Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Αποτυπώματα Παλαιοκώστα στο τζιπ

Αστυνομικοί έκαναν σήμα σε ένα μαύρο τζιπ να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει.

Έρευνα πραγματοποίησε απόψε η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτι στο κέντρο του Αλεποχωρίου, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν το κρησφύγετο του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι, μετά την απόδρασή τους με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το σπίτι, ένα διώροφο, νοίκιασε πριν από περίπου ένα μήνα, μία ψηλή ξανθιά γυναίκα, η οποία είπε στον ιδιοκτήτη ότι ήταν έγκυος και επρόκειτο να μείνει εκεί μαζί με το σύζυγό της και τους γονείς της. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι περούκες, καπέλα και διάφορα είδη μεταμφίεσης αλλά δεν βρήκαν όπλα ή χρήματα.

Νωρίτερα, τα αποτυπώματα των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι είχαν βρεθεί στο μαύρο τζιπ, που ακινητοποίησαν τη Μεγάλη Δευτέρα, μετά από καταδίωξη οι αστυνομικοί στο Αλεποχώρι.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος δεν σταμάτησε σε έλεγχο στην παλιά εθνική. Κατά την καταδίωξη οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στα λάστιχα του αυτοκινήτου, που βγήκε από το δρόμο και ακινητοποιήθηκε. Ο Παλαιοκώστας διέφυγε πεζός. Στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, 100 σφαίρες και πέντε κινητά τηλέφωνα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr