Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Με τη μέθοδο του ριφιφί, άδειασαν άγνωστοι κεντρικό κοσμηματοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη

. Οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα από τον ακάλυπτο χώρο διπλανής πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας από τους δράστες ήταν αρκετά μικρόσωμος κι αφού τα στόρια της βιτρίνας ήταν κλειστά, κατάφερε ανενόχλητος να... αδειάσει όλα τα ράφια του καταστήματος. Διαπιστώθηκε επίσης, ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν προηγουμένως ανοίξει με λοστό την πόρτα της διπλανής πολυκατοικίας και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής. Εκεί πιθανόν με αιχμηρά αντικείμενα - για να μην κάνουν θόρυβο- έξυσαν τον τοίχο και αφαίρεσαν όχι περισσότερα από τέσσερα τούβλα μέχρι ο μικρόσωμος συνεργός να χωρέσει για να μπει στο κοσμηματοπωλείο.

Της υπόθεσης επιλήφθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εκτιμηθεί η αξία των κοσμημάτων που έχουν κλαπεί. Σημειώνεται πως στο κοσμηματοπωλείο υπήρχε συναγερμός ο οποίος όμως τις τελευταίες ημέρες ήταν ανενεργός λόγω βλάβης.
troktiko.blogspot.com

Χαλκιδική: Άκαρπες για 3η μέρα οι έρευνες για τον 28χρονο ψαρά

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίστηκαν και σήμερα, για τρίτη ημέρα, οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό 28χρονου ψαρά που αγνοείται, από την Τρίτη, στη θαλάσσια περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής.

Στον εντοπισμό του 28χρονου, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, συμμετείχαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και πάλι από αύριο το πρωί.

AΠΕ-ΜΠΕ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 8ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 8ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στην περιοχή της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν». Δύο άτομα μπήκαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους εργαζόμενους. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κανείς από τους υπαλλήλους του πρατηρίου δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην αστυνομία ότι το όχημα των δραστών ήταν ένα λαχανί citroen C4. Οι ίδιες μαρτυρίες λένε ότι οι δράστες ήταν αθίγγανοι. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου το υπεξαιρεθέν ποσό ανέρχεται σε 500 ευρώ
salonicanews.blogspot.com

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με 3ετή αναστολή σε δύο γυναικες που σημάδευαν με laser οδηγούς αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ζευγάρι, που κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, επειδή «σημάδευαν» με συσκευή λέιζερ διερχόμενους οδηγούς στην περιφερειακή οδό. Πρόκειται για ιδιωτικό υπάλληλο, 21 χρόνων, και φοιτήτρια Γυμναστικής Ακαδημίας, 20 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην περιφερειακή οδό στο ύψος της αερογέφυρας της οδού Διαγόρα, έπειτα από σχετικές καταγγελίες οδηγών. Απολογούμενοι στο δικαστήριο, αρνήθηκαν την κατηγορία, που τους αποδίδεται. Ισχυρίστηκαν δε, ότι προμηθεύτηκαν τη συσκευή από πλανόδιο πωλητή
salonicanews.blogspot.com

Bιασμός νεαρής από 4 άνδρες στου Ρέντη,συνελήθφησαν οι δράστες

Τέσσερις άνδρες από το Μπαγκλαντές συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές για τον άγριο βιασμό μιας νεαρής συμπατριώτισσάς τους.

Οι δράστες εισέβαλαν χθες το μεσημέρι στο σπίτι της κοπέλας, στην περιοχή του Ρέντη, και αφού τη βίασαν διαδοχικά, πήραν 500 ευρώ που είχε κρυμμένα μέσα στο διαμέρισμα.

Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

www.madata.gr

Amber Alert:Εξαφάνιση παιδιού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΕΣΑΪΠΑ

Ονοματεπώνυμο:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΕΣΑΪΠΑ

Ημερομηνία Γέννησης:
17/5/1993

Χρώμα μαλλιών:
Μαύρα

Ημερομηνία εξαφάνισης:
4/3/2009

Χρώμα ματιών:
Μαύρα


Αφίσα εξαφάνισης

Στις 4/3/2009 στις δύο το μεσημέρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αττικής, η Κωνσταντίνα, 15 ετών. Η Κωνσταντίνα έχει μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1,50 μ. περίπου και είναι εύσωμη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι η ανήλικη είναι άτομο με ημιπληγία με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σπαστικό βάδισμα, κάμψη στο δεξί χέρι και ασυμμετρία προσώπου.

www.hamogelo.gr

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 2 λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, δύο (02) αλλοδαποί άνδρες κρυμμένοι στις παλετοθήκες (εξωτερικά) φορτηγού οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 24 λαθρομετανάστες στην Μυτιλήνη

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Μυτιλήνης, είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.
Οι ανωτέρω, κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με άγνωστο σκάφος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Μυτιλήνης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο, 26χρονος, διότι μετά από έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή του πλαστική συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη σε μορφή βράχου βάρους 1,35 γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ναρκωτική ουσία.

