Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Απειλητικό τηλεφώνημα για ύπαρξη εμπρηστικού μηχανισμού στην οδό Αγ.Σοφίας στη Θεσσαλονίκη

Απειλητικό τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα για ύπαρξη εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενου από γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη στην Αγία Σοφία. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε παρόμοιο τηλεφώνημα για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην Μητρόπολη του Πειραιά. Στη Θεσσαλονίκη, η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ψάχνουν εξονυχιστικά τον χώρο σε μία προσπάθεια να εξακριβώσουν εάν το τηλεφώνημα είναι αληθινό ή πρόκειται για φάρσα. Σημειώνεται ότι, σε λίγη ώρα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Χρ.Μαρκογιαννάκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Βασ.Τσιατούρας.
www.newsblog.gr

Εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε στην εκκλησία του Αγ.Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Εμπρηστικός μηχανσιμός εντοπίστηκε πριν από λίγο στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από γκαζάκια. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλου εμπρηστικού μηχανισμού στον Ι.Ν της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.
www.newsblog.gr

Γκαζάκια σε εκκλησίες

Δύο γκαζάκια εξερράγησαν λίγο πριν στις 15:00 στην Αγία Τριάδα Πειραιά. Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος προειδοποιούσε ότι στην εκκλησία έχει τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός.

Ανάλογο τηλεφώνημα έγινε και στη Μητρόπολη Αθηνών, προκαλώντας αναστάτωση στις αρχές. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν ένα περίεργο κουτί στο προαύλιο της Μητρόπολης, το οποίο εξετάζεται.
skai.gr

Έληξε ο συναγερμός στο Εφετείο

Κανονικά λειτουργεί το Εφετείο Αθηνών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα.

Στο σημείο μετέβησαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Η κίνηση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.

Πυρκαγιά σε κτίριο στην Πάτρα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο κτίριο όπου φυλάσσεται το αρχείο της αρχαιολογική υπηρεσίας Πατρών στο κέντρο της πόλης.

Τη φωτιά στο διώροφο νεοκλασικό κτίριο προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών

Αφού αξιοποίησαν πληροφορίες συνέλαβαν στην περιοχή της Άνω Πόλης 3 αλλοδαπούς ηλικίας 24, 26 και 29 ετών.
Σε έρευνα στα σπίτια των αλλοδαπώ,ν βρέθηκαν 3 κιλά και 70 γραμμάρια χασίς καθώς και 2,5 κιλά ηρωίνης.
Επίσης εντοπίστηκε ζυγαριά ακριβείας και ένα αυτοκίνητο που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να διακινούν τα ναρκωτικά.
troktiko.blogspot.com

Ληστεία σε Τράπεζα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Ληστεία σημειώθηκε πριν από λίγο σε υποκατάστημα της Τράπεζας Marfin στο Κορδελίο Θεσσαλονίκης. Ο άγνωστος δράστης εισέβαλε στην Τράπεζα κρατώντας ένα όπλο, ζήτησε και πήρε τα χρήματα που υπήρχαν εκείνη την ώρα στα ταμεία και στη συνέχεια διέφυγε πεζός
newsblog.gr

