Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ληστεία πρίν απο λίγο Στην Τραπεζα Κυπρου στα Βριλήσσια

Ληστεία πρίν απο λίγο Στην Τράπεζα Κύπρου στα Βριλήσσια, με δύο κουκουλοφόρους να διαφεύγουν τρέχοντας στην λεωφόρο Πεντέλης.
troktiko.blogspot.com

Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη 55χρονου για απάτη κατά του Δημοσίου, ύψους 7 δισ. δραχμών

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 55χρονος, ο οποίος είχε εις βάρος του 6 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή 19 ετών και 6 μηνών για έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων και απάτη κατά του Δημοσίου, ύψους 7 δισεκατομμυρίων δραχμών. Η υπόθεση αυτή με τα εικονικά τιμολόγια είχε συζητηθεί ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς στη “διακίνηση” των πλαστών φορολογικών στοιχείων, συμμετείχαν πολλά και γνωστά πρόσωπα, για τα οποία και είχαν εκδοθεί 72 εντάλματα σύλληψης.
www.newsblog.gr

Απόπειρα εμπρησμού στρωμάτων του άλματος επί κοντώ στο εθνικό στάδιο Χανίων

Το μεγάλο στρώμα, που χρησιμοποιούν οι αθλητές του άλματος επί κοντώ, στο εθνικό στάδιο Χανίων, αποπειράθηκαν να κάψουν άγνωστοι δράστες.

Όπως είπε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του σταδίου, Κυριάκος Λιμαντζάκης, οι επίδοξοι εμπρηστές δεν πέτυχαν το σκοπό τους, λόγω βροχής. Χρησιμοποίησαν ένα μπουκάλι καθαρή βενζίνη, με την οποία περιέλουσαν κούτσουρα, που τα τοποθέτησαν κάτω από τα στρώματα και έβαλαν. Δεν πέτυχαν το σκοπό τους, όμως το σκοπό τους, καθώς άντεξε το προστατευτικό κάλυμμα ενώ, από τη βροχή που είχε προηγηθεί, υπήρχε και αρκετή υγρασία.

«Όταν πήγε ο υπάλληλος να σκεπάσει το συγκεκριμένο χώρο, βρήκε ένα μπουκάλι καθαρή βενζίνη και καπνισμένα κούτσουρα παραδίπλα», δήλωσε ο κ. Λιμαντζάκης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης, σε περίπου ένα μήνα, όταν θα εγκριθεί ο οργανισμός λειτουργίας του σταδίου, θα γίνουν προσλήψεις νυκτοφυλάκων. Ως τότε θα ληφθούν προληπτικά μέτρα φύλαξης των χώρων του σταδίου.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εξάρθρωση κυκλώματος τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη

Κύκλωμα τοκογλυφίας, που δρούσε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντόπισε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων της ΥΠ.Ε.Ε. Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από διεξοδικούς ελέγχους, η Υπηρεσία κατάφερε να εντοπίσει κύκλωμα το οποίο εκμεταλλευόταν άτομα εθισμένα σε τυχερά παιχνίδια. Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν τα άτομα αυτά σε χώρους καζίνο, ίντερνετ καφέ και με το πρόσχημα της οικονομικής βοήθειας, αποσπούσαν υπέρογκα κέρδη από τόκους που κυμαίνονταν από 72% μέχρι και 120% ανά έτος.

Στο γραφείο ενός από τα μέλη του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανεπίσημα στοιχεία, από τα οποία, μετά από έρευνα και επεξεργασία, προέκυψε ότι διακίνησε, μέσω προεξόφλησης επιταγών, ποσά ύψους τουλάχιστον 924.310,746 ευρώ, ενώ αποκόμισε όφελος ποσού τουλάχιστον 241.081,74 ευρώ, μέσω της ενσωμάτωσης τοκογλυφικών τόκων. Σε σχέση με τα παραπάνω, η Υπηρεσία συνέταξε πορισματική αναφορά, η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ληστεία σε βενζινάδικο και διαμέρισμα στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης

Δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε βενζινάδικο επί της περιφερειακής οδού, χθες στις 2:45 τα ξημερώματα, όπου με την απειλή όπλου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 9:20 το πρωί της Δευτέρας, δύο άγνωστοι προσποιούμενοι τους υπάλληλους εταιρείας courier εισέβαλαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένων στην περιοχή της Ανάληψης, από τους οποίους απέσπασαν χρηματικό ποσό, αλλά και τραπεζικά βιβλιάρια.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Απειλή για βόμβα σε καταστήματα τραπεζών

Κλειστή η λεωφόρος Κηφισίας από το ύψος Αδριανού, στο ρεύμα προς Κηφισιά

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στη λεωφόρο Κηφισίας και αναστάτωση στην Αστυνομία προκάλεσαν τηλεφωνήματα, για τοποθέτηση βομβών σε τράπεζες, σε όλο το μήκος από τη διασταύρωση Κηφισίας και Κατεχάκη μέχρι τη Νέα Ερυθραία.

