Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

«Μαφιόζικη» δολοφονία στο Γαλάτσι

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών υποθέτει η Αστυνομία.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων του υποκόσμου αποδίδει η Αστυνομία τη μαφιόζικη δολοφονία του 35χρονου Γιώργου Αναγνωστόπουλου στις 16.20 στη λεωφόρο Βεΐκου 109, στο Γαλάτσι.

Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος μόλις είχε βγει από καφετέρια ιδιοκτησίας του όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πλησίασαν και τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Σε βάρος του Αναγνωστόπουλου είχαν γίνει άλλες δύο απόπειρες δολοφονίας στον παρελθόν.

Η πρώτη έλαβε χώρα στις 24 Μαρτίου του 2006, όταν τον πυροβόλησαν στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην Καλογρέζα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. Η δεύτερη, στις 24 Φεβρουαρίου του 2008, όταν άγνωστοι πυροδότησαν με καλώδιο βόμβα την ώρα που περνούσε με το αυτοκίνητό του στους Αγίους Αναργύρους, χωρίς ωστόσο να πάθει τίποτε. Επιπλέον, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2008, σημειώθηκε έκρηξη στο κέντρο «Νότες», ιδιοκτησίας του, στην Ιερά οδό.

Ο Αναγνωστόπουλος είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για συμμετοχή σε ομάδες εκβιαστών, ενώ στις 30 Ιουλίου του 2000 πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Γ. Κοτρίδη στο Λουτράκι, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ ομάδων εκβιαστών του Πειραιά.

Εξάλλου, στις 16 Απριλίου του 2002, είχε τραυματιστεί καθώς έπαιζε με χειροβομβίδα της οποίας εξερράγη ο πυροκροτητής σε καφετέρια στο Θησείο.

Έρευνες για την εγκληματική ενέργεια διεξάγονται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γκαζάκια σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη

Άγνωστοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα