Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ανασύρθηκε πτώμα νεαρής γυναίκας στο λιμάνι Ηρακλείου

Το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας, ανασύρθηκε απόψε από το λιμάνι του Ηρακλείου. Το πτώμα εντόπισαν δύο νεαροί που έκανα βόλτα στο μόλο και αρχικά νόμισαν ότι επρόκειτο για κούκλα που επιπλέει. Όταν βεβαιώθηκαν ότι δεν πρόκειται για κούκλα ειδοποίησαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Δύο άνδρες του Λιμενικού προσέγγισαν το σημείο με σκάφος του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών, ανέσυραν το πτώμα και το μετέφεραν στην προβλήτα 6.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή βρισκόταν στο νερό για τουλάχιστον 20 ημέρες. Τα στοιχεία της άτυχης κοπέλας δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για αλλοδαπή.

Ωστόσο τόσο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο όσο και στην αστυνομία του Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες δεν έχει αναφερθεί καμία εξαφάνιση νεαρής γυναίκας. Οι λιμενικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το πτώμα να παρασύρθηκε από τα ρεύματα και να ξεβράστηκε έξω από το Κούλε.

Τα αίτια του θανάτου αναμένεται να προκύψουν αύριο από τη νεκροψία- νεκροτομή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανακοίνωση των εμπόρων για τα σημερινά επεισόδια στην Αθήνα

Με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών εξεδόθη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: «Το περιβάλλον κρίσης και καταστροφής που εκτρέφεται συστηματικά στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες δίνει πρόσφορο έδαφος στην οποιαδήποτε προβοκάτσια. Μέχρι στιγμής η «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας είναι εκείνη που καθημερινά βάλλεται και καθημερινά καλείται να πληρώσει το δυσβάσταχτο τίμημα. Οι βολεμένοι και αρτευόμενοι από τον προϋπολογισμό, κάθε κατηγορίας, κλίμακας, χρώματος, ειδικότητας και αξιώματος ας περιμένουν σύντομα το λογαριασμό της βιαζόμενης υπόστασης και αξιοπρέπειας του Έλληνα επαγγελματία και φορολογούμενου».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνελήφθη ο ληστής, που είχε καταφύγει σε παλιές αποθήκες του ΙΚΑ, μετά από ληστεία που επιχείρησε σε τράπεζα στον Πειραιά.

Συνελήφθη ύστερα από τρεις ώρες διαπραγματεύσεων ο 24χρονος ληστής από το Καζακστάν, ο οποίος ύστερα από ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα, κατέφυγε σε παλιές αποθήκες του ΙΚΑ, στη διασταύρωση Πειραιώς και Παύλου Μελά στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ο δράστης, που εργάζεται ως φύλακας στη 1.15 διέπραξε ληστεία στη Millenium Bank επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 15, στον Πειραιά, αλλά τον καταδίωξαν πολίτες και κατέφυγε στις παλιές αποθήκες.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν κυκλώσει την περιοχή καθώς και άνδρες της ΕΚΑΜ.

Ο ληστής, ο οποίος έφερε ψεύτικο όπλο, ωστόστο είχε στην κατοχή του μία αληθινή χειροβομβίδα, μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια και αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον Ασπρόπυργο εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει σε σκουπιδότοπο στη Νέα Ζωή. Επί τόπου έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα.

www.kathimerini.gr

Αστυνομικός πυροβόλησε ιδιοκτήτη καφετέριας στην Πλάκα

Ο αστυνομικός υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.
Αστυνομικός που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης πυροβόλησε δύο φορές κατά ιδιοκτήτη καφετέριας στην Πλάκα, για προσωπικές διαφορές. Ο ιδιοκτήτης μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

www.kathimerini.gr

Αφαίρεσαν ΑΤΜ τράπεζας από σούπερ-μάρκετ στο Πανόραμα

Άγνωστοι αφαίρεσαν στις 2:15 τα ξημερώματα ΑΤΜ της Εμπορικής Τράπεζας, το οποίο βρισκόταν σε σούπερ-μάρκετ, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή του Πανοράματος.
Οι δράστες της ληστείας αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτιά σε νταλίκα στην ε.ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα, σε νταλίκα που μετέφερε αυτοκίνητα στο 35ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Φωτιά ξέσπασε στις 04:15 τα ξημερώματα σε νταλίκα που μετέφερε αυτοκίνητα, ενώ κινούνταν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Ευαγγελισμού (35ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Καβάλας).

