Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

100 περίπου αναρχικοί προσπάθησαν να διαλύσουν συγκέντρωση εθνικιστών στο κέντρο των Ιωαννίνων

100 περίπου αναρχικοί προσπάθησαν να διαλύσουν συγκέντρωση εθνικιστών με αποτέλεσμα να οι εθνικιστές να αντιδράσουν και να ακολουθήσει άγρια συμπλοκή και να δημιουργηθούν μεγάλες καταστροφές
troktiko.blogspot.com

Τρένο πάτησε γυναίκα στην Πάτρα

Τρένο πάτησε γυναίκα λιγο εξω απο το σταθμό τρένων της Πάτρας
troktiko.blogspot.com

Χάκερς χτύπησαν τα ΚΕΠ στον αέρα τα προσωπικά μας δεδομένα

Χάκερς έχουν διοχετεύσει στο διαδίκτυο τους κωδικούς απο τα ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία: την διεύθυνση της φόρμας διαχείρισης, τον τρόπο εύρεσης του ονόματος και του κωδικού. Βιάστηκαν να στήσουν τα ΚΕΠ αλλά κανείς δεν σκέφτηκε την ασφάλεια του δικτύου. Αυτό σημαίνει πως... ο καθένας μπορεί να αποκτήσει πρόσβασή στα προσωπικά μας δεδομένα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό! Την ευθύνη την έχουν οι υπεύθυνοι των ΚΕΠ γιατί έχουν ίδιο κωδικό παντού, ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος! Κύριοι το θέμα έχει να κάνει με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ προσωπικά δεδομένα. Πως θα εμπιστευτούμε εμείς το ΚΕΠ όταν ξέρουμε πως όλη η Ελλάδα έχει πρόσβαση στα στοιχεία μας; Και πόσα χρήματα δώσαμε απο την τσέπη μας για την κατασκευή του διαδικτυακού ΚΕΠ;
Πηγή troktiko.blogspot.com

Ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί στη Θεσσαλονίκη

Ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο της πόλης στην οδό Πλίθωνος Γεμιστού. Δύο άγνωστοι, οι οποίοι παρίσταναν τους πελάτες, επιβιβάστηκαν στο ταξί, όταν μετά από μία μικρή διαδρομή, ο ένας προφασίστηκε αδιαθεσία και ζήτησε από τον οδηγό να σταματήσει. Οι δύο δράστες τότε, επιτέθηκαν στον οδηγό και με σωματική βία κατάφεραν να αρπάξουν τις εισπράξεις που είχε πάνω του. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής.
newsblog.gr

Βεντέτα στην Κρήτη με έναν νεκρό και δυο τραυματίες

Άγριο έγκλημα με θύμα 24χρονο στο χωριό Περβολάκια, έγινε πριν λίγο. Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν λόγο για μακροχρόνια βεντέτα μεταξύ δυο οικογενειών που από ότι φαίνεται ενεπλάκησαν και είχαμε το φονικό. Υπάρχουν ακόμα 2 τραυματίες από συμπλοκή μεταξύ μελών των οικογενειών, που έγινε μέσα στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, που μεταφέρθηκε ο 25χρονος.
sadentrepese.blogspot.com
Συμπλοκή στα Χανιά με 25χρονο νεκρό και 2 τραυματίες

Ένας 25χρονος νεκρός και 2 τραυματίες, είναι ο απολογισμός αιματηρού περιστατικού στα Περιβολάκια Κισάμου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 15: 30, σε χωράφι της περιοχής, όπου το θύμα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, έκαιγαν κλαδιά. Στο σημείο εμφανίσθηκαν -με απειλητικές διαθέσεις- μέλη άλλης οικογένειας, υποστηρίζοντας πως ενοχλούνται από τη φωτιά. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, ώσπου ο 25χρονος δέχθηκε πλήγμα από το πυροβόλο όπλο, ενός εκ των μελών της οικογένειας, που ζήτησαν το λόγο.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε, αρχικά, στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χανίων, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς έφερε σοβαρό διαμπερές τραύμα στο θώρακα.

