Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Σύλληψη λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 33χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος και ο 31χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης του οχήματός τους εντοπίστηκαν κρυμμένοι δεκαεπτά (17) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

Ένας 38χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στις Αρχάνες της Κρήτης από το όπλο φίλου του.

Ένας 38χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε αγροτική περιοχή στις Αρχάνες της Κρήτης από το όπλο φίλου του.
Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο σκύλος του άτυχου άνδρα μπήκε στη φάρμα του 44χρονου φίλου του και ξεκίνησε να κυνηγάει τα άλογα. Αστειευόμενος ο ιδιοκτήτης της φάρμας είπε στο συγχωριανό του να πάρει το σκύλο γιατί θα τον σκοτώσει.
Έβγαλε μάλιστα και το όπλο από το αυτοκίνητο και η πλάκα καλά κρατούσε, μέχρι που το όπλο πιθανότατα εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα χτύπησε τον 38χρονο στο θώρακα.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη
troktiko.blogspot.com

Σύλληψη για αρχαιοκαπηλεία και όπλα στην Κόρινθο

Στο Λέχαιο Κορινθίας συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου και της ΟΠΚΕ ένας Έλληνας για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και όπλων.Συγκεκριμένα...

Σε κατ' οίκον έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 αρχαία αντικείμενα, αμφορείς, πήλινα ειδώλια, κεφαλή λέοντος, τμήμα πήλινης περικεφαλαίας, σιδερένια πόρπη, χάλκινη τριγωλαβίδα.

Τετρακόσια σαράντα ένα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, έξι τεμάχια εκρηκτικής ύλης, 7 μέτρα ακαριαία και 7 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλίτιδα και μία ξιφολόγχη με θήκη για τουφέκι Μ1.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου ενώ τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα παραδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες και ανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Κορίνθου.
troktiko.blogspot.com

Και σήμερα ληστεία σε υποκατάστημα της probank

Ληστεία έγινε λίγο μετά τις 12 σε υποκατάστημα της τράπεζας probank στο Νέο Ηράκλειο.
Τέσσερις ένοπλοι αφαίρεσαν άγνωστο ποσό από τα ταμεία της τράπεζας και έφυγαν ανενόχλητοι.
troktiko.blogspot.com

Συνελήφθη μετά από ληστεία σε Τράπεζα

Ένας ληστής Τράπεζας συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Αθήνα astynomia4 Συνελήφθη μετά από ληστεία σε Τράπεζα στην πλατεία Κυψέλης. Ο δράστης, λίγο νωρίτερα είχε μπει μέσα σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και με την απειλή όπλου είχε καταφέρει να αποσπάσει τα λεφτά των ταμείων. Τη σκηνή της ληστείας και την αποχώρηση του, παρατήρησε πολίτης, ο οποίος τον ακολούθησε, ειδοποιώντας ταυτόχρονα την αστυνομία, περιπολικά της οποίας κατάφεραν να εγκλωβίσουν το δράστη, για να ακολουθήσει η σύλληψή του.
newsblog.gr

Ληστεία στην ALPHA BANK σταΤρίκαλα

"Θρασύτατη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν απο λίγη ώρα στην τράπεζα ALPHA BANK στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ληστές ήταν τρεις. Δύο άντρες και μια γυναίκα και η λεία τους ανέρχεται στις 250.000 ευρώ."
troktikoblogspot.com

Εμπρησμοί σε διάφορα σημεία της Αττικής τη νύχτα


Μπαράζ εμπρησμών σε τράπεζες, αυτοκίνητα και άλλους στόχους σημειώθηκε μέσα σε 15 λεπτά από τη 1 έως τη 1.15 σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Συνολικά οι εμπρηστές, οι οποίοι έδρασαν συντονισμένα και οργανωμένα χτύπησαν σε 10 διαφορετικά σημεία με γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό. Το μπαράζ των εμπρησμών ξεκίνησε από το υποκατάστημα της Eurobank στη λεωφόρο Μεσογείων 252-254 στο Χολαργό. Ακολούθησαν οι εξής επιθέσεις:

Στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Μαρίνου Αντύπα 35 στο Ηράκλειο, στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Βασιλέως Παύλου 34 στα Σπάτα, στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ιδιοκτησίας Τσουκλίδη στην οδό Τατοΐου και Αναγεννήσεως στη Μεταμόρφωση, όπου κάηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα, στα ΕΛΤΑ στην οδό Θερμοπυλών 45 στην Ομόνοια, σε τρία οχήματα της ΔΕΗ, στην οδό Αγίας Τριάδας και Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο, σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο της εταιρείας «BRINKS Security» στην οδό Αλτέως 2 στο Χαλάνδρι, στη Eurobank στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 228 στο Κορωπί, σε διπλωματικό αυτοκίνητο στην οδό Τσαμαδού και Σπύρου Μήλιου στην Ηλιούπολη και σε τρία σταθμευμένα οχήματα στην οδό Γραβιάς και Θράκης στη Γλυφάδα.

Σε όλες τις περιπτώσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Παγκράτι.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 03.25 τα ξημερώματα κοντά σε ΙΧ αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο έξω από πολυκατοικία στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι.

Από την έκρηξη καταστράφηκε το αυτοκίνητο, ενώ έσπασαν τζάμια της πολυκατοικίας και γύρω κτιρίων.

Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνώνται από την Ασφάλεια.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