Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού σημειώθηκε σήμερα (Τετάρτη), ανάμεσα σε αντιεξουσιαστή και ακροδεξιό. Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ ο αντιεξουσιαστής ετοιμαζόταν για τη μεταγωγή του, καθώς έπρεπε να παρουσιαστεί σε Δικαστήριο για την άρνηση της στράτευσής του.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Λόγω της έντασης, αποφασίστηκε η άμεση μεταγωγή του αντιεξουσιαστή αεροπορικώς στην Αθήνα και από εκεί στον Κορυδαλλό.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προφυλακιστέος ο αστυνομικός που πυροβόλησε ιδιοκτήτη καφετέριας

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή, ο αστυνομικός που κατηγορείται γιατί την περασμένη Παρασκευή πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά ιδιοκτήτη καφετέριας στην Πλάκα.

Ο αστυνομικός αρνείται τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομης οπλοχρησίας που του έχουν απαγγελθεί και υποστηρίζει ότι πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα εξοστρακίστηκε.

Ζητά επίσης από τον ανακριτή να διατάξει τη διενέργεια βαλλιστικής εξέτασης που θα αποδείξει, όπως υποστηρίζει, τον ισχυρισμό του.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ψάχνουν για "γνωστούς - άγνωστους" πίσω από τους ληστές

Σχέση των ληστών με τις βαριοπούλες, που χτύπησαν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Δευτέρας, με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά πληροφορίες, προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να συνδέουν ομάδα ατόμων της συγκεκριμένης ιδεολογίας με την προχθεσινή ληστεία. Ωστόσο, εκφράζονται κάποιες υπόνοιες που προκύπτουν από λογικούς συνειρμούς και ορισμένα δεδομένα της αστυνομικής έρευνας από τις ληστείες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι αρχές έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι ορισμένες από τις ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να έχουν γίνει από άτομα που πρόσκεινται στο χώρο των «γνωστών άγνωστων». Κάτι ανάλογο έχει γίνει ήδη στην Αθήνα, όπου αντιεξουσιαστές έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε «απαλλοτριώσεις» τραπεζών. Στην Αθήνα, εξάλλου, έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα ληστειών σε τράπεζες με τη... μέθοδο της βαριοπούλας.

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχει αποδειχθεί ακόμη η ταύτιση μεταξύ αντιεξουσιαστών και ληστών τραπεζών. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για άλλες έκνομες ενέργειες. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η προφυλάκιση ενός συνεργού του Παλαιοκώστα για την απαγωγή Μυλωνά. Η συγκέντρωση συμπαράστασης από τους «γνωστούς-αγνώστους» που είχε γίνει με αφορμή τη σύλληψη του συνεργάτη του διαβόητου κακοποιού ήταν η πιο χαρακτηριστική ένδειξη ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου και είχε... βγει στην παρανομία.

Οι υπόνοιες των αστυνομικών για συμμετοχή αντιεξουσιαστών σε ληστείες τραπεζών ενισχύονται μετά τις συμβολικές επιθέσεις με βαριοπούλες, την περασμένη Παρασκευή, σε δύο τράπεζες στη Θεσσαλονίκη και τη ληστεία, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε υποκατάστημα της Εθνικής. Κοινό χαρακτηριστικό και στις τρεις περιπτώσεις ήταν οι βαριοπούλες που έπεσαν με δύναμη στις τζαμαρίες των τραπεζών σπάζοντάς τις με πάταγο, ανοίγοντας σε μια περίπτωση το δρόμο για το χρηματοκιβώτιο.
ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ εσπρέσσο

Συνέλλήφθει 20χρονη που μοίραζε ηρωίνη στην Ομόνοια

Ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών βρέθηκε, χθες, μια 20χρονη κοπέλα, με την κατηγορία της εμπορίας και κατοχής μεγάλης ποσότητας ηρωίνης. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών εντόπισαν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή της Ομόνοιας την 20χρονη αλλοδαπή τη στιγμή που πωλούσε δόσεις ηρωίνης σε τοξικομανείς. Μόλις η νεαρή αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κιλό και 93 γραμμάρια ηρωίνη καθώς και το ποσό των 5.885 ευρώ, προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης στη διακίνηση ναρκωτικών, μία ζυγαριά ακριβείας καθώς και υπολείμματα ηρωίνης. Εναντίον της 20χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή κι εμπορία ναρκωτικών, ενώ από την Ασφάλεια συνεχίζεται η έρευνα καθώς εξετάζεται η συμμετοχή της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ληστών έγινε για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα η Αγροτική Τράπεζα στη Δάφνη

