Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Οκτώ συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο στα Περβολάκια Κισάμου στην Κρήτη

Στην σύλληψη οκτώ ατόμων εκ των οποίων τα δύο εξακολουθούν να κρατούνται για να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, προχώρησε η αστυνομία στα Χανιά, μετά το χθεσινό αιματηρό περιστατικό στα Περβολάκια Κισάμου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 25χρονος κάτοικος της περιοχής, από πυρά πυροβόλου όπλου.

Σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Αριστείδης Καζάλης αναφέρθηκε στο αιματηρό περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται τα μέλη δύο οικογενειών και το οποίο απέδωσε σε παλαιότερες διαφορές που είχαν οι δυο οικογένειες.

Όπως είπε, «χθες το απόγευμα, στη θέση κορυφή του δημοτικού διαμερίσματος Περβολάκια του δήμου Μηθύμνης Κισάμου, ύστερα από φιλονικία μεταξύ μελών δύο οικογενειών της περιοχής, με αφορμή ασήμαντες διαφορές και βαθύτερα αίτια που βρίσκονται σε μακρόχρονες οικογενειακές διαφορές, που είχαν ως αποτέλεσμα άδικη απώλεια ζωής και από τις δύο πλευρές, ενήλικος άνδρας τραυμάτισε με πέτρα στο κεφάλι, ενήλικη γυναίκα της άλλης οικογένειας».

Όπως ανέφερε ο κύριος Καζάλης, «ακολούθησε, ένοπλη συμπλοκή καθώς στο σημείο έφθασαν μέλη και των δύο οικογενειών, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 25 χρόνου από βολίδα πυροβόλου όπλου, και τον ελαφρύ τραυματισμό από σκάγια κυνηγετικού όπλου δύο ακόμα νεαρών ανδρών.»

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, «ακολούθησε η μεταφορά όλων των τραυματιών στο Κέντρο Υγείας Κισάμου. Εκεί, υπήρξε και άλλη συμπλοκή μεταξύ μελών των δύο οικογενειών κατά την οποία δράστες που ανήκουν στην οικογένεια των ελαφρά τραυματισθέντων, τραυμάτισαν σοβαρά με μαχαίρι την μητέρα του θύματος που αρχικά είχε τραυματιστεί με πέτρα στο κεφάλι, και ένα ακόμα άτομο της οικογένειας της.»

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που πήραν αυξημένα μέτρα ώστε να αποτραπούν νέα επεισόδια και υπό το φόβο της αντεκδίκησης. Η αστυνομία συνέλαβε 8 από τα μέλη των δύο οικογενειών δύο από τα οποία κρατούνται και ανακρίνονται.

Αναζητούνται δύο ακόμα άτομα και από τις δύο οικογένειες, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται. Από τους δύο τραυματίες πιο σοβαρά είναι η ενήλικη γυναίκα που το βράδυ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκοτώθηκε ποδηλάτης σε τροχαίο στην Κατερίνη

Ακαριαίο θάνατο βρήκε χτες στις 5 το απόγευμα ένας 59χρονος ποδηλάτης από την Κατερίνη, όταν το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ αυτοκίνητο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.
Το τροχαίο δυστύχημα έγινε λίγο πιο πέρα από το γήπεδο του Πιερικού, κοντά στο
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
κέντρο "Ελιά".
Ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου συνελήφθη και της υπόθεσης επιλήφθηκε το Τμήμα Τροχαίας Εθνικής Οδού που διεξάγει ανακρίσεις για τα αίτια του δυστυχήματος..
lefteria.blogspot.com

Αναλαμβάνει ρόλο η Σκότλαντ Γιαρντ

Κλιμάκιό της αύριο στην Αθήνα με σκοπό την αναδιοργάνωση
της Aντιτρομοκρατικής Yπηρεσίας


Σε επικίνδυνη καθημερινότητα εξελίσσεται το μπαράζ βίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τράπεζες αλλά και εμπορικά καταστήματα και Ι.Χ. αυτοκίνητα πολιτών δέχονται τις επιθέσεις νεαρών κουκουλοφόρων. Οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις με μολότoφ δημιουργούν πλέον ζήτημα δημόσιας ασφάλειας. Οι πολίτες ανησυχούν αφού εκτός από τα σημάδια της βίας, όπως στη φωτογραφία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Νέο Ψυχικό, είναι εμφανή και τα σημάδια της αναποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ.

Η Σκότλαντ Γιαρντ αναλαμβάνει και πάλι την αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», για την εξέλιξη αυτή υπήρξε προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Ενδεικτικό του κατεπείγοντος, διάσταση την οποία προσέδωσε η κυβέρνηση, είναι ότι κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ αναμένεται στην Αθήνα αύριο, ενώ τις προσεχείς μέρες αναμένεται και ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας σερ Iαν Μπλερ. Στην Αθήνα επιστρέφει και ο αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ κ. Χρήστος Καλαματιανός, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος Ελλήνων και Βρετανών αστυνομικών στη διάρκεια των ερευνών και της εξάρθρωσης της 17Ν.

Οι Βρετανοί ειδικοί στα θέματα τρομοκρατίας αναμένεται πως θα βοηθήσουν και πάλι την Αντιτρομοκρατική να βγει από το τέλμα της αναποτελεσματικότητας και της απραξίας ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα γενιά τρομοκρατών που δημιουργεί, ιδίως μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, μείζονα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας. Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην αντιμετώπιση της λεγόμενης «χαμηλής τρομοκρατίας», που επίσης προβληματίζει τις Αρχές και τους πολίτες με τους περίπου καθημερινούς, ενίοτε και συντονισμένους, βανδαλισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το κλίμα ατιμωρησίας έχει αποθρασύνει τους κουκουλοφόρους που πλέον δεν διστάζουν να χτυπήσουν και να καταστρέψουν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Ενδεικτική της αποδιάρθρωσης της Αντιτρομοκρατικής είναι και η στασιμότητα της υπόθεσης των αδελφών Σεϊσίδη, των πλέον επικίνδυνων καταζητούμενων του αντιεξουσιαστικού χώρου εδώ και τρία χρόνια, την οποία ανώτερος δικαστικός χαρακτηρίζει «μελανή σελίδα της ΕΛ.ΑΣ»
Kathimerini