Στο Κέντρο Υγείας έσπευσαν μέλη και των δύο οικογενειών, όπου υπήρξε νέα ένταση, με αποτέλεσμα ο αδελφός του φερομένου ως δράστη, να τραυματίσει με μαχαίρι τη μητέρα και το σύζυγο της αδελφής του θύματος. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς οι δύο οικογένειες συνδέονται με ένα ακόμα αιματηρό περιστατικό, στις αρχές της δεκαετίας του ΄90.

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

AΠΕ-ΜΠΕ

Ληστεία σε Super Market στον Πειραιά

Ληστεία πριν 15 λεπτά το super market στην Βαλαωρίτου περιοχή ΚΑΡΑΒΑΣ στον Πειραιά.
troktiko.blogspot.com

Στο νοσοκομείο έγκυος με μηνιγγίτιδα

Συναγερμός σήμανε σήμερα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όταν διαπιστώθηκε ότι 22χρονη γυναίκα, που μεταφέρθηκε με πόνους στην κοιλιακή χώρα, έπασχε από μηνιγγίτιδα.

Οι γιατροί προχώρησαν σε εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι η νεαρή ήταν έγκυος 6 μηνών και αμέσως της έκαναν εισαγωγή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου να βοηθήσουν την ίδια και το έμβρυο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ληστεία στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο 47χρονος - θύμα της ληστείας, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, τον πλησίασαν δύο άγνωστοι και με την απειλή σωματικής βίας του απέσπασαν...χρηματικό ποσό της εταιρείας στην οποία εργαζόταν. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ο 47χρονος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, όπου και νοσηλεύεται.
www.newsblog.gr

Ξήλωσαν ΑΤΜ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Δεν εφημέρευε για το κοινό, αλλά για τους ...διαρρήκτες, χθες τα ξημερώματα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αφού άγνωστοι κατάφεραν να αποκολλήσουν από τον χώρο του ιδρύματος Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή (ΑΤΜ) τράπεζας, βάρους 300 κιλών και να εξαφανιστούν με τα 114.000 ευρώ που περιείχε...

Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγονται από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Εξάλλου, ο διοικητής του πανεπιστημιακού διέταξε αμέσως Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Παράλληλα, η αστυνομία, άρχισε να ερευνά μέσω των αριθμών κυκλοφορίας, όλα τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο εσωτερικό του νοσοκομείου.
troktiko.blogspot.com

Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο της Νάουσας

Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη της Νάουσας. Οι δράστες αρχικά έκοψαν με αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο το σιδερένιο ρολό της εισόδου και στη συνέχεια παραβίασαν την πόρτα του καταστήματος. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το σύστημα συναγερμού ήταν πιθανότατα απενεργοποιημένο κι έτσι οι δράστες μπήκαν ανενόχλητοι στο κατάστημα, αφαιρώντας από τα ράφια κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ κατ' εκτίμηση του ιδιοκτήτη. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Αστυνομία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο ασθενούς μέσα σε ασθενοφόρο

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του θανάτου 53χρονου ασθενούς πριν από έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης.

Η παρέμβαση έγινε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και διαβιβάστηκε τις τελευταίες μέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με την κατατεθείσα αναφορά, ο υπουργός ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπαιτίων για την έλλειψη σε αυτοκόλλητα επιθέματα ("πατς") που διαπιστώθηκε στο ασθενοφόρο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία του πληρώματος να χρησιμοποιήσει τον απινιδωτή, ώστε να προβεί σε ηλεκτροσόκ στον άτυχο άνδρα. Εξάλλου, ζήτησε να διακριβωθεί η βασιμότητα όσων κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ σχετικά με ελλείψεις στον κλάδο τους ή αν αυτές είχαν ως στόχο την ικανοποίηση μικροπολιτικών συμφερόντων με τη δημιουργία εντυπώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελία θα εξετάσει αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος όσων εμπλέκονται στο σύστημα προμηθειών των «πατς» και της κοινώς επικίνδυνης βλάβης για τη μη λειτουργία του απινιδωτή.

Στο μεταξύ, για το θάνατο του 53χρονου, που αποδόθηκε από τον ιατροδικαστή σε γαστρορραγία, λόγω έλκους του δωδεκαδάκτυλου, είναι σε εξέλιξη αστυνομική προανάκριση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