Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Μητσοτάκη

Οι δράστες τοποθέτησαν έξω από την είσοδο του γραφείου, στον 5ο όροφο του κτιρίου στην οδό Χαλκοκονδύλη 9,αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.

Η Οργάνωση «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» ανέλαβε με τηλεφωνήματα στο «Σκάι» και την «Ελευθεροτυπία» την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Οι δράστες τοποθέτησαν έξω από την είσοδο του γραφείου, στον 5ο όροφο του κτιρίου στην οδό Χαλκοκονδύλη 9,αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια και ένα μπιτόνι με βενζίνη, από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο κτίριο δεν υπάρχει μόνιμα αστυνομικός φρουρός, αλλά επιτηρείται από περιπολίες που, όμως, δεν αντελήφθησαν το παραμικρό.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Προφυλακίστηκε ο ένας κατηγορουμένος για τη δολοφονία στον Κίσαμο

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 26χρονος από τα Περβολάκια Κισάμου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 25χρονου Ξενοφώντα Κουκουλά το απόγευμα του Σαββάτου στην αγροτική περιοχή «Κορυφή» του δήμου Μηθύμνης Κισάμου.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος στον ανακριτή, ομολόγησε την πράξη του, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο 34χρονος ξάδερφός του, αφού δεν προέκυψε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Οι δύο νεαροί, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, ισχυρίστηκαν ότι το θύμα ήταν εκείνο που άρχισε πρώτο να πυροβολεί εναντίον τους.

«Υπό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν, πέρα από το ότι έγιναν όλα αστραπιαία, σε χρόνο μηδέν, το σοβαρότερο από όλα ήταν ότι ήταν συνθήκες καθαρά ανθρώπων οι οποίοι δεν έλεγχαν τους εαυτούς τους», είπε ο Διονύσης Βέρας, συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου που κρίθηκε προφυλακιστέος και πρόσθεσε: «Η εξέλιξη των γεγονότων μας λυπεί. Περισσεύει η δυστυχία από κάθε πλευρά. Δύο 25χρονα παιδιά, το ένα στον τάφο, το άλλο στη φυλακή. Κάποιοι πρέπει να τα σκέφτονται αυτά».

Ο συνήγορος του 34χρονου που αφέθηκε ελεύθερος Ευτύχης Μαυρογένης δήλωσε: «Λυπάμαι, αλλά ως πολίτης θα ήθελα να τονίσω ότι όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στα Χανιά, δεν τιμούν τον τόπο μας και τα Χανιά μας. Είναι λυπηρό ένας νέος άνθρωπος να είναι απών σήμερα από κοντά μας. Ο πελάτης μου, κρίθηκε μη προφυλακιστέος με ομοφωνία του ανακριτού και του εισαγγελέα προφανώς γιατί δεν προέκυψε κάποια άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση. Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν. Οι υπερβολές όμως και βλάπτουν και πυροδοτούν. Ας αφήσουμε όμως ήσυχη τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οπλα, σφαίρες αλλά και χασίς στο Θριάσιο!

Χώρους που θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας επιλέγουν τα μέλη της αλβανικής μαφίας που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, προκειμένου να πραγματοποιούν ανενόχλητοι τις παράνομες συναλλαγές τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται πλέον η αστυνομία, μετά τη σύλληψη στο πάρκινγκ του Θριάσιου Νοσοκομείου δύο ατόμων, υπηκόων της γειτονικής χώρας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σακούλες με 20 κιλά χασίς, καθώς και 9 πιστόλια των 6,35 mm, οι γεμιστήρες των οποίων ήταν γεμάτοι με σφαίρες!

Μάλιστα, το ένα από τα εννέα όπλα βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, το οποίο προφανώς είχε τοποθετήσει για να το χρησιμοποιήσει είτε στην περίπτωση εμφάνισης αστυνομικού είτε για να αμυνθεί, αν κάτι πήγαινε στραβά κατά τη διάρκεια παράνομης συναλλαγής.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασπροπύργου ωστόσο που τους συνέλαβαν δεν τους άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης, καθώς κινήθηκαν αστραπιαία, κατάφεραν να τους αιφνιδιάσουν και τους συνέλαβαν προτού προλάβουν να αντισταθούν.

