Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Επιχειρησιακή υποστήριξη από αντιεξουσιαστές στον Βασ. Παλαιοκώστα

Ανοικτή επικοινωνία με άτομα του λεγόμενου "αντιεξουσιαστικού χώρου" είχε ο Βασίλης Παλαιοκώστας στο χρονικό διάστημα πριν από την απόδραση του με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής".

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν αξιωματικοί ο δραπέτης είχε τακτικές τηλεφωνικές επαφές με στελέχη του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να φαίνεται ότι αυτό είχε σχέση με την υλοποίηση του σχεδίου της απόδρασης.
Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά στις αρχές τα οποία και στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι παρέχουν επιχειρησιακή υποστήριξη σε αντιεξουσιαστές που κινούνται στα όρια, ή εκτός των ορίων της νομιμότητας.

Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι γυναίκα - στέλεχος του χώρου, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Εξάρχεια, μετέβη σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, δήλωσε αρραβωνιασμένη με τον Βασ. Παλαιοκώστα και εξασφάλισε χαρτί που της επέτρεπε να επισκέπτεται τον δραπέτη στις φυλακές Κορυδαλλού.
skai.gr

Σύλληψη λαθρομεταναστών και διακινητή τους στην Ξάνθη

Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών, ενός διακινητή και πέντε λαθρομεταναστών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης στην Εγνατία Οδό Ξάνθης- Καβάλας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, ο 25χρονος αλλοδαπός διακινητής, πολίτης Γεωργίας, συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής να μεταφέρει πέντε αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, πολίτες Ιράκ, με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας μας. Κατασχέθηκαν το ΙΧΕ αυτοκίνητο του διακινητή και δύο κινητά τηλέφωνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