Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Νεκρός φίλος του Ριτζάι

Nεκρός με πολλαπλά τραύματα απο μαχαίρι εντοπίστηκε σε σπίτι στη Γλυφάδα φίλος του δραπέτη απο τον Κορυδαλλό, Αλκέτ Ριτζάι.
Το σπίτι που βρέθηκε το πτώμα είχε δηλωθεί απο το Ριτζάι ως επίσημος τόπος διαμονής

Σκότωσαν ζευγάρι ηλικιωμένων

Ζευγάρι ηλικιωμένων δολοφονήθηκε στο σπίτι του, στο δήμο Σαπών Ροδόπης, από αγνώστους. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μπήκαν μέσα, παραβιάζοντας ένα παράθυρο του ισόγειου σπιτιού.

Στη συνέχεια, χτύπησαν στο κεφάλι τον 75χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού και τον σκότωσαν, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά στο λαιμό την 74χρονη σύζυγό του. Οι ηλικιωμένοι δέχτηκαν την επίθεση την ώρα που κοιμόντουσαν, στο χώρο της κουζίνας.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το συμβάν από το γιο του ζεύγους, ο οποίος είχε περάσει από το σπίτι να δει τους γονείς του. Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως η 74χρονη βρισκόταν ακόμη εν ζωή, αλλά υπέκυψε στο τραύμα της κατά τη μεταφορά της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
skai.gr

Τραυματισμός αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας

Μικροεπεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις 6 το απόγευμα σε δύο αστυνομικούς που επέβαιναν σε περιπολικό της Άμεσης Δράσης το οποίο είχε μεταβεί για να επιληφθεί σε περιστατικό στη διασταύρωση Σόλωνος και Σουλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας από τους αστυνομικούς ενώ προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν προς την πλευρά των Εξαρχείων.

Συμπλοκές ειδικών φρουρών και μικροπωλητών, χθες Τρίτη

Συμπλοκή, μεταξύ ειδικών φρουρών και αλλοδαπών μικροπωλητών, που έκαναν παράνομο εμπόριο στο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκε χθες το απόγευμα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εκ των ειδικών φρουρών

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ειδικοί φρουροί, που διενεργούσαν ελέγχους για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, καταδίωξαν δύο υπηκόους Σενεγάλης, 37 και 32 χρόνων, οι οποίοι εγκατέλειψαν προσωρινά τα εμπορεύματά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν. Μαζί τους ήταν και τρίτος αλλοδαπός, αγνώστων στοιχείων, τον οποίον επίσης καταδίωξαν οι φρουροί. Ξαφνικά όμως, οι δύο μικροπωλητές έκαναν μεταβολή και τους επιτέθηκαν με δύο ξύλινες ράβδους, ενώ και με κλωτσιές και γροθιές προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη σύλληψη του τρίτου, ο οποίος τελικά διέφυγε.

Εντέλει, οι Σενεγαλέζοι ακινητοποιήθηκαν από τους ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι μάλιστα τούς πέρασαν και χειροπέδες. Ωστόσο, κατά τη συμπλοκή, ένας από τους φρουρούς τραυματίστηκε στο πόδι και παραπέμφθηκε για ιατροδικαστική εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σύλληψη ενός 39χρονου και ενός ανήλικου για διαρρήξεις

Ενας ανήλικος 15 ετών και ένας 39χρονος ελληνικής υπηκοότητας συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη χθες το πρωί στη Ραφήνα, από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης οι οποίοι τους εντόπισαν με κλεμμένο ΙΧ φορτηγό που είχαν πάρει από την περιοχή των Σπάτων.

Με το φορτηγό αυτό μετέβησαν στη Ραφήνα, όπου διέρρηξαν περίπτερο και έκλεψαν είδη τροφίμων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες εδώ και τρεις μήνες έκλεβαν αυτοκίνητα με τα οποία μετέβαιναν στη Ραφήνα και τα Σπάτα, όπου διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα και περίπτερα, αφαιρώντας εμπορεύματα και μετρητά.

Μέχρι στιγμής προκύπτουν τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων και έξι διαρρήξεις σε καταστήματα σε ένα από τα οποία στα Σπάτα έκλεψαν ορυκτό άνθρακα βάρους τριών τόνων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους και τους παρέπεμψε σε ανακριτή.

ΑΠΕ - ΜΠΕ