Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Σύλληψη ενός ατόμου μετά από καταδίωξη στην Κρεαταγορά της Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη ένα άτομο μετά από καταδίωξη αστυνομικών στην Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης. Ο συλληφθείς επέβαινε μαζί με άλλα δύο άτομα σε αυτοκίνητο μάρκας Mercedes και προσπάθησε να αποφύγει αστυνομικό μπλόκο, το οποίο είχε στηθεί μετά τη ληστεία στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ιωνία. Το αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα, έκανε ελιγμό, απέφυγε τους αστυνομικούς για να ακολουθήσει περιπετειώδης καταδίωξη. Κάποια στιγμή οι επιβάτες του αυτοκινήτου το εγκατέλειψαν στην είσοδο της Κρεαταγοράς στη δυτική Θεσσαλονίκη, για να συλληφθεί ο ένας από αυτούς λίγο αργότερα. Υπάρχουν σοβαρές υποψίες, ότι πρόκειται για τους δράστες της ληστείας στο πρατήριο υγρών καυσίμων νωρίτερα, οι οποίοι εγκατέλειψαν σε κάποιο σημείο το κλεμμένο αυτοκίνητο της ιδιοκτήτριας, για να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes.
www.newsblog.gr

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ιωνία Θεσσαλονίκης

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν από λίγο σε βενζινάδικο της ΕΚΟ στην Ιωνία Θεσσαλονίκης στην οδό Πόντου. Τρεις δράστες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες εισέβαλαν κρατώντας όπλα και αφού απείλησαν την ιδιοκτήτρια του πρατηρίου, πήραν τα χρήματα του ταμείου. Στη συνέχεια, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της ιδιοκτήτριας (ένα Daewoo Matiz) και διέφυγαν προς την περιοχή της Χαλάστρας. Μεγάλη αστυνομική δύναμη έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους, ενώ έχουν στηθεί μπλόκα σε όλους τους κοντινούς οδικούς άξονες.
www.newsblog.gr

Βιασμός κοπέλας στην Άρτα

Στην Άρτα, τέσσερις άγνωστοι μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι κατοίκου της πόλης και αφού τον ακινητοποίησαν, προκαλώντας του σωματικές βλάβες, βίασαν από κοινού και κατ' εξακολούθηση την κόρη του.

Στη συνέχεια, με την απειλή κυνηγετικού όπλου, το οποίο βρήκαν στο σπίτι, έκλεψαν χρηματικό ποσό εβδομήντα ευρώ, ποτά, τρόφιμα, καθώς και το όπλο.

Οι δράστες έφυγαν, αφού πρώτα έδεσαν και φίμωσαν τους ενοίκους του σπιτιού με σχοινί.

Οι άγνωστοι αναζητούνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εντοπισμός πτώματος γυναίκας στα Ιωάννινα

Στο αλιευτικό καταφύγιο Βρυσούλας Πρέβεζας, από ψαρά της περιοχής εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εντοπισμός πτώματος γυναίκας στα Ιωάννινα

Στο αλιευτικό καταφύγιο Βρυσούλας Πρέβεζας, από ψαρά της περιοχής εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εντοπισμός πτώματος γυναίκας στα Ιωάννινα

Στο αλιευτικό καταφύγιο Βρυσούλας Πρέβεζας, από ψαρά της περιοχής εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έσβησε η πυρκαγιά στο Πεντάγωνο

Εκδηλώθηκε στον πέμπτο όροφο του υπουργείου στη λεωφόρο Μεσογείων.

Έσβησε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 17.30, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την επέμβαση 13 πυροσβεστικών οχημάτων με 39 άνδρες.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη, ως στιγμής αιτία, στον 5ο όροφο, όπου στεγάζεται η Υπηρεσία Πολιτικού Σχεδιασμού και Άμυνας, στην πύλη του Πενταγώνου, από την πλευρά του Νέου Ψυχικού.

Πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής διενεργούν, επί τόπου, έρευνα για τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

