Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Σύλληψη 25χρονου συνεργού για τη φονική ληστεία στο «Γερμανό»

Ο δράστης συμμετείχε στη συμμορία, που διέπραξε συνολικά 16 ληστείες.

Ο συνεργός του δράστη της προχθεσινής ληστείας στην Τράπεζα FB BANK, στην Παλλήνη, συνελήφθη σύμφωνα με διευκρίνιση της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για 25χρονο Αλβανό, που περίμενε με μια μοτοσυκλέτα τον άγνωστο συνεργό του, ο οποίος είχε εισέλθει στην Τράπεζα και διέπραξε την ληστεία και την ομηρία της υπαλλήλου, σε προκαθορισμένο σημείο της λεωφόρου Μαραθώνος. Όταν διαπίστωσε ότι ο αυτουργός της ληστείας είχε παγιδευτεί, έφυγε από το σημείο και πήγε στο σπίτι του στην Καλλιθέα, όπου συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.

Η εμπλοκή του προκύπτει από δακτυλικά αποτυπώματα, που βρέθηκαν στο όπλο της ληστείας, το οποίο είχαν προμηθευτεί πριν από μία εβδομάδα.

Ο δράστης της ληστείας και της ομηρίας της κοπέλας διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη-Απόπειρα αφαίρεσης ΑΤΜ στο Φίλυρο.

Ληστεία σημειώθηκε, τα ξημερώματα, σε κατάστημα ψιλικών, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μαντινείας και Μπότσαρη.

Τέσσερα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αφού ακινητοποίησαν τον 23χρονο υπάλληλο, απειλώντας τον με αιχμηρό αντικείμενο, αφαίρεσαν από το ταμείο όσα χρήματα βρήκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Εξάλλου, μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στα ΚΑΠΗ του Φιλύρου Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να «ξηλώσουν» τρεις άγνωστοι τα ξημερώματα. Όταν όμως έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία, εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και εξαφανίστηκαν. Στο σημείο βρέθηκαν δύο φιάλες οξυγόνου που θα χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την αποκόλληση του ΑΤΜ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή για την 50χρονη

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή στην 50χρονη γυναίκα που ενεπλάκη στην αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αγνώστων στην Κυψέλη.

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, αργά το βράδυ, στην 50χρονη γυναίκα που ενεπλάκη στην αιματηρή συμπλοκή στην Κυψέλη μεταξύ δύο αστυνομικών και δύο αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών.

Η 50χρονη κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου, αλλά της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι μετά το συμβάν βοήθησε τους δύο τραυματίες αστυνομικούς δίνοντάς τους το κινητό της τηλέφωνο αλλά και τα στοιχεία της μηχανής που διέφυγαν από το σημείο οι δράστες.

Η κατηγορούμενη, μητέρα δύο παιδιών, υποστήριξε στην απολογία της ότι αντέδρασε στον έλεγχο των δύο αστυνομικών γιατί στο σκοτάδι νόμισε πως ελεγχόμενος ήταν οικογενειακός της φίλος τον οποίο περίμενε να περάσει από την οδό Σκιάθου για να πάρει το αυτοκίνητό της.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