Στο σημείο έφτασε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση του συμβάντος, ενώ η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που μετέφερε η νταλίκα.

Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά δεν έχουν προσδιοριστεί και διερευνώνται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συντονιστικό όργανο διαχείρισης της εγκληματικότητας προανήγγειλε ο Μαρκογιαννάκης

Τη θεσμοθέτηση ενός οργανισμού που θα διαχειριστεί το πρόβλημα του κέντρου των Αθηνών προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή, «σχετικά με τον ξυλοδαρμό 24χρονου Αφγανού μετανάστη από αστυνομικούς στο αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα».

«Αυτή τη στιγμή, στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα, που η Αστυνομία, όσες προσπάθειες και αν καταβάλει, είναι σχεδόν αδύνατο να το αντιμετωπίσει», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, αναφερόμενος στην παρουσία δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, της μεγάλης εγκληματικότητας (πορνεία, εμπόριο ναρκωτικών, παρεμπόριο κλπ. «Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος και εάν δεν υπάρξει συντονισμός δράσεων των πολλών συναρμοδίων φορέων, φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε εκρηκτικές καταστάσεις», υπογράμμισε ο κ. Μαρκογιαννάκης και συνέχισε: «Κάνουμε μια προσπάθεια θεσμοθέτησης ενός οργανισμού, ο οποίος θα διαχειριστεί το πρόβλημα του κέντρου των Αθηνών, διότι με την ύπαρξη πολλών συναρμοδίων φορέων είναι σχεδόν αδύνατος ο συντονισμός και το πρόβλημα παραμένει άλυτο».

Αναφορικά με την καταγγελία για ξυλοδαρμό μετανάστη στο τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι έδωσε εντολή να ελεγχθεί σε βάθος, ζητώντας παράλληλα να μη γίνονται γενικεύσεις. Δεν υπάρχει πρόθεση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και από τη φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να χαριστεί σε κανέναν δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης. Ανακοίνωσε μάλιστα τη δρομολόγηση τροποποίησης-παρέμβασης στο πειθαρχικό δίκαιο των αστυνομικών, ώστε σε σοβαρές υποθέσεις, και εκεί που καταγγέλλεται βία αστυνομική, θα υπάρχει δυνατότητα την ευθύνη για τη διενέργεια της έρευνας, πιθανότατα δε και η προεδρία του πειθαρχικού συμβουλίου, να ανατίθεται σε πρόσωπα που να είναι σε κάθε περίπτωση εκτός πάσης αμφισβητήσεως, η αντικειμενικότητά τους. Ζήτησε εξάλλου από τα κόμματα να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στο διάλογο που σύντομα θα ξεκινήσει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαλβατζής είπε ότι η υπόθεση του Αφγανού μετανάστη δεν είναι μεμονωμένο ή τυχαίο περιστατικό αλλά ένας ακόμα κρίκος κρουσμάτων με αστυνομικούς σε βάρος αλλοδαπών. Τι θα γίνει με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που χτυπούν και βασανίζουν μετανάστες; Αναρωτήθηκε ο κ. Χαλβατζής ο οποίος σημείωσε ότι τα δικαιώματα των εργατών, Ελλήνων και αλλοδαπών, παραβιάζονται και συρρικνώνονται καθημερινά, με την αστυνομική βία να συμπληρώνει την εργοδοτική βία στα εργοστάσια και τους τόπους δουλειάς. Ζήτησε επίσης να μάθει που βρίσκεται η Δικαιοσύνη, «που βρίσκεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, με όλες τις παραβιάσεις που γίνονται σε βάρος και Ελλήνων και μεταναστών εργατών».

Τόνισε τέλος, ότι το ΚΚΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα «δεν θα εθιστούμε στα κρούσματα της τρομοκρατίας και δεν αποδεχόμαστε την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η σφαίρα του κακοποιού αιτία θανάτου της υπαλλήλου στον «Γερμανό»

