Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για αγοραπωλησία, κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια φυτών κάνναβης


Συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη και σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 38, 33, 32 (άντρες) και 26 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αγοραπωλησίας, κατοχής ναρκωτικών και καλλιέργειας φυτών κάνναβης.
Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, σχετικά με αγοραπωλησία ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας, εντόπισαν τους τρεις (3) δράστες, ηλικίας 38, 33 και 32 ετών, στην Αλεξανδρούπολη και τους συνέλαβαν, διότι ο 33χρονος, με τη μεσολάβηση του 32χρονου, συναντήθηκε με τον 38χρονο και του πούλησε, έναντι του χρηματικού ποσού των 55 ευρώ, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16,3 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ και η παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 33χρονος προμηθεύτηκε την παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης από την 26χρονη, η οποία εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, εντός της οικίας της, που βρίσκεται σε χωριό της Ορεστιάδας και συνελήφθη.
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Στο σπίτι του 33χρονου:
Μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,8 γραμμαρίων
Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Στο σπίτι του 32χρονου:
Δύο (2) φυτά κάνναβη, ύψους 0,65 και 1,70 μέτρων
Μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,1 γραμμαρίων
  • Στο σπίτι της 26χρονης:
Τρεις (3) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7,9 γραμμαρίων
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

19-09-2013:Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (18-9-2013) το πρωί, στον Κόμβο Μάνδρας Ορεστιάδας και στον Κόμβο Μάκρης Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Φερών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23, 23 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαεπτά (17) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, εντόπισαν στον Κόμβο Μάνδρας και συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες.
Ακολούθως, στον Κόμβο Μάκρης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους άλλους δυο δράστες, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί του 36χρονου.
Κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Το χρηματικό ποσό των 400 Ευρώ
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Ορεστιάδας.

19-09-2013:Εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις διαρρήξεων και πέντε απόπειρες διαρρήξεων αυτοκινήτων σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, επτά περιπτώσεις διαρρήξεων και πέντε απόπειρες διαρρήξεων οχημάτων στις περιοχές του Ελευθερίου-Κορδελιού, Ευόσμου και Μενεμένης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, διέπραξε επτά (7) διαρρήξεις αυτοκινήτων στις ανωτέρω περιοχές, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών. Επιπροσθέτως, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει επιπλέον (5) οχήματα, προκαλώντας φθορές στις κλειδαριές των οχημάτων.

19-09-2013:Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών ταξί

Εξιχνιάσθηκαν δεκαέξι (16) περιπτώσεις

Συνελήφθη χθες (18-9-2013) το πρωί στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τ.Α. Ζεφυρίου, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 3ου Τακτικού Ανακριτή για ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών ταξί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είχε διαπράξει με τη χρήση σωματικής βίας δεκαέξι (16) ληστείες, δεκατρείς (13) σε βάρος οδηγών ταξί και τρεις (3) σε βάρος πεζών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθη στην Αθήνα, 46χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 11.290.088,31 ευρώ.