Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Συνελήφθη 52χρονος αλλοδαπός για μεταφορά λαθρομεταναστών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ 10-03-09, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 52χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι εντός του φορτίου του οχήματός του, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι, τρεις (03) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη στο λιμάνι της Κέρκυρας 23χρονος διότι βρέθηκε στην κατοχή του μία πλαστική συσκευασία με ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 2 γραμμαρίων

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες 10-03, στο λιμάνι της Κέρκυρας, από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 23χρονος, διότι βρέθηκε στην κατοχή του μία πλαστική συσκευασία με ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 2 γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Συνελήφθη 27χρονος στο λιμάνι του Ηρακλείου για ναρκωτικά

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες(10/03/09), στο λιμάνι του Ηρακλείου, από προσωπικό της Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 27χρονος, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του πέντε (05) συσκευασίες με ινδική κάνναβη μικτού βάρους 24,8 γραμμαρίων.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Έρευνες για τον εντοπισμό πλωτής φορτηγίδας

Έρευνες διεξάγονται από πλωτά Λ.Σ. και ιδιωτικό ελικόπτερο, καθώς και παραπλέοντα σκάφη, στη θαλάσσια περιοχή Κεφαλληνίας – Λευκάδας – Πατραϊκού Κόλπου – Στενού Ζακύνθου, για τον εντοπισμό πλωτής φορτηγίδας, η οποία φέρεται ως παρασυρόμενη από χθες, κατόπιν αποκοπής των κάβων πρόσδεσής της σε ρυμουλκό, που την μετέφερε, μαζί με έναν πλωτό γερανό, από το λιμένα Πάτρας προς το λιμένα Κέρκυρας.
Στην περιοχή επικρατούν άνεμοι Β.Δ. εντάσεως 6 – 7 BF

Σύλληψη κρατούμενου που είχε αποδράσει από τις φυλακές

Είχε αποδράσει από τις φυλακές Ναυπλίου.
Αστυνομικοί της ασφάλειας Ναυπλίου και σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας, συνέλαβαν Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος μια ώρα νωρίτερα, είχε αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σύλληψη διαρρηκτών στο Ναύπλιο

Ύστερα από αναζητήσεις για εντοπισμό και σύλληψη δραστών διαρρήξεων καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι, στο πλαίσιο της προανάκρισης, ομολόγησαν ότι προέβησαν σε κλοπή, διάρρηξη και φθορά καταστήματος στην περιοχή του Ναυπλίου και πως μέρος των κλοπιμαίων πούλησαν σε Έλληνα.

Στην κατοχή των ανωτέρω βρέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου που ενεργούν την προανάκριση, ερευνούν τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο «Επαναστατικός Αγώνας» πίσω από τις επιθέσεις στη Citibank

Η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» αναλαμβάνει με προκήρυξή της προς την εφημερίδα «Ποντίκι» την ευθύνη για δύο επιθέσεις στην τράπεζα Citibank.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σύλληψη 45χρονης για ηθική αυτουργία σε αρπαγή και βιασμό νεαρής γυναίκας

Για ηθική αυτουργία σε αρπαγή και βιασμό κατηγορείται 45χρονη, η οποία συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η 45χρονη βρίσκεται πίσω από την αρπαγή 34χρονης γυναίκας από τρεις άγνωστους, οι οποίοι την επιβίβασαν προχθές το απόγευμα σε κλειστό φορτηγάκι από την περιοχή της Νέας Σμύρνης και την οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία, όπου ο ένας από αυτούς τη βίασε.

Κίνητρο της αρπαγής κατ' εντολήν της 45χρονης ήταν, όπως έγινε γνωστό, το ερωτικό πάθος της γυναίκας για το σύζυγο της παθούσης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την διαροή της λίστας πιθανών στοχων προς τα ΜΜΕ

Κατόπιν εντολής του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Βασιλείου Τσιατούρα στη διάθεση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα που διενεργείται από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, οι τέσσερις (4) Προϊστάμενοι – Τμηματάρχες των Τμημάτων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, από τις Υπηρεσίες των οποίων διαφαίνεται ότι έγινε η γνωστοποίηση του απορρήτου εγγράφου, όπου είχαν περιγραφεί γενικά προληπτικά, αστυνομικά μέτρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Αυτοκτόνησε γνωστός επιχειρηματίας