Επιασαν (πάνοπλο) φυγά μετά από καταδίωξη

Μάρτυρες... κινηματογραφικών σκηνών έγιναν χθες το πρωί περίοικοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως στον Κολωνό όταν πλήρωμα περιπολικού του τοπικού αστυνομικού τμήματος έκανε σήμα σε οδηγό ύποπτου αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο, όμως αυτός προτίμησε να αναπτύξει ταχύτητα για να εξαφανιστεί. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τον φυγά και λίγο αργότερα κατάφεραν να τον μπλοκάρουν. Δεν μπόρεσαν ωστόσο να συλλάβουν το δεύτερο άτομο που επέβαινε στο ύποπτο Ι.Χ. καθώς λίγο πριν από τον τερματισμό του κυνηγητού άνοιξε την πόρτα από τη θέση του συνοδηγού και κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας. Στην έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και μάσκες απόκρυψης των χαρακτηριστικών προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος που συνελήφθη οδηγήθηκε στα γραφεία των αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας, στο γνωστό Διαρρηκτών, και εξετάζεται η συμμετοχή του σε ομάδα διάπραξης ένοπλων ληστειών σε τράπεζες ή άλλους οικονομικούς στόχους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο πάνοπλος φυγάς συνελήφθη από το πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, το οποίο διατίθεται σε καθημερινή βάση για περιπολίες με βάση συγκεκριμένο σχέδιο και δρομολόγιο έχοντας ως αποκλειστική αρμοδιότητα τον έλεγχο και την αστυνόμευση των τραπεζικών υποκαταστημάτων της περιοχής. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τα μέσα Φεβρουαρίου και το οποίο προβλέπει τη διάθεση από κάθε τοπικό τμήμα Τάξης και Ασφάλειας ενός περιπολικού κάθε μέρα, για όσες ώρες πραγματοποιούνται τραπεζικές συναλλαγές. Τα περιπολικά ενισχύονται και από μοτοσικλετιστές της Αμεσης Δράσης ώστε να αποτρέπονται οι ληστείες, να ελέγχονται όπως στην προκειμένη περίπτωση ύποπτα οχήματα και να αναζητούνται δράστες και οχήματα διαφυγής μετά από κάθε ένοπλη επιδρομή.
espressonews.gr

Συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΕΟΤ για εκβιασμό

Δύο υπάλληλοι του ΕΟΤ συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα από αστυνομικούς μετά από καταγγελία επιχειρηματία ότι δέχθηκε εκβιασμό προκειμένου να του χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας δύο διαμερισμάτων ως τουριστικών καταλυμάτων.

Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη μετά από την καταγγελία του επιχειρηματία σε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Εναντίον των δύο υπαλλήλων ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και συναυτουργία.
skai.gr

Τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Μαλγάρων

Νεκρός ένας 64χρονος οδηγός, όταν το αυτοκίνητο του προσέκρουσε σε στηθαίο στα διόδια των Μαλγάρων.

Νεκρός είναι ένας 64χρονος οδηγός, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε χθες στις 23:20 σε τσιμεντένιο στηθαίο, καθώς προσέγγιζε τα διόδια των Μαλγάρων.

Από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου προκλήθηκε πυρκαγιά, ενώ οι συνθήκες του δυστυχήματος, διερευνώνται από την τροχαία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χτύπησε πάλι η σπείρα που στήνει καρτέρι σε πελάτες τραπέζων

Θύμα της σπείρας που παρακολουθεί πελάτες τραπεζών και τους αρπάζει τα χρήματα που έχουν κάνει ανάληψη έπεσε 57χρονος μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αν και είχε μαζί του τον γιο του, οι κλέφτες δεν πτοήθηκαν και έχοντας αριθμητική υπεροχή κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους. Τέσσερις άγνωστοι άρπαξαν το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε 60.000 ευρώ σε ρευστό και μια επιταγή 15.000 ευρώ!

Ο 57χρονος είχε πάει από το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας στο Κορδελιό και έκανε ανάληψη χρημάτων για να τα καταθέσει σε τράπεζα του κέντρου. Οπως φαίνεται όμως, οι δράστες τον παρακολουθούσαν και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Την ώρα που ο 57χρονος πήγαινε στην τράπεζα για κατάθεση, δύο από τους δράστες τον πλησίασαν και αφού τον ακινητοποίησαν με τη βία, του απέσπασαν το τσαντάκι με τα συνολικά 75.000 ευρώ. Βλέποντας τη σκηνή, ο 27χρονος γιος του θύματος, που βρισκόταν στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του, έτρεξε να βοηθήσει τον πατέρα του. Ακολούθησε συμπλοκή, αλλά οι δράστες σαν… κασκαντέρ σε κινηματογραφική ταινία κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας σε εν κινήσει όχημα, στο οποίο τους περίμεναν ακόμη δύο συνεργοί τους. Η αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
espressonews.gr