Ειδικότερα, άγνωστος που τηλεφωνούσε στην Άμεση Δράση από τη μία και μετά, δήλωσε ότι επρόκειτο να εκραγούν βόμβες σε τέσσερα υποκαταστήματα της Citybank και της Eurobank. Για ένα από αυτά, μάλιστα, δεν έδωσε ακριβή διεύθυνση, αναφέροντας μόνο τη λεωφόρο Κηφισίας.

Η αστυνομία υποχρεώθηκε σε διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στη λεωφόρο για να γίνουν έλεγχοι, γεγονός που δημιούργησε το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Εκρήξεις δεν σημειώθηκαν, αλλά ο συναγερμός δεν έληξε ακόμη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεκαπεντάχρονος αναρτούσε άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων στο Διαδίκτυο

Δεκαπεντάχρονος μαθητής συνελήφθη στη Χαλκιδική από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι αναρτούσε άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών στο Διαδίκτυο.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο ανήλικος φέρεται ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο του 2008 παρουσίαζε άσεμνες και προκλητικές φωτογραφίες ημίγυμνων κοριτσιών στην προσωπική του ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει στο Διαδίκτυο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, όπου διεμένει με τους γονείς του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αιματηρή ληστεία με θύμα 55χρονο στην Θεσσαλονίκη

Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε στο κοινοτικό διαμέρισμα Χλόης Καστοριάς όπου δύο νεαροί λαθρομετανάστες από την Αλβανία εισέβαλαν στο σπίτι 55χρονου και τον τραυμάτισαν. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο νεαροί, που διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα ηλικίας 22 και 21 ετών, με απειλές ζήτησαν από τον 55χρονο να τους παραδώσει τα χρήματά του. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αντέδρασε και οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι, πιθανόν με σιδηρογροθιά, τραυματίζοντάς τον.

Αστυνομικοί τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για ληστεία. Ο 55χρονος διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καστοριάς.

AΠΕ - ΜΠΕ

Ριφιφί σε κατάστημα ρούχων στη Θεσσαλονίκη

Άγνωστοι τις πρώτες πρωϊνές ώρες χθες, αφαίρεσαν ρούχα από κατάστημα στην οδό 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας πρώτα μία τρύπα στον τοίχο, από την οποία και κατάφεραν να εισέλθουν εντός του χώρου του καταστήματος. Οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από τους περιοίκους και κατάφεραν να φύγουν απαρατήρητοι.
http:www.newsblog.gr

Σύλληψη διαρρηκτών στην Καστοριά

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καστοριάς δύο διαρρήκτες, Σύλληψη διαρρηκτών στην Καστοριά οι οποίοι είχαν διαρρήξει κατοικία σε προάστιο της Καστοριάς, μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Μέσα στο σπίτι όμως ήταν ο ιδιοκτήτης, ο οποίος τους αντελήφθη. Προκειμένου να διαφύγουν, απείλησαν το υποψήφιο θύμα τους με ένα μαχαίρι που είχαν μαζί τους. Ακολούθησε καταδίωξη και ο ένας εκ των δύο συνελήφθη αμέσως, ενώ ο άλλος λίγο αργότερα. Και οι δύο δράστες είναι αλβανικής καταγωγής.
www.newsblog.gr

Ποινή κάθειρξης 18 ετών σε συζυγοκτόνο

Ποινή κάθειρξης 18 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της στον ποταμό Στρυμόνα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου οδηγήθηκε στις φυλακές.

Το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε 12ετή κάθειρξη, αλλά του έδωσε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Το έγκλημα έγινε το Νοέμβριο του 2005, στο Νέο Σούλι Σερρών. Λίγους μήνες νωρίτερα ο καθηγητής είχε μάθει πως η σύζυγός του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Το πτώμα της γυναίκας δεν βρέθηκε ποτέ.

Απολογούμενος είπε πως βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Υπέρ του κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δύο κόρες του και η μητέρα του θύματος.
ΑΠΕ - ΜΠΕ