Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Θάνατος 70χρονου από πτώση δέντρου

Το μεσημέρι της Τρίτης σε αγροτική περιοχή της Δρακότρυπας Καρδίτσας ένας 70χρονος στην προσπάθεια του να κόψει δέντρο ύψους 4 μέτρων με αλυσοπρίονο, καταπλακώθηκε απ' αυτό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου Καρδίτσας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Απόπειρα διάρρηξης στο Τμήμα Αλλοδαπών Καρδίτσας

Άγνωστοι δράστες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, προσπάθησαν να διαρρήξουν τη νύχτα, μεταλλικό χρηματοκιβώτιο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης νομού Καρδίτσας, που εδρεύει στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν αυτοκόλλητες άδειες διαμονής αλλοδαπών ενιαίου τύπου (βινιέτες), καθώς και βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για χορήγηση άδειας διαμονής αλλοδαπών.

Οι δράστες, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, διέκοψαν την προσπάθειά τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο χώρο, όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο, βρέθηκαν ένα σακ βουαγιάζ, ένα φλόγιστρο, δύο φιάλες οξυγόνου, δύο φόρμες εργασίας, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι

Εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Αγαθονησίου, από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, δύο πνευστές μηχανοκίνητες λέμβοι, με επιβαίνοντες συνολικά πενήντα τρεις (53) αλλοδαπούς, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων.
Οι ανωτέρω, εισήλθαν παράνομα στη χώρα, προερχόμενοι, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, μετά δε από τη σύλληψή τους, μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα Πάτμου και ακολούθως στο Κ.Υ. Πάτμου, για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ οι χρησιμοποιηθείσες λέμβοι κατασχέθηκαν.

Πυρκαγιά σε φορτηγό όχημα στο λιμάνι της Πάτρας

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας ότι πλησίον της πύλης Νο 7, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε φορτηγό όχημα, κενό φορτίου, το οποίο ήταν σταθμευμένο προκειμένου να φορτωθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ με προορισμό το λιμάνι του Μπάρι Ιταλίας.
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε αρχικά από τον οδηγό του οχήματος και εν συνεχεία κατασβέστηκε από δύο οχήματα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη το εσωτερικό του τράκτορα καθώς και η μηχανή του οχήματος. Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ρύπανση ή άλλες ζημιές. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

Αγνωστοι επιχείρησαν να αποκολλήσουν το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, που βρίσκεται στην οδό Καραμανλή στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Στις 04.30 τα ξημερώματα σήμερα, άγνωστοι επιχείρησαν να αποκολλήσουν το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, που βρίσκεται στην οδό Καραμανλή στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Για άγνωστο λόγο δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους και τράπηκαν σε φυγή. Στον σημείο όπου βρισκόταν το ΑΤΜ, αλλά και σε διπλανό στενό, βρέθηκαν δύο κλεμμένα φορτηγά, για τα οποία η αστυνομία εικάζει ότι θα χρησιμοποιούνταν από τους δράστες για τη μεταφορά της λείας τους
www.newsblog.gr

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο άτυχος λαχειοπώλης που δέχθηκε επίθεση χθες από αγνώστους για να τον ληστέψουν

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο άτυχος λαχειοπώλης που δέχθηκε χθες το απόγευμα επίθεση από αγνώστους στα Μετέωρα της Πολίχνης, με σκοπό να του αποσπάσουν τις εισπράξεις της ημέρας. Ο λαχειοπώλης δέχθηκε μεταξύ των άλλων ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο του προκάλεσε αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύεται.

Σημείωση NewsBlog.gr: Πόσο απάνθρωπο κτήνος πρέπει να είσαι για να επιτίθεσαι με τέτοια αγριότητα σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο που παλεύει για το μεροκάμματό του; Πόσο πιο χαμηλά ακόμα να πέσεις για να αποδείξεις ότι δεν είσαι άνθρωπος; Επειδή δε τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη κουβέντα για την εγκληματικότητα και την αύξησή της, εκείνο που μας διαφεύγει είναι ότι εκτός από αυτή καθ’αυτή την αύξηση των αριθμών, έχουμε δραματική μεταβολή και των “ποιοτικών χαρακτηριστικών” του εγκλήματος, το οποίο γίνεται τόσο σκληρό, που δεν διστάζει να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές, να επιτίθεται σε ηλικιωμένους και ηλικιωμένες, σε μικρά παιδιά…
www.newsblog.gr

Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη στο σπίτι της

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στα Μέγαρα.

Μια 37χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής βρήκε τραγικό θάνατο λίγο πριν τις 11 το πρωί, όταν άρπαξε φωτιά το διαμέρισμα που έμενε, στον 4ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 149, στα Μέγαρα.

Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν την πυρκαγιά, η οποία είχε επεκταθεί σε όλο το διαμέρισμα, βρήκαν την γυναίκα απανθρακωμένη μέσα στο υπνοδωμάτιο. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτική τμήμα της περιοχής.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εμπρησμός τράπεζας στα Χανιά

Δεν αποκλείεται το συμβάν να σχετίζεται και με άλλους εμπρησμούς που τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί στα Χανιά.

Το υποκατάστημα Χανίων της Εθνικής Τράπεζας στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο στόχαστρο εμπρηστών.

Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στις 2:45 τα ξημερώματα στο εσωτερικό της Τράπεζας σπάζοντας, την κεντρική είσοδο. Στη συνέχεια περιέλουσαν το εσωτερικό της τράπεζας με εύφλεκτο υλικό και αφού έβαλαν φωτιά έγιναν άφαντοι.

Η πυροσβεστική υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και έξι άνδρες, κατάφερε να περιορίσει την φωτιά στο ισόγειο της τράπεζας πριν αυτή επεκταθεί σε διπλανά καταστήματα.

Ωστόσο από τις φλόγες αλλά και από την υψηλή θερμοκρασία καταστράφηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γραφεία και το εσωτερικό του υποκαταστήματος.

Οι πυροσβέστες σε τραπέζι δίπλα από το χώρο των ταμείων βρήκαν ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό καθώς και μια κόκκινη κηλίδα που εκτιμάται πώς είναι αίμα.

Είναι πιθανόν κατά την εισβολή στο υποκατάστημα, να υπήρξε τραυματισμός από τα τζάμια της γυάλινης πόρτας που έσπασαν οι δράστες.

Η τράπεζα διέθετε εξωτερικό και εσωτερικό κύκλωμα τηλεόρασης που πιθανότατα κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία. Ο Διοικητής της υπηρεσίας Φραγκιάς Ζουμπουλάκης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το συμβάν να σχετίζεται και με άλλους εμπρησμούς που τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί στα Χανιά.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