Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Αγνοείται ψαράς στη Χαλκιδική

Ένας ψαράς αγνοείται στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις έρευνες που έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο από τη θάλασσα όσο και από αέρος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληφοροφορίες η βάρκα στην οποία βρισκόταν ανετράπη από τα κύματα σε συνδυασμό με το σφοδρό άνεμο και έκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί.
από troktiko

Ηγούμενος ασελγούσε σε βάρος δόκιμων μοναχών

Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να απολογηθεί πήρε ο ηγούμενος που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκων κατ' εξακολούθηση.

Την Πέμπτη θα απολογηθεί ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας ο 68χρονος ηγούμενος Νύφον της Ιεράς Μονής της Κερατέας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της ασέλγειας ανηλίκων κατ' εξακολούθησην.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε καταγγελίες εις βάρος του ηγούμενου έχουν προβεί περισσότερα από δέκα άτομα τα οποία κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Μονή είχαν υποστεί κακοποίηση από τον ηγούμενο.

Ο 68χρονος ηγούμενος συνελήφθη με βάση τις καταγγελίες τεσσάρων ατόμων 18 έως 34 ετών, σύμφωνα με τις οποίες, στο διάστημα από το 1989 έως και το 2007 είχε ασελγήσει πάνω τους πολλές φορές όταν ήταν ανήλικοι δόκιμοι μοναχοί στη Μονή Αγίας Σκέπης, στο ηγουμενείο και στα κελιά τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι και άλλα δεκαεφτά άτομα έχουν καταγγείλει για τον ίδιο λόγο τον ηγούμενο, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν την ιεροσύνη για το λόγο αυτό.

www.kathimerini.gr

Λήστεψαν ταχυδρόμο στη Θεσσαλονίκη

Θύμα ένοπλης ληστείας έπεσε ταχυδρόμος στην περιοχή Νικόπολης Θεσσαλονίκης, όπου δύο άγνωστοι του απέσπασαν περίπου δύο χιλιάδες ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ, λίγο μετά τις 10 το πρωί και ενώ βάδιζε στην οδό Ρωμανού, τον πλησίασαν από πίσω οι δύο άγνωστοι και με απειλές τον ανάγκασαν να τους παραδώσει τα χρήματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ένας από τους ληστές κρατούσε πιστόλι και ο άλλος μαχαίρι, ενώ τα περίπου 1.500 ευρώ, από το χρηματικό ποσό που του άρπαξαν, προορίζονταν για πληρωμές και τα υπόλοιπα ήταν δικά του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Έντεκα κιλά ηρωίνη σκόπευαν να διοχετεύσουν σε τοξικομανείς

Περισσότερα από έντεκα κιλά ηρωίνη σκόπευαν να διοχετεύσουν σε «πιάτσες» τοξικομανών, στη Θεσσαλονίκη, δύο άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Ανάληψης» Θεσσαλονίκης σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 25χρονος Αλβανός υπήκοος, βρέθηκαν συνολικά 11 κιλά και 128 γραμμάρια ηρωίνης, συσκευασμένα σε δέματα.

Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμά του, όπου βρέθηκε μικροποσότητα χασίς, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο νεαρός αλλοδαπός είπε στους αστυνομικούς ότι παρέλαβε την ηρωίνη από 32χρονο Έλληνα.

Αργότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 32χρονος, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπόθεση βιασμού ερευνά η Ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής

Υπόθεση βιασμού σε βάρος 22χρονης από δύο άγνωστους στη Φιλοθέη ερευνά από το πρωί η Ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής.

Η 22χρονη προσήλθε το πρωί στο τμήμα Ασφαλείας Φιλοθέης και κατήγγειλε ότι ενώ βρισκόταν τις πρωινές ώρες με το φίλο της μέσα στο αυτοκίνητό του σε παρκάκι της Φιλοθέης, δύο κουκουλοφόροι τους επιτέθηκαν, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και στη συνέχεια πήραν την 22χρονη, την επιβίβασαν σε άλλο ΙΧ, της έκλεισαν τα μάτια και τη μετέφεραν σε άγνωστη περιοχή, όπου τη βίασαν διαδοχικά.

Στη συνέχεια την εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία ερευνά την καταγγελία και παράλληλα αναζητεί τους δράστες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρπόλησαν υποκατάστημα τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο

Άγνωστοι πυρπόλησαν στη 01.45 το υποκατάστημα της Aspis Bank στη διασταύρωση Αφροδίτης και Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο.

Οι δράστες τοποθέτησαν εξωτερικά αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