108 κιλά χασίς, 4 Καλάσνικοφ και 116 σφαίρες στα ελληνοαλβανικά σύνορα.Το αυτοκίνητο δείχνει τον δράστη που θα παραλάμβανε ναρκωτικά και όπλα

opla1Την ταυτότητα του δράστη που κινούνταν στην περιοχή του Μπουραζανίου για την παραλαβή των ναρκωτικών και των όπλων, έχει στην διάθεσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και αυτό είναι το πιο ισχυρό στοιχείο που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στην έρευνα και να οδηγήσει στην εξάρθρωση του κυκλώματος.
Το αυτοκίνητο που κατασχέθηκε είχε ελληνικές πινακίδες και μετά από επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του, προέκυψε ότι το είχε δώσει σε συγγενικό του πρόσωπο, που του επικαλέστηκε ανάγκες στην μετακίνηση.
Ο ιδιοκτήτης είναι πιθανό να μην γνωρίζει τίποτα για την επιχείρηση που γίνονταν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όμως τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα για την συνέχεια της έρευνας.
Το αυτοκίνητο κινούνταν στην περιοχή του Μπουραζανίου, όταν έγινε αντιληπτό από τους Συνοριακούς και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Όταν έφτασε στο σημείο που ήταν τα ναρκωτικά και τα όπλα, ο οδηγός του αντελήφθη την αστυνομική παρουσία, εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε, πιθανότατα κινούμενος προς την Αλβανία.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Θεοχάρης Αγόρης, σε δηλώσεις που έκανε συνεχάρη τους συνοριακούς φύλακες για την επιτυχία τους, αφού η παρατηρητικότητά τους, οδήγησε στην κατάσχεση 108 κιλών χασίς, τεσσάρων όπλων τύπου Καλάσνικοφ και 116 σφαιρών. Τα δύο όπλα μάλιστα έφεραν και τις ξιφολόγχες.
Ο κ. Αγόρης τόνισε ότι το διασυνοριακό έγκλημα είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που για την αποτελεσματική του αντιμετώπιση, απαιτείται και η συμβολή της Αλβανικής πλευράς.

www.epiruspost.gr

Εμπρησμός σε τράπεζα στο Ηράκλειο

Άγνωστοι τοποθέτησαν, τα ξημερώματα, εκρηκτικό μηχανισμό στο υποκατάστημα της Citibank, στην οδό 25ης Μαρτίου, στο Ηράκλειο. Οι δράστες έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου της Τράπεζας και πέταξαν μέσα τρία γκαζάκια καθώς και εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να καταστραφεί το ισόγειο του καταστήματος.

Επί τόπου έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής με δύο αυτοκίνητα και επτά άνδρες, που κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί στο υπόλοιπο κτήριο και σε γύρω καταστήματα.
Πρόκειται για τη δεύτερη εμπρηστική επίθεση μέσα στον τελευταίο μήνα.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βύθιση σκάφους στο Αλιβέρι

Ημιβυθίστηκε, λόγω εισροής υδάτων, απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΗΒ 2» Ν.Πειραιά 11039, ενώ βρισκόταν πρυμνοδετημένο εντός λιμένα «ΚΑΡΑΒΟΥ» Αλιβερίου.
Κατά την ώρα του συμβάντος δεν επέβαινε κανένας στο ανωτέρω σκάφος, ενώ μέχρι τώρα δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση .
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Αλιβερίου.

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 46χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι βρέθηκαν κρυμμένοι, εντός του φορτίου του, τρεις (03) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 20χρονος και ένας 22χρονος αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Τέλος, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 39χρονος οδηγός οχήματος τύπου «VAN», διότι σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δώδεκα (12) λίθινα κομμάτια που χρονολογούνται πιθανόν από τη μεσαιωνική περίοδο.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα.

Πνιγμός 79χρονης στην Πρέβεζα


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε,χθες το απόγευμα, από τη θαλάσσια περιοχή του Λιμενικού Καταφυγίου Βρυσούλας Πρέβεζας, 79χρονη.Η άτυχη ηλικιωμένη, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της θα μεταφερθεί σήμερα, στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομίας από τον Ιατροδικαστή Ιωαννίνων κ. Βουγιουκλάκη.Προανάκριση για το συμβάν, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πρεβέζης.
epirusgate.blogspot.com

Δύο φωτιές εμπρησμοί στη Θεσσαλονίκη

Δύο εμπρησμοί καταγράφηκαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Ο πρώτος στην περιοχή της Περαίας, όπου πήρε φωτιά ένα αυτοκίνητο, το οποίο και υπέστη σοβαρές υλικές ζημίες. Λίγο νωρίτερα, άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε σκουπίδια που βρισκόταν έξω από κάδο στις Συκιές Θεσσαλονίκης.
www.newsblog.gr

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Τηλεφώνημα για βόμβα έγινε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής στο Εφετείο.

Στο σημείο σπεύδουν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και τα ειδικά σκυλιά για να ερευνήσουν το σημείο.

