 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Άργους - Ναυπλίου - Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου, μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 36χρονος στην περιοχή της Δαλαμανάρας Αργολίδας συγκρούστηκε με δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός της μηχανής.

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ναυπλίου. Παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής ενώ ανάκριση διενεργεί η Τροχαία Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη Ταξι σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη

Δύο άτομα με την απειλή μαχαιριού απέσπασαν από τον οδηγό ταξί 150 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο στο τέρμα των αστικών λεωφορείων των 40 Εκκλησιών.

Στη συνέχεια, οι δύο άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή.
skai.gr

Εμπρηστικές ενέργειες τη νύχτα στην Αθήνα

Ένα κατάστημα φωτιστικών στο Χαλάνδρι και μια τράπεζα στον Άλιμο έγιναν στόχος αγνώστων τη νύχτα.

Πολύ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο κατάστημα επίπλων, χαλιών και φωτιστικών με την επωνυμία GMG στη λεωφόρο Κηφισίας 358, στο Χαλάνδρι, από εμπρηστική ενέργεια που σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα περίπου 10 ατόμων έσπασαν τα τζάμια του καταστήματος, έριξαν μέσα βόμβες μολότοφ και εύφλεκτο υγρό προκαλώντας πυρκαγιά, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο έσπευσαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά περίπου μία ώρα αργότερα αλλά στο μεταξύ είχε καταστραφεί το ισόγειο και ο ημιώροφος.

Νωρίτερα λίγο πριν τη 01:00 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε και άλλη εμπρηστική ενέργεια στο υποκατάστημα της ΑΣΠΙΣ Bank στη διασταύρωση Μεγίστης και Ποσειδώνος στον Άλιμο.

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στον προθάλαμο της Τράπεζας, όπου και προκλήθηκαν ζημιές από την έκρηξη και την πυρκαγιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λήστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Ένοπλη ληστεία μέσα στο Λαϊκό Νοσοκομείο έγινε στις 10:45 από δύο άγνωστους.

Οι δράστες εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι μέσα στο νοσοκομείο, πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν πεζοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