Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

17-09-2013: Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών δύο (2) αλλοδαπών που συνελήφθησαν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο αλλοδαπών, υπηκόων Γεωργίας, οι οποίοι συνελήφθησαν την 5-9-2013 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ως μέλη εγκληματικής ομάδας που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές, τις οποίες διέπρατταν παραβιάζοντας τις πόρτες εισόδου οικιών και διαμερισμάτων, με κλειδιά pass partout που κατασκεύαζαν οι ίδιοι και αφαιρούσαν από αυτές κοσμήματα, τα οποία στη συνεχεία πωλούσαν σε ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο της Αθήνας. (Σχετικό το από 10-9-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους :
Α) (επ) AKSENFELD ή GELA ή AIVALIAN ή JONI ή AVIZON (ον) Ilya ή Aivalian ή Gela ή Robert ή Ehud του Abram ή Gionis ή Avraam ή Avram και της Maria ή Lia ή Natasa .
Β) (επ) TVILDIANI (ον) Gia του Levan .
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προς διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476195 και 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

17-09-2013:Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Συνελήφθη το πρωί στη Μάνδρα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Μάνδρας, ένας 24χρονος ημεδαπός, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Αναζητούνται δύο (2) συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο συλληφθείς, μαζί με δύο (2) άγνωστους συνεργούς του, που αναζητούνται, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενοι τον ασφαλιστή, τον λογιστή ή τον φίλο συγγενικού τους προσώπου, τα εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Όπως εξακριβώθηκε το τελευταίο εξάμηνο είχαν εξαπατήσει τέσσερις (4) ηλικιωμένους στις περιοχές της Μαγούλας, της Μάνδρας και της Άνοιξης, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.610 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.