Εντοπίστηκε η σορός 39 χρονου αλλοδαπού ναυτικού μέλος του πληρώματος ADMIRAL T

Χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 39χρονος αλλοδαπός ναυτικός, μέλος πληρώματος του Δ/Ξ “ADMIRAL T” σημαίας Παναμά, από ναύτες του εν λόγω πλοίου, που βρισκόταν πλαγιοδετημένο στο ναυπηγείο «ΚΟΡΟΥ» στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.
Η σορός του ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομία.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα (Σαλαμίνα) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο

Εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες(11-03-2009), από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ύποπτο σκάφος, το οποίο έπλεε ανοιχτά του λιμένα Ρόδου με σβηστούς φανούς ναυσιπλοΐας. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου, συνελήφθησαν επτά (07) αλλοδαποί (2 άνδρες, 4 γυναίκες και 1 ανήλικο), διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και δύο (02) μέλη πληρώματος (αλλοδαποί), ως διακινητές.
Το ανωτέρω σκάφος κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Τρις ισόβια στο δράστη της τριπλής δολοφονίας στο Μπράλλο από το Εφετείο

Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Τρις φορές ισόβια καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας ο Ηλίας Λιασκώνης, που είχε εκτελέσει εν ψυχρώ, τον Αύγουστο του 2002, τρεις κυνηγούς, τους Γιώργο Τριανταφύλλου, Γιώργο Πουρνάρα από την Αγία Μαρίνα της Τιθορέας και Βασίλη Αδάμου από την Αμφίκλεια και τους πέταξε σε χαράδρα, κοντά στο χωριό Μπράλλος.

Ο δράστης, ωστόσο, για πρώτη φορά ομολόγησε στο δικαστήριο την πράξη του, τον τρόπο, με τον οποίο σχεδίασε το τριπλό έγκλημα, αλλά και την εκτέλεση των τριών θυμάτων του, αποδεχόμενος πλήρως το κατηγορητήριο.

Ως αιτία της πράξης του, ανέφερε το γεγονός ότι είχε λάβει από τον Τριανταφύλλου, ποσό λιγότερο του ενός εκατομμυρίου δραχμών, προκειμένου να του προμηθεύσει κυνηγετικό σκύλο, αλλά δεν το έκανε και επιπλέον, δεν μπορούσε να του επιστρέψει τα χρήματα. Ακολούθως, ομολόγησε ότι ο ίδιος τηλεφώνησε σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Φθιώτιδας, στα οποία δήλωνε την πρόθεση της 17Ν να κάνει απαγωγές, δίνοντας συγχρόνως, ως απαγωγείς και τα αρχικά των ονομάτων των υποψήφιων θυμάτων του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου του 2002, ο δράστης συναντήθηκε με τα τρία θύματα του για να μεταβούν σε δασική περιοχή του Μπράλλου, προκειμένου να δοκιμάσουν ένα κυνηγετικό σκυλί, αυτό που υποτίθεται θα προμήθευε στον Τριανταφύλλου. Όπως αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία, οδήγησε τους τρεις σε ερημική περιοχή, όπου τους πυροβόλησε και στη συνέχεια, τους πέταξε σε απόκρημνη χαράδρα κοντά στη γέφυρα της Παπαδιάς.

Μάλιστα, η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυψε ότι οι τρεις άνδρες ήταν εν ζωή, όταν τους έριξε μέσα στη χαράδρα.

Αρχικά, ο δράστης προσπάθησε να δημιουργήσει άλλοθι, καταθέτοντας ότι τούς περίμενε στο ραντεβού, αλλά δεν πήγαν, ενώ το αυτοκίνητο, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει τα τρία θύματα, βρέθηκε εγκαταλειμμένο κοντά στο χωριό Μπράλλος.