Η εκδοχή ότι η σφαίρα ήταν του κακοποιού επιβεβαιώνεται από τη νεκροτομή και από το βίντεο, που έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η νεκροτομή στο πτώμα της 32χρονης Αθανασίας Γκίνη, που χθες, τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής αστυνομικού με ληστή, στο κατάστημα «Γερμανός», στο Βύρωνα.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Φίλιππος Κουτσαύτης, που έκανε τη νεκροτομή, διαπίστωσε ότι η κοπέλα έφερε διαμπερές τραύμα από σφαίρα, που της διαπέρασε τον αριστερό βραχίονα, μπήκε κάτω από τη μασχάλη και αφού τρύπησε καρδιά και αριστερό πνεύμονα, βγήκε από το στέρνο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σφαίρα ήταν οξύαιχμη και όχι κυρτή με μεγάλη διατρητική ικανότητα, γι' αυτό θεωρείται βέβαιο ότι προέρχεται από το πιστόλι «τοκάρεφ» των εννέα χιλιοστών, που είχε ο 23χρονος Αλβανός ληστής και όχι από το όπλο του αστυνομικού, ο οποίος άδειασε το 38άρι υπηρεσιακό του περίστροφο πάνω στο ληστή κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Επίσης, η εκδοχή ότι η σφαίρα ήταν του κακοποιού επιβεβαιώνεται και από το βίντεο, που έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος, στο οποίο φαίνεται η κοπέλα να πέφτει στο έδαφος τραυματισμένη, την ώρα που ο αστυνομικός έχει γυρισμένη την πλάτη του προς αυτήν και παλεύει με το ληστή.

Κατόπιν αυτού αναμένεται ότι ο 38χρονος υπαρχιφύλακας, ο οποίος κρατείται από χθες, θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο 23χρονος Αλβανός ληστής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τρεις σφαίρες στο στήθος, αλλά σύμφωνα με την Αστυνομία είναι εκτός κινδύνου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην παραλιακή οδό του Βόλου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Βόλου, όταν 39χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δύο διερχόμενα οχήματα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο τραυματισθείς διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 56χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, καθώς και ο 20χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι μετέφεραν εντός του οχήματός τους έναν 20χρονο αλλοδαπό, στερούμενο νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 21χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, ο 44χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, καθώς και δυο ακόμη επιβαίνοντες, διότι εντός του οχήματός τους, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, συνολικά τριακόσια ενενήντα (390) πακέτα τσιγάρων διαφόρων τύπων, τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα, καθώς και το παράνομο φορτίο του.

Σύγκρουση πλοίων για μια ακόμη φορά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Συγκρούστηκε, βραδινές ώρες χθες, κι ενώ έπλεε σε πορεία εισόδου στο λιμένα Θεσσαλονίκης, το Φ/Γ πλοίο «ΜΑΡΙΝΑ» Ν.Π. 11502, με το Ρ/Κ «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» Ν.Π. 10428.
Επί του Φ/Γ πλοίου επέβαιναν εννέα μέλη πληρώματος και στο Ρ/Κ σκάφος έξι μέλη, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Από την σύγκρουση, προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Τα ανωτέρω πλοία κατέπλευσαν ασφαλώς και προσέδεσαν αυτοδύναμα στον προβλήτα του λιμένα.
Στο Ρ/Κ σκάφος επετράπη η συνέχιση των πλόων, αφού επιθεωρήθηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ απαγορεύθηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης.

Oμάδα κουκουλοφόρων δημιούργησε επεισόδια στις 12.10 το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Κολωνακίου

Oμάδα κουκουλοφόρων δημιούργησε επεισόδια στις 12.10 το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Κολωνακίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες που εμφανίστηκαν ξαφνικά, άρχισαν να σπάνε βιτρίνες με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις οδούς Σκουφά, Πινδάρου και Σόλωνος και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν τρέχοντας. Σύμφωνα με μαρτυρία καταστηματάρχη, οι δράστες κρατούσαν βαριοπούλες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν προξενήσει φθορές σε τρεις τράπεζες και καταστήματα της περιοχής, καθώς και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνελήφθη αλλοδαπός διαρρηκτής στην Κατερίνη

Ένας αλλοδαπός συνελήφθη από την Ασφάλεια Κατερίνης, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, καθώς όπως προέκυψε είχε διαρρήξει πέντε καταστήματα στο κέντρο της Κατερίνης, από τα οποία αφαίρεσε διάφορα χρηματικά ποσά και προκάλεσε φθορές. Ο συγκεκριμένος δράστης κρατείται στην αστυνομία και για άλλη αιτία που δεν ανακοίνωσε ακόμη η αστυνομία.
lefteria.blogspot.com