Ανάλογα τηλεφωνήματα είχαν γίνει και τις δύο προηγούμενες ημέρες τα οποία όμως αποδείχτηκαν πως ήταν φάρσα.
skai.gr

Ληστεία σε τράπεζα στο Γαλάτσι

Ληστεία σε κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, επί της Βεΐκου 26 στο Γαλάτσι, σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Δύο άνδρες με την απειλή αυτόματου όπλου αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσόν από τα ταμεία και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Κοριτσάκι 14 μηνών με σοβαρά εγκαύματα στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ένα κοριτσάκι 14 μηνών από τα Χανιά, όταν έπεσε πάνω του τηγάνι με καυτό λάδι.

Στην μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 14 μηνών από τα Χανιά που φέρει σοβαρά εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματός του.

Το κοριτσάκι ήταν στην κουζίνα του σπιτιού του, όταν διέφυγε της προσοχής των οικείων του και πλησίασε το γκαζάκι όπου βρισκόταν τηγάνι με λάδι.

Το λάδι έπεσε στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος του παιδιού προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Χανίων όπου οι γιατροί, διαπίστωσαν πώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Μετά από συνεννόηση με άλλα νοσοκομεία της Κρήτης κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του παιδιού σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Στις 11 χθες το βράδυ το 14 μηνών κοριτσάκι, μεταφέρθηκε στην Αθήνα με αεροσκάφος C130. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Χανίων, Σταύρο Μαρινάκη, το κοριτσάκι έφερε σοβαρά εγκαύματα στο 40% του σώματός του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε, το απόγευμα, σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ-μάρκετ επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες, κατάφεραν, με την απειλή όπλου, να αποσπάσουν από τα ταμεία του καταστήματος άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό πόσο και να διαφύγουν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μας κράζουν τα ξένα δίκτυα για την τρομοκρατική επίθεση





Τα πρώτα δημοσιεύματα που εξευτελίζουν την χώρα μας έχουν ήδη δημοσιευθεί. Στα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου μέχρι και στην Ιερουσαλήμ.
Ότι πρέπει για τον τουρισμό μας. Ψυχή δεν θα πατήσει στην Ελλάδα εκτός από τρομοκράτες.
troktiko.blogspot.com

Τρεις Ελληνες ναυτικοί σε ομηρία

Στα χέρια πειρατών βρίσκεται το φορτηγό πλοίο «ΤΙΤΑΝ» σημαίας Αγίου Βικεντίου, του οποίου από τα 24 μέλη του πληρώματος οι τρεις είναι Έλληνες και πρόκειται για τον πλοίαρχο, τον υποπλοίαρχο και τον α' μηχανικό.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό την Κορέα, είναι φορτωμένο με σίδηρο και η πειρατεία σημειώθηκε στον κόλπο του Άντεν στα ανοιχτά της Σομαλίας
AΠΕ-ΜΠΕ

Βομβιστική επίθεση στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου

Βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό οφείλεται η έκρηξη, που σημειώθηκε έξω από το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, στην οδό Κόνιαρη 45 και Αλεξάνδρας.

Όπως διαπιστώθηκε από τους πυροτεχνουργούς της Ασφάλειας και τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κοντά στην είσοδο της ΚΕΔ και από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο και σε τζάμια παρακείμενων κτηρίων.

Επειδή στην περιοχή υπήρχε έντονη μυρωδιά αερίου πιθανολογείται ότι αυτό συνέβη επειδή, λόγω της έκρηξης, τινάχτηκε ένα καπάκι από τον αγωγό του φυσικού αερίου. Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη στο αέριο.

Δεν υπήρξε προειδοποίηση

«Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την έκρηξη, ούτε έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης από κανέναν» δήλωσε πριν λίγο, από το χώρο που σημειώθηκε νωρίτερα η έκρηξη στην οδό Κόνιαρη 45 στους Αμπελοκήπους όπου στεγάζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Στάθης.

Η έκρηξη, που προκάλεσε ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, σε ένα σταθμευμένο όχημα καθώς και σε τζαμαρίες καταστημάτων και σπιτιών στον συγκεκριμένο δρόμο, οφείλεται, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, σε άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο κ. Στάθης ανέφερε επίσης ότι ο χώρος φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία Ασφαλείας, η οποία είχε εκείνη την ώρα προσωπικό μέσα στο κτίριο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων πως ερμηνεύει ο ίδιος το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε απέναντι από τον Άρειο Πάγο και σε απόσταση 200 μέτρων από την ΓΑΔΑ, ο κ. Στάθης επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο κτίριο της ΚΕΔ φυλάσσεται από εταιρεία σεκιούριτι και τόνισε ότι η ΓΑΔΑ και ο Άρειος Πάγος φυλάσσονται από την αστυνομία. Κλείνοντας την ενημέρωση, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται αυτοψία στο χώρο και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