Η παρουσία των δύο επιβατών στο αυτοκίνητο και η χρονικά παρατεταμένη παραμονή τους στο πάρκινγκ του νοσοκομείου κίνησε τις υποψίες κάποιου από το προσωπικό, που τηλεφώνησε και ενημέρωσε τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος για τις ανησυχίες του, οι οποίες αποδείχτηκαν σωστές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δύο άνδρες παρέμεναν στο αυτοκίνητο με τα όπλα και τα ναρκωτικά αναμένοντας σε προκαθορισμένο ραντεβού τον υποψήφιο αγοραστή τους. Ετσι, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα του ατόμου στο οποίο θα τα παρέδιδαν, όπως επίσης και για την εξάρθρωση στο σύνολό του του δικτύου που κάνει τις παράνομες εισαγωγές.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΡΑΣ espressonews

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα– Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 48χρονος αλλοδαπός οδηγός οχήματος τύπου CAMPER και η 50χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι μετέφεραν επιμελώς κρυμμένους εντός του χώρου ενδιαίτησης του οχήματός τους, πέντε (05) αλλοδαπούς, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 27χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και συγκεκριμένα σε ταξιδιωτικό σάκο που βρισκόταν στην καμπίνα του ελκυστήρα, δύο (02) συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης των 3,6 γραμ. και 6,9 γραμ. αντίστοιχα, καθώς και δύο (02) χαρτάκια μήκους 1 cm x 1 cm έκαστο, εμποτισμένα με τη ναρκωτική ουσία L.S.D.

Επίσης, εντοπίστηκαν και παραδόθηκαν στη Λιμενική Αρχή Πάτρας, βραδινές ώρες χθες, από μέλη πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο βρισκόταν στον λιμένα της Πάτρας, δύο (02) αλλοδαποί, κρυμμένοι στην τσιμινιέρα του πλοίου, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομή έξοδο τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Εκμεταλλεύτηκαν 52χρονο ασθενή και χρησιμοποίησαν την αστυνομική του ταυτότητά του για να αποσπάσουν χρήματα από τράπεζες.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει 52χρονος εκμεταλλεύτηκαν δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ότι χρησιμοποίησαν την αστυνομική του ταυτότητά του για να αποσπάσουν χρήματα από τράπεζες.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία οι δράστες, ηλικίας 59 και 38 ετών, κατηγορούνται ότι το καλοκαίρι του 2005 υποσχέθηκαν στον 52χρονο ότι δήθεν θα του εξασφάλιζαν τραπεζικό δάνειο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας και ανεργίας που αντιμετωπίζει.

Του απέσπασαν την αστυνομική ταυτότητα και με πλαστά δικαιολογητικά εξέδωσαν στο όνομά του δύο καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες από τράπεζες, ύψους 27.000 ευρώ, αλλά κράτησαν οι ίδιοι τα χρήματα.

Επίσης, με τραπεζική χρηματοδότηση εξασφάλισαν ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικά είδη, συνολικής αξίας 31.000 ευρώ, ενώ ο άτυχος 52χρονος καλείται τώρα να εξοφλήσει σε τράπεζες και διάφορα καταστήματα χρέη που φθάνουν τις 68.000 ευρώ.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο 59χρονος συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν 8 δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 6,5 ετών.
skai.gr

Ληστεία σε τράπεζα στο Π. Φάληρο

Ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της Λεωφόρου Αμφιθέας 60 στο Παλαιό Φάληρο.
Τρεις ένοπλοι αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο.
ski.gr

Τι έγινε με τον ψαρά που αγνοείται;

"Σας γνωρίζουμε ότι από τις 10-03-2009, αγνοείται το παιδί μας, Γεώργιος Σβολάκης 28 ετών, επαγγελματίας ψαράς από την Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, που χάθηκε από το αλιευτικό σκάφος που εργαζόμασταν στην ευρύτερη θαλλάσια περιοχή 6 ναυτικά μίλια απο το Βατοπέδι Αγίου Όρους Χαλκιδικής. Μετά από διήμερη έρευνα που διενεργήθηκε υπο την εποπτεία του θαλάμου επιχειρήσεων και..