Συνελήφθησαν για εμπορία ναρκωτικών στην Κατερίνη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από προχθές τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για εμπορία ναρκωτικών, Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης εξιχνίασε μέσα σε ένα 24ωρο δύο σοβαρές υποθέσεις που αφορούν εμπορία ναρκωτικών ουσίων.
Η πρώτη περίπτωση αφορά δύο άνδρες από και μία αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπορία, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σε έλεγχο που έγινε στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : 59,4 γραμμάρια ηρωίνης, 2.6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 792 διάφορα χάπια και τριες σύριγγες με ηρωίνη, καθώς και δύο ζυγαριές ακριβείας, 460 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα που αποτελούν μέρος προερχόμενο από την διακίνησης και εμπορία ναρκωτικών.
Στη δεύτερη περίπτωση συνέληφθη ενας άντρας, καθώς σε έρευνα στο αυτοκίνητο του βρέθηκε και κατασχέθηκε δέμα που περιείχε 127 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσο διακίνσης ναρκωτικών και 135 ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν εις βάρος τους παραπέμθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης και σήμερα στη μία και μισή το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον ανακριτή.
lefteria.blogspot.com

Ατύχημα στην εθνική οδό με ένα νεκρό

Ατύχημα στην εθνική οδό με ένα νεκρό, στο ύψος των Αγίων Αναργύρων, στο ρεύμα προς Πειραιά.
troktiko.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Επίθεση αγνώστων με πέτρες σε τράπεζα

Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές στη τζαμαρία του υποκαταστήματος χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Επίθεση με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, πραγματοποίησαν άγνωστοι σε υποκατάστημα τράπεζας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 8.30 π.μ. προκαλώντας ζημιές και αναστάτωση στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, νεαρά άτομα εκτόξευσαν τα αντικείμενα στην πρόσοψη του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Σιντριβάνι και στη συνέχεια διέφυγαν.

Από την αιφνιδιαστική επίθεση δεν τραυματίστηκε κανένας από τους υπαλλήλους και τους πελάτες, ενώ προκλήθηκαν φθορές στη τζαμαρία του υποκαταστήματος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανθρωποκυνηγητό στον Πειραιά μετά από απόπειρα ληστείας, οδράστης περικυκλωμένος από Αστυνομικές δυνάμεις


Αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει έναν άνδρα σε παλιές αποθήκες του ΙΚΑ, μετά από ληστεία που επιχείρησε σε τράπεζα στον Πειραιά.


Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ρέντη για τη σύλληψη άγνωστου, ο οποίος, ύστερα από ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα, κατέφυγε σε παλιές αποθήκες του ΙΚΑ, στη διασταύρωση Πειραιώς και Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ο άγνωστος, στη 1.15 διέπραξε ληστεία στη Millenium Bank επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 15, στον Πειραιά, αλλά τον καταδίωξαν πολίτες και κατέφυγε στις υπαίθριες αποθήκες.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν κυκλώσει την περιοχή, ενώ έχουν κληθεί και άνδρες της ΕΚΑΜ, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση, που αποφασιστεί να γίνει έφοδος στο χώρο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα

Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος που υφίσταται στις περιοχές των Εξαρχείων και της Ομόνοιας και καλούνται οι υπάλληλοι της πρεσβείας και οι οικογένειές τους να τις αποφεύγουν μετά τις 9 το βράδυ.

Τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Σέχτα Επαναστατών» το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνται έντονα εναντίον τόσο ελληνικών όσο και ξένων στόχων, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με συγκεκριμένες πληροφορίες για την Ελλάδα, η οποία ανανεώθηκε χτες.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πλήξει υπηρεσίες του κράτους, δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας, Έλληνες και Αμερικανούς επιχειρηματίες και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Αφού τονίζεται ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει βαθιά ανήσυχη για την αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών και αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό», σημειώνεται ακόμα ότι οι πρόσφατες ενέργειες δείχνουν πως οι δράστες δεν υπολογίζουν τα θύματα και έτσι ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή ανησυχεί τους πολίτες της χώρας, αλλά και Αμερικανούς που επισκέπτονται ή διαμένουν στην Ελλάδα.

Γι' αυτό καλούνται οι Αμερικανοί πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν μέρη όπου συχνάζουν οι διαδηλωτές, όπως το Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια, και τις πλατείες Ομονοίας και Συντάγματος στην Αθήνα, και την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος που υφίσταται στις περιοχές των Εξαρχείων και της Ομόνοιας και καλούνται οι υπάλληλοι της πρεσβείας και οι οικογένειές τους να τις αποφεύγουν μετά τις 9 το βράδυ.

Τέλος, σημειώνεται ότι αναρχικοί και άλλοι που συγκρούονται με την αστυνομία εκμεταλλεύονται τους πανεπιστημιακούς χώρους ως άσυλα για να αποφεύγουν τη σύλληψή τους από τις αρχές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