Κρεμάστηκε στο σπίτι του ο επιχειρηματίας Ανδρέας Παπαδόπουλος λόγω οικονομικών χρεών. Ο επιχειρηματίας έχει το νυχτερινό κέντρο "Γέφυρες" και βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του. Είναι γαμπρός του τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου και στο μαγαζί του κάθε χρόνο τραγουδούσαν πολύ γνωστά ονόματα. Όμως...
τελευταία είχε οικονομικά προβλήματα και δυστυχώς με αυτό τον τρόπο αποφάσισε να βάλει τέρμα στην ζωή του.
troktiko.blogspot.com

Μετέτρεψε το σπίτι του σε «πρακτορείο» παράνομων στοιχημάτων

Σε «πρακτορείο» παράνομων στοιχημάτων κατηγορείται ότι μετέτρεψε το διαμέρισμά του, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, 47χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Παιγνίων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προκύπτει ότι το σύνολο των συναλλαγών από τον παράνομο τζόγο, που διεξήγαγε ο συλληφθείς για το έτος 2009, ανέρχεται σε ποσό περίπου 580.000 ευρώ.

Στην ασφάλεια κρατούνται επίσης και δύο άλλα άτομα, ηλικιών 36 και 34 ετών με την κατηγορία ότι διευκόλυναν τον 47χρονο στην παράνομη δραστηριότητα, που είχε αναπτύξει.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για οργάνωση και διεξαγωγή παράνομων στοιχημάτων σχετικών με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων, ενώ τα στοιχήματα πελατών μεταφέρονταν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε εταιρίες στοιχημάτων του εξωτερικού, που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.

Στο διαμέρισμά του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν δελτία στοιχήματος (ποδοσφαιρικοί αγώνες, ποσοστά συμμετοχής, κέρδη, κωδικοί κ.α.) και χρηματικό ποσό περίπου 2.000 ευρώ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΙΑΣΑΝ TON ΚΛΕΦΤΗ TΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΡΑΓΩΝ! ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Από αστυνομικούς της Βέροιας συνελήφθη στην Βέροια, άνδρας ηλικίας 39 ετών, διότι όταν σταμάτησαν να κάνουν έλεγχο στο φορτηγό του, διαπιστώθηκε ότι ήταν έμφορτο με 16 σιδηροδρομικές ράγες μήκους 3 μέτρων η καθεμιά, ένα μηχάνημα στρωτήρα ραγών (ιδιοκτησίας ΟΣΕ¨, καθώς και ένα πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για κοπή των σιδηροδρομικών ραγών. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται άνδρας συνεργός του, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.
lefteria.blogspot.com

Βαριές ποινές για Παλιοκώστα, Ριτζάι και Στεφανάκο

Ολοκληρώθηκε η δίκη για την πρώτη απόδραση των Παλαιοκώστα-Ριτζάι από τον Κορυδαλλό και τη διπλή δολοφονία στο Περιστέρι.

Βαρύτατες ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους Βασίλη Παλαιοκώστα, Αλκέτ Ριτζάι και τον Βασίλη Στεφανάκο για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού και τις δύο δολοφονίες στο Περιστέρι, του Κ. Κουτουλιέρη και του Γ. Κάτσιου τον Σεπτέμβριο του 2006.

Σε δις ισόβια και κάθειρξη 34 χρόνων και οκτώ μηνών, καταδικάσθηκε σήμερα ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριτζάι, που κατηγορείτο για την εναέρια απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ιούνιο του 2006, καθώς επίσης και για τη διπλή δολοφονία των Γ. Κάτσιου και Κ. Κουτελιέρη, το Σεπτέμβρη του 2006, στο Περιστέρι.

Επίσης, σε ισόβια και κάθειρξη 29 χρόνων και τριών μηνών καταδικάστηκε ο Βασίλης Στεφανάκος για ηθική αυτουργία από πρόθεση στη διπλή δολοφονία, που κατηγορείτο ότι είχε οργανώσει την εναέρια απόδραση των Ριτζάι-Παλαιοκώστα, το 2006, ενώ ο Βασίλης Παλαιοκώστας καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 33 χρόνων και 22 μηνών.

