Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Κλοπή στην Φυσικομαθηματική Σχολή στην Πολυτεχνειούπολη

O πρόεδρος της Φυσικομαθηματικής Σχολής κατήγγειλε στις 15:30 στην Αστυνομία ότι άγνωστοι προξένησαν φθορές και έκλεψαν τεχνολογικό εξοπλισμό της σχολής, από τις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Από τη Διεύθυνση της σχολής δόθηκε έγγραφη άδεια, με βάση την οποία μετέβη στην Πολυτεχνειούπολη κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Ζωγράφου, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Απόπειρα αυτοκτονίας στο σταθμό του μετρό"

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. ΛΕΩ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΝΑΓΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ. ΜΑΚΑΡΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ..."
troktiko.blogspot.com

Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Χωρίς ρεύμα έμειναν για αρκετή ώρα νωρίτερα ο Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης, enaeritew Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά Θεσσαλονίκηςαλλά και χωριά της ευρύτερης περιοχής, εξαιτίας προβλήματος που δημιουργήθηκε στη γραμμή μεταφοράς ρεύματος της ΔΕΗ. Αιτία, οι κακές καιρικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες τα συνεργεία της ΔΕΗ έκαναν αγώνα για να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Πριν από λίγη ώρα αποκταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε όλες τις περιοχές.
newsblog.gr

Νεκρός 42 χρόνος από έκρηξη στο Φρε Χανίων

Ο άτυχος άνδρας στην προσπάθειά του να κόψει ένα μεταλλικό βαρέλι χτυπήθηκε από το καπάκι και έχασε τη ζωή του.

Ένας 42χρονος, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, έχασε το μεσημέρι του Σαββάτου τη ζωή του.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στο Φρε Αποκορώνου και προσπαθούσε με ένα τροχό να κόψει στα δύο μεταλλικό βαρέλι, από αυτά που περιέχουν το υλικό των διαγραμμίσεων του οδικού δικτύου και το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως δοχείο για να ταΐζει τα ζώα του. Ξαφνικά, ακούστηκε μια ισχυρότατη έκρηξη.

Ο άτυχος άνδρας είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το καπάκι του μεταλλικού βαρελιού το οποίο και βρέθηκε σε απόσταση 100 μέτρων.

Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Η σωρός του 42 χρόνου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για νεκροψία νεκροτομή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μικρή ένταση στις δικαστικές φυλακές Χανίων

Η έλλειψη χώρων κράτησης στις δικαστικές φυλακές των Χανίων ήταν η αιτία που δημιουργήθηκε σήμερα μικρή ένταση στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι 154 κρατούμενοι συγκεντρώθηκαν στην αυλή των φυλακών και ενημέρωσαν ότι αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους, υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες κράτησης είναι, όπως ανέφεραν, απαράδεκτες.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την Παρασκευή λόγω πολλών μεταγωγών στη φυλακή που διαθέτει 118 κρεβάτια. Έξω από το χώρο της φυλακής συγκεντρώθηκαν ομάδες αντιεξουσιαστών που φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων Στέλιο Βουβάκη, η κατάσταση στη φυλακή αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο, οπότε και θα γίνουν 20 μεταγωγές κρατουμένων σε άλλες φυλακές. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «η λειτουργία της φυλακής δεν αλλάζει. Αρνούνται, να επιστρέψουν στα κελιά τους αλλά μας αφήνουν και κλείνουμε το προαύλιο, γίνεται κανονικά η σίτιση και η φαρμακευτική αγωγή, δεν έχουμε πρόβλημα λειτουργίας του καταστήματος, απλά το βράδυ δεν μας αφήνουν να τους κλειδώσομε σε θαλάμους».

Στις φυλακές μέχρι και αργά υπήρχαν πολλοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι άνδρες της ΕΛΑΣ, ενώ το χώρο επισκέφθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων που είχε συνεργασία με το διευθυντή των Φυλακών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύλληψη 42χρονου με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βρήκαν και κατέσχεσαν, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, που συνέλαβαν ένα 42χρονο ο οποίος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα.

Ο 42χρονος καλλιεργούσε παράλληλα και ινδική κάνναβη σε μετόχι που είχε ανάμεσα στο Γάζι και το Καβροχώρι, παίρνοντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και κρατώντας αθέατη τη φυτεία του..

Στο αυτοκίνητο και στις οικίες του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.906 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, 103,2 γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα και 2.365 ευρώ ως προερχόμενα από εμπορία.

Η σύλληψη του 42χρονου, έγινε ύστερα από έλεγχο που έγινε στο ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητό του. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 20 ποσότητες ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 268,2 γραμμαρίων. Ακολούθησε σωματική έρευνα όπου ο 42χρονος βρέθηκε να κατέχει: δύο ποσότητες κοκαΐνης μικτού βάρους 2,2 γραμμαρίων, 1650 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του στο Γάζι, στην αποθήκη του και σ' ένα μετόχι, που χρησιμοποιεί ως αποθηκευτικό χώρο.

Εκει βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 25 ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 3638 γραμμαρίων, 27 ποσότητες κοκαΐνης μικτού βάρους 101 γραμμαρίων, 24 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 45 μέχρι 90 εκατοστά, 70 κύπελλα με φυτώρια κάνναβης, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δύο πιστόλια εύχρηστα, μια γεμιστήρα, 568 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και χρηματικό ποσό 715 ευρώ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