Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αθώωση 22χρονου φοιτητή για επεισόδιο με αστυνομικούς

Αθώος των κατηγοριών της απείθειας και της αντίστασης κατά της Αρχής, κρίθηκε ο 22χρονος φοιτητής, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για επεισόδιο που σημειώθηκε με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια εξακρίβωσης στοιχείων σε συμβάν, στο οποίο κλήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, στο κέντρο της πόλης.

Εις εκ των αστυνομικών που παρέστη στο περιστατικό, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 22χρονος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και όταν κλήθηκε να ακολουθήσει στο περιπολικό, «προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί». Ερωτηθείς εάν ο φοιτητής πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο, όπου κλήθηκαν οι αστυνομικοί, είπε ότι «μάλλον δεν ήταν». «Ήταν όμως υποχρεωμένος να δώσει τα στοιχεία του», τόνισε. Νωρίτερα, ανακάλεσε την έγκληση, που κατέθεσε σε βάρος του νεαρού για εξύβριση.

Απολογούμενος ο 22χρονος είπε: «Τρόμαξα εκείνη τη στιγμή. Έγινε μία φασαρία με δύο παρέες. Κάποιοι υπέδειξαν ως υπαίτιους εμάς».

Στο μεταξύ, ο νεαρός προσέφυγε για το επεισόδιο στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας ότι κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στο αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, αστυνομικός με πολιτικά επιτέθηκε εναντίον του και τον χτύπησε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 6/3/2009

Zευγάρι βρέθηκε νεκρό στο Μουζάκι Καρδίτσας

Όπως φαίνεται οι ηλικιωμένοι «έφυγαν» από παθολογικά αίτια.

Ένας 78χρονος άνδρας και η 81χρονη σύζυγος του βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους, στο Μουζάκι Καρδίτσας τις πρώτες πρωινές ώρες. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν πρώτα έφυγε από την ζωή η ηλικιωμένη γυναίκα από παθολογικά αίτια και λίγες ώρες αργότερα ξεψύχησε και ο σύζυγος της.

Προανάκριση ενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Μουζακίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

'Αγνωστοι πυρπόλησαν γραφεία της ΝΔ στα Άνω Πετράλωνα

Άγνωστοι πυρπόλησαν στη 01:00 τα ξημερώματα τα ισόγεια γραφεία της ΝΔ στη διασταύρωση Τριών Ιεραρχών και Υπερίωνος στα Άνω Πετράλωνα.

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι και έριξαν εύφλεκτο υγρό με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά που σβήστηκε όμως έγκαιρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύλληψη ατόμων που αφαιρούσαν σιδηροδρομικές ράγες

Τρία άτομα που αφαίρεσαν μεταλλικές σιδηροδρομικές ράγες στην περιοχή της Ιωνίας συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα που είχαν αφαιρέσει μεταλλικές ράγες από παρακαμπτήριο σιδηροδρομική γραμμή εντός του στρατοπέδου Γκόνου, στην Ιωνία Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες μετακινούνταν με αυτοκίνητο, το οποίο δε διέθετε πινακίδες, ενώ για την υπόθεση αυτή, ακολουθείται η προβλεπόμενη από το νόμο, διαδικασία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δολοφονία 31χρονου τα ξημερώματα στην Κυψέλη

Σε προσωπικές διαφορές αποδίδει η αστυνομία τη δολοφονία 31χρονου τα ξημερώματα στην Κυψέλη.

Δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν τον 31χρονο που βάδιζε στο πεζοδρόμιο στη διασταύρωση Νάξου και Λέσβου και τον πυροβόλησαν πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά αλλά κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό, υπέκυψε στα τραύματά του.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

'Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βούλα


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 το πρωί στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Καβάφη στη Βούλα, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο. Σοβαρά τραυματισμένος ο ιδιοκτήτης του οχήματος.


Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της απόπειρας δολοφονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που έγινε το πρωί σε βάρος του εισαγωγέα ενδυμάτων, Αθανάσιου Μιλιτσόπουλου, 62 ετών, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Ωστόσο, η Ασφάλεια Αττικής που διερευνά την υπόθεση προσανατολίζεται κυρίως σε διαφορές που πιθανόν να έχει ο επιχειρηματίας λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, χωρίς να έχει αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη εκδοχή.

Η έκρηξη σημειώθηκε όταν ο Μιλιτσόπουλος κάθισε στη θέση του οδηγού και γύρισε το κλειδί στη μίζα. Αμέσως ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος και τινάχθηκε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου στον αέρα ενώ θραύσματα πετάχτηκαν μέχρι και το κτίριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου που είναι απέναντι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς γιατί τα παιδιά ήταν στις αίθουσες. Ταυτόχρονα το πολυτελές τζιπ του 62χρονου επιχειρηματία τυλίχθηκε στις φλόγες.

Περίοικοι και πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο έβγαλαν τον τραυματία ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και πριν από λίγη ώρα βρισκόταν στο χειρουργείο.

Σημειώνεται ότι το 2004 είχε τοποθετηθεί και πάλι βόμβα έξω από το σπίτι του Αθανάσιου Μιλιτσόπουλου, χωρίς όμως τότε να τραυματιστεί κανείς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

'Ενοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάτρα

'Ενοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάτρα
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για λεία 10.000 ευρώ.

Περίπου στα 10.000 ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η λεία του άγνωστου δράστη που λήστεψε σήμερα το πρωί υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα μόλις ο άγνωστος δράστης μπήκε στο υποκατάστημα της τράπεζας, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Σμύρνης και Ιεροθέου, κατευθύνθηκε προς τον ταμία.

Με την απειλή όπλου τον ανάγκασε να του δώσει τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο και στη συνέχεια βγήκε από το υποκατάστημα, όπου τον περίμενε συνεργός του και διέφυγαν με δίκυκλη μηχανή.

Αμέσως μετά την ληστεία η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και στην Ασφάλεια Πατρών προσήχθη ένα άτομο, το οποίο και ανακρίνεται. Επίσης κατά την διάρκεια των ερευνών της Αστυνομίας, βρέθηκε στην περιοχή μία δεσμίδα χαρτονομισμάτων, που εκτιμάται ότι έπεσαν από τον δράστη της ληστείας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 37χρονου

Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 37χρονου έγινε στις 2:30 το μεσημέρι στην διασταύρωση των οδών Νικολάου Τρύπια και Μαγνησίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Άγνωστος πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι και στο λαιμό τον 37χρονο την ώρα που είχε μπει με μία γυναίκα σε ΙΧ αυτοκίνητο. Ο δράστης στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ ο 37χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία το θύμα και η γυναίκα που τον συνόδευε είναι σεσημασμένοι για ναρκωτικά γι' αυτό η επίθεση αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για παράνομες δοσοληψίες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