Ο δράστης από την πρώτη στιγμή ήταν μεταξύ των υπόπτων για την αστυνομία.

Στις πρώτες καταθέσεις του είχε αρνηθεί εμπλοκή του, αλλά λίγες ώρες αργότερα, σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο μέσα σε παπούτσι, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν ενός εκ των θυμάτων. Το εύρημα ανάγκασε το δράστη να ομολογήσει την εκτέλεση και να υποδείξει και το σημείο, όπου είχε πετάξει τα σώματα των άτυχων ανδρών.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων της Λαμίας εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, αλλά δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και το δικαστήριο επανέλαβε την πρωτόδικη απόφαση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξέπνευσε η υπάλληλος, που δέχθηκε τα πυρά ληστών στο κατάστημα «Γερμανός», στο Βύρωνα.

Δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, αλλά κατά την διαφυγή τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν μία υπάλληλο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η κοπέλα δέχθηκε μία σφαίρα στο στήθος και διακομίστηκε στο «Λαϊκό Νοσοκομείο». Οι γιατροί, όμως, δεν πρόλαβαν να τη βοηθήσουν, καθώς άφησε την τελευταία της πνοή λίγα λεπτά μετά.

Στο κατάστημα ήταν και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος αμέσως μόλις βγήκαν έξω οι ληστές, τους καταδίωξε και τους κάλεσε να παραδοθούν, αλλά σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το κατάστημα, αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.

Ο Αλβανός ληστής, που τραυματίστηκε από τις σφαίρες του αστυνομικού, που καταδίωξε τον ίδιο και το συνεργό του, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό». Ο συνεργός του Αλβανού κατάφερε να διαφύγει.

Στον τόπο του αιματηρού συμβάντος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας, που ερευνούν την υπόθεση, ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών στον «Περίανδρο»

Για τον τραυματισμό σε βάρος φοιτητών τον Ιούνιο του 1998, απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών επέβαλε ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, για την υπόθεση της επίθεσης και τραυματισμό σε βάρος φοιτητών τον Ιούνιο του 1998, απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, που φέρεται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με το ψευδώνυμο «Περίανδρος», ένοχο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή.

Κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα έδρας μετέτρεψε την κατηγορία του Ανδρουτσόπουλου, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος δυο ακόμη φοιτητών, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Για την κατηγορία αυτή, έπαψε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Τόσο ο εισαγγελέας όσο και το δικαστήριο τελικά, δεν έκαναν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, από την ποινή του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου αφαιρείται ο χρόνος κράτησης που ξεκίνησε το 2005. Έτσι, στα τέλη του έτους ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος θα έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του.

Μετά την έκδοση της απόφασης δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ φίλων και ομοϊδεατών του κατηγορουμένου και ομάδα μελών αντιεξουσιαστικών οργανώσεων με ανταλλαγές συνθημάτων.

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο, φρόντισε για την απομάκρυνση πρώτα της μιας ομάδας και αργότερα της άλλης.

Οι φίλοι του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου τον αποχαιρέτισαν, την ώρα που τον μετέφεραν οι αστυνομικοί στα κρατητήρια, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ληστεία στον "Γερμανό" στον Βύρωνα με 2 τραυματίες


Ληστεία στον "Γερμανό" με δύο τραυματίες. Ο ένας είναι υπάλληλος και ο άλλος ο ληστής καθώς εκεί βρέθηκε συμπτωματικά ένα αστυνομικός εκτός υπηρεσίας. Η ληστεία έγινε στο κατάστημα "Γερμανός" στον Βύρωνα
πηγή troktiko.blogspot.com

Συνέχεια των επιθέσεων προαναγγέλλει ο «Επαναστατικός Αγώνας»

Την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις εναντίον της τράπεζας Citibank -στη Νέα Ιωνία, την περασμένη Δευτέρα και στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Κηφισιά τον Φεβρουάριο- αναλαμβάνει ο «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι.


Στην προκήρυξη, που δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οργάνωση αρνείται ότι με την επίθεση στην Κηφισιά ήθελε να προκαλέσει τον τραυματισμό αθώων πολιτών και κατηγορεί «τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της εξουσίας, δηλαδή τους δημοσιογράφους» ότι προχώρησαν σε μία «γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα, μιλώντας για τυφλό χτύπημα» και για επίθεση «τύπου Αλ Κάιντα».