Επίσης, το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 17 χρόνων και δυο μηνών τον Σπύρο Δραβίλα και σε πέντε χρόνια τον Αλβανό Παναγιώτ Πάππα, ενώ σε τρεις κατηγορούμενους για υπόθαλψη εγκληματία το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση δυόμιση χρόνων. Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Η δίκη του δραπέτη καταζητούμενου Β. Παλαιοκώστα και της παρέας των έντεκα -ανάμεσά τους, εκτός του Β. Στεφανάκου και άνθρωποι της νύχτας- είχε ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου 2009, ενώ οι κατηγορίες που τους βάραιναν, ήταν μεταξύ άλλων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίες, απόδραση, αρπαγή, οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συλλήψεις μετά από καταδίωξη στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Συλλήψεις μετά από καταδίωξη στο Κέντρο της ΘεσσαλονίκηςΚέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως διαπιστώθηκε οι δύο συλληφθέντες διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα. Από σωματική έρευνα που τους έγινε, βρέθηκαν πάνω τους ένα όπλο, μαχαίρι και μικροποσότητα ναρκωτικών. Εναντίον τους εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol.
www.newsblog.gr

Διαρροή πετρελαίου στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ στην Κοζάνη

Ειδικοί μετέβησαν στην περιοχή για αυτοψία.

Διαρροή πετρελαίου περίπου 200 τόνων σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

Η διαρροή διαπιστώθηκε σε συνδετήριο εξάρτημα αγωγού πλήρωσης δεξαμενής πετρελαίου.

Ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν από τον διευθυντή του Σταθμού, Θεόδωρο Παπαδέλη, ζήτησε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης.

Κλιμάκιο υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης μετέβη στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και πραγματοποίησε αυτοψία κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι έγινε συγκράτηση της διαρροής στην εφεδρική δεξαμενή καθίζησης του συστήματος επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Επίσης, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα και απορροφητικά υλικά στην έξοδο της μονάδας επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων, προκειμένου να αποφευχθεί διαρροή πετρελαίου προς το κανάλι απορροής των επεξεργασμένων αποβλήτων του Σταθμού.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης παρακολουθεί τις εργασίες απορρύπανσης, προκειμένου αυτές να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένες και αδειοδοτημένες εταιρείες.

Ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την επανάληψη ενός ακόμη περιβαλλοντικού συμβάντος και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για την πρόσθετη επιβάρυνση του περιβάλλοντος της περιοχής».
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Νεκρός 38χρονος σε εργατικό δυστύχημα

Ένας 38χρονος Αλβανός εργάτης έχασε τη ζωή του το μεσημέρι όταν κατά τη διάρκεια εργασίας του σε στέγη μεταλλικής κατασκευής, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος.

Την ώρα του συμβάντος στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Καρδίτσας - Τρικάλων έπνεε ισχυρός άνεμος. Ο άτυχος εργάτης ζούσε στη Λάρισα και διέμεινε νόμιμα στην χώρα.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καρδίτσας, ενώ συνελήφθησαν ο εκπρόσωπος της εταιρείας που κατασκεύαζε το μεταλλικό κτίριο καθώς και ο υπεύθυνος εργολάβος.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σε υπεξαιρέσεις και κλοπές αυτοκινήτων

Οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε υπεξαιρέσεις και κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία προωθούσε στην αγορά με παραποιημένα στοιχεία και πλαστά έγγραφα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Έλληνες (δύο άνδρες και μία γυναίκα 34, 37 και 25 ετών, αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή ενώ αναζητείται 23χρονος Αλβανός που συνεργαζόταν μαζί τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εδώ και ένα χρόνο οι κατηγορούμενοι αγόραζαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα που ήταν διαλυμένα και στη συνέχεια νοίκιαζαν αυτοκίνητα ίδιου τύπου από εταιρίες ενοικιάσεως τα οποία υπεξαιρούσαν, αντικαθιστούσαν τους αριθμούς πλαισίου με αυτούς των τρακαρισμένων, καθώς και τους αριθμούς κυκλοφορίας, και τα πουλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές. Κρατούσαν όμως αντικλείδια και αφού τα είχαν πουλήσει πήγαιναν και τα έκλεβαν.

Παράλληλα, έφτιαχναν πλαστά πιστοποιητικά του ΟΔΔΥ με τα οποία παρουσίαζαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα ως προερχόμενα από πλειστηριασμούς, τα κατέθεταν σε αρμόδιες υπηρεσίες μεταφορών και πετύχαιναν με τον τρόπο αυτό την έκδοση νόμιμων αδειών κυκλοφορίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία τέτοια αυτοκίνητα-μαϊμού, άλλα τέσσερα που είχαν πουλήσει και ξαναέκλεψαν, ενώ ακόμα τέσσερα αυτοκίνητα έχουν υπεξαιρέσει από εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δεν έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί.

Κατασχέθηκαν ακόμα 42.000 ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται.
AΠΕ-ΜΠΕ