Στόχος ληστών έγινε για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα η Αγροτική Τράπεζα στη Δάφνη. Δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν νωρίς το πρωί στο κατάστημα, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Στο μεταξύ, τα ξημερώματα της Τετάρτης, άγνωστοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν ATM υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Σοφούλη και Αργοναυτών, στην Καλαμαριά. Οι άγνωστοι επέβαιναν σε Ι.Χ. φορτηγό και διέφυγαν λίγο πριν την επέμβαση της άμεσης δράσης στο σημείο.
adiakritos.blogspot.com

Ανεύρεση τμήματος αγάλματος στην Κάλυμνο

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, σήμερα το πρωί, από μέλος πληρώματος της Μηχανότρατας «ΚΑΠΕΤΑΝ ΘΕΜΕΛΗΣ» Ν.Κ. 79, το οποίο αλίευε στην θαλάσσια περιοχή νησίδας ΝΕΡΑ για την ανεύρεση τμήματος αγάλματος.
Το εύρημα ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμένα Καλύμνου. Πρόκειται για χάλκινο κορμό με άνω άκρα θωρακοφόρου ανδρός ύψους 1,6 μ. περίπου.
Το ανωτέρω φυλάσσεται από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Διάσωση ανδρός από Πλωτό Περιπολικό Λ.Σ. στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, από την Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. ότι στη θαλάσσια περιοχή Παλαιάς Παραλίας Θεσσαλονίκης στο ύψος Αγίας Σοφίας, ένας άνδρας είχε πέσει στη θάλασσα.
Άμεσα έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, το προσωπικό του οποίου ανέσυρε τον 26χρονο, ο οποίος είχε μερικώς τις αισθήσεις του.
Ο ανωτέρω, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και νοσηλεύεται.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Χίο και τη Σάμο

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, εντός του λιμένα Καρλοβασίου Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, τέσσερις (04) αλλοδαποί (03 άνδρες και 01 ανήλικος), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.
Οι ανωτέρω αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα στη χώρα, προερχόμενοι, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Mετά από τη σύλληψή τους, μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Σάμου, για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

Σε διαθεσιμότητα υπάλληλος του νοσοκομείου Χανίων για υπεξαίρεση χρημάτων

Υπάλληλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί αφαιρούσε χρήματα που πλήρωναν αλλοδαποί για ιατρικές πράξεις.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος εργαζόταν στο γραφείο κίνησης και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ποσό που απέσπασε τον τελευταίο χρόνο φτάνει τις 11.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν αλλοδαπός που είχε πληρώσει χρήματα για εξετάσεις, ζήτησε μερικές μέρες αργότερα απόδειξη προκειμένου να εισπράξει μέρος του ποσού από το ασφαλιστικό του ταμείο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Στη φάκα" συνεργάτης των Παλαιοκώστα - Ριτζάι

Σε τυχαίο έλεγχο της ολλανδικής αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στο Άμστερνταμ, στενός συνεργάτης των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι.

Πρόκειται για τον αλβανικής καταγωγής, Παναγιότ Πάπα, ο οποίος αναζητείται από το καλοκαίρι του 2006, καθώς φέρεται να σχεδίασε την πρώτη απόδραση των δύο κρατούμενων.

Ο Πάπα είχε καταδικαστεί πρόσφατα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Εναντίον του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν δείξει τη φωτογραφία του αλλοδαπού στον πιλότο της δεύτερης απόδρασης, ο οποίος όμως δεν τον αναγνώρισε
skai.gr

Εξέπνευσε εν πλω 41χρονη κρατούμενη

Η κρατούμενη βρέθηκε λιπόθυμη στο πλοίο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» όταν αυτό έφτασε στο Ηράκλειο και μεταφέρθηκε στο ΠΕΠΑΓΝΗ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα μια 41χρονη επιβάτις του πλοίου «Κρήτη ΙΙ» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο, η οποία ήταν κρατούμενη και συνοδευόταν από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Η 41χρονη, η οποία εξέτιε ποινή για ναρκωτικά, βρέθηκε σε λιποθυμική κατάσταση και με τον κατάπλου του πλοίου, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στον Αρειο Πάγο

Στο Εφετείο πραγματοποιήθηκε έρευνα από την αστυνομία χωρίς να βρεθεί κάτι.

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο πραγματοποίησαν άγνωστοι, το οποίο αποδείχθηκε πως ήταν φάρσα. Στον Άρειο Πάγο βρέθηκαν άνδρες της Ασφάλειας μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά όπου ερεύνησαν το χώρο χωρίς να βρεθεί κάτι.

www.kathimerini.gr

Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σε διαμέρισμα στο Ίλιον

Ένας άνδρας και μια γυναίκα βρέθηκαν νεκροί σε διαμέρισμα στο Ίλιον στις 12.40 το μεσημέρι.
Πρόκειται για έναν 41χρονο Έλληνα και μια 36χρονη αλλοδαπή τα αίτια του θανάτου των οποίων δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί. Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.
ΑΠΕ - ΜΠΕ