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, σκοπός της επίθεσης ήταν «να καταστραφεί η υποδομή της συγκεκριμένης πολυεθνικής, καθιστώντας επισφαλή την παρουσία της στον ελλαδικό χώρο».

«Επειδή όμως σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ενέργειες με ωρολογιακούς μηχανισμούς και να προειδοποιούμε γι' αυτές σε ΜΜΕ, προκειμένου να εκτελούνται με ασφαλή τρόπο, δηλώνουμε πως αν υπάρξει οποιαδήποτε κωλυσιεργία στη γνωστοποίηση προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων και στις εκκενώσεις κτιρίων και περιοχών, με αποτέλεσμα να απειληθεί η ασφάλεια πολιτών, αποκλειστικοί υπεύθυνοι θα είναι η αστυνομία και το δημοσιογραφικό μέσο που θα έχει λάβει το τηλεφώνημα» αναφέρεται στο κείμενο της προκήρυξης που εστάλη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Η οργάνωση σημειώνει πως «οι στόχοι του 'Επαναστατικού Αγώνα' έχουν και θα έχουν κοινωνικό και ταξικό κριτήριο, είτε
πρόκειται για υλικούς στόχους είτε για ανθρώπινους, οι οποίοι επικεντρώνονται στην πολιτική και οικονομική ελίτ, τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και του κράτους, την αστυνομία που τους περιφρουρεί και όχι τους απλούς πολίτες».

Στην προκήρυξη γίνεται, επίσης, εκτενής αναφορά στην παγκόσμια οικονομική κρίση, στα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν, αλλά και στο ρόλο της Citibank και εν γένει των τραπεζών.

Η προκήρυξη καταλήγει με την εξής αναφορά: «Οι επαναστάσεις χρειάζονται δύο ιστορικούς παράγοντες για να γίνουν. Ο ένας είναι οι αντικειμενικές συνθήκες όπως είπαμε πριν, τις οποίες τις έχουμε. Ο δεύτερος είναι οι υποκειμενικές συνθήκες, δηλαδή ένα κίνημα ευρύ, επαναστατικό και αποφασισμένο να προχωρήσει πάση θυσία, ένα πολύμορφο σχέδιο ανατροπής μαζί με τα κοινωνικά αυτά τμήματα που θα ξεσηκωθούν. Και αυτό οφείλουμε να το φτιάξουμε εδώ και τώρα. Για να γίνει αυτή η κρίση ο τάφος του συστήματος».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιχείρησαν να «σηκώσουν» ΑΤΜ πολυκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες του πολυκαταστήματος, την ώρα που προσπαθούν να «ξηλώσουν» από τη βάση του το ΑΤΜ.

Μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ), που βρίσκεται έξω από πολυκατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, επιχείρησαν να αποσπάσουν τρία άτομα, τα οποία όμως έγιναν αντιληπτά και διέφυγαν.

Πριν φθάσουν οι αστυνομικοί, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν, ενώ έξω από το πολυκατάστημα εγκατέλειψαν ένα κλεμμένο φορτηγάκι, με το οποίο σκόπευαν να μεταφέρουν το ΑΤΜ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύλληψη αλλοδαπών για εμπόριο βρέφους

Ένα ζευγάρι Ρουμάνων χωρίς γάμο που τα τελευταία χρόνια διέμεναν στο χωριό Νέο Ηραίο Αργολίδας συνελήφθη για εμπόριο του παιδιού τους που γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 2008.

Η 42χρονη Ρουμάνα μαζί με τον 52χρονο πατέρα του βρέφους και τον 20χρονο γιο της από γάμο που είχε κάνει στο παρελθόν, προσπάθησαν σήμερα το μεσημέρι σε καφετέρια του Ναυπλίου να πουλήσουν το βρέφος έναντι του ποσού των 60.000 ευρώ σε αστυνομικούς της ασφάλειας Άργους που εμφανίστηκαν ως ζευγάρι αγοραστών.

Οι Ρουμάνοι παρέδωσαν στους αστυνομικούς το μωρό και πήραν τα προσημειωμένα χρήματα. Με την έξοδό τους από την καφετέρια συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφάλειας που περίμεναν απ΄ έξω και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Το μωρό οι αστυνομικοί το παρέδωσαν στην κοινωνική πρόνοια και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού.

ΑΠΕ - ΜΠΕ