η οποία έληξε χωρίς αποτέλεσμα, όλο το βάρος των ερευνών, έπεσε πάνω στην οικογένεια μου και σε όσους εθελοντικά και με αλτρουιστικά αισθήματα ( αερολέσχη Θεσσαλονίκης- ψαράδες της περιοχής) θελουν να βοηθήσουν στην ανεύρεση του παιδιού μας.Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε εάν από εδώ και πέρα η ερευνα θα αφεθεί στο θέλημα του θεού, στην τύχη η στον εθελοντισμό".
http://ypotheto.blogspot.com/2009/03/blog-post_7340.html

Διακινητή ναρκωτικών "τσίμπησε" η Ασφάλεια Βέροιας

28χρονο διακινητή ναρκωτικών συνέλαβε η Ασφάλεια Βέροιας χτες το μεσημέρι, όταν σε γενομένη σωματική έρευνα βρέθηκε να κατέχει μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ποσότητα ηρωίνης, ενώ και κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στην Βέροια βρέθηκε επίσης ποσότητα ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και διάφορες σημειώσεις που μαρτυρούν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ ο δράστης με την σχηματισθείσα εις βάρος του δικογραφία θα απεστάλη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
http://lefteria.blogspot.com/2009/03/blog-post_8099.html

“Μίνι - κατάληψη” στο κρατικό ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη

“Μίνι - κατάληψη” πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα από περίπου εργαζόμενους στις εργολαβίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα γραφεία και το στούντιο του κρατικού ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ακουστούν στον “αέρα” οι απόψεις και τα αιτήματά τους για το καθεστώς των εργολαβιών στο Πανεπιστήμιο, αίτημα που μετά από σχετικό διάλογο έγινε δεκτό. Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν αμέσως μετά.
www.newsblog.gr

Σοβαρά επεισόδια πριν από λίγο στον δήμο Δελβινακίου Ιωαννίνων

"Σοβαρά επεισόδια πριν από λίγο στο δημοτικό διαμέρισμα Κερασόβου του Δήμου Δελβινακίου Ιωαννίνων. Ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τζαβέλλα, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να αποτρέψουν τη σφράγιση του καφενείου της περιοχής.
Να θυμίσουμε πως εδώ και χρόνια ο Δήμος Δελβινακίου διεκδικεί από την αδελφότητα την ιδιοκτησία του καφενείου. Η αδελφότητα από την...

πλευρά της υποστηρίζει πως το οικόπεδο της ανήκει και πως, με χρήματα της αδελφότητας χτίστηκε το συγκεκριμένο κτίριο το 1946. Μάλιστα, το 1972 η αδελφότητα παραχώρησε τον επάνω όροφο του κτιρίου, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το ιατρείο της περιοχής το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Ο δήμος Δελβινακίου από την πλευρά του συνεχίζει να διεκδικεί την κυριότητα του χώρου, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δικαιωθεί σε κανένα δικαστήριο.
Πριν από λίγους μήνες ο δήμαρχος Δελβινακίου κ. Θανάσης Μποζιάρης ζήτησε από την μισθώτρια του καφενείου, κάποια δικαιολογητικά προκειμένου να της παραχωρήσει άδεια λειτουργίας. Τόσο η ίδια, όσο και ο πρόεδρος προσέφυγαν στην περιφέρεια Ηπείρου διαμαρτυρόμενος για το γεγονός πως σε αυτές τις περιοχές δεν χρειάζεται άδεια λειτουργίας.
Η Περιφέρεια Ηπείρου όπως ήταν φυσικό έκανε δεκτό το αίτημα του προέδρου. Πριν από λίγες μέρες με μια αιφνιδιαστική απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής αποφασίστηκε το σφράγισμα του καταστήματος! Με εντολή του δημάρχου η τριμελής επιτροπή σφράγισης θα έπρεπε να μεταβεί σήμερα το πρωί στο Κεράσοβο για να κλείσει το κατάστημα. Ο εκπρόσωπος όμως της αντιπολίτευσης κ. Μάτσιας δήλωσε την παραίτησή του με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή νομικά η σφράγιση, μιας και η επιτροπή δεν θα ήταν πλέον τριμελής.
Αυτό ήταν και το επιχείρημα που εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος κ. Τζαβέλας όσο και ο νομικός σύμβουλος της αδελφότητας κ. Δρακόπουλος, το οποίο όμως δεν έκανε δεκτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και επικεφαλής της επιτροπής κ. Λέκας.
Τότε, άρχισαν και τα επεισόδια! Στο κέντρο υγείας Δελβινακίου έχει μεταφέρθηκαν εσπευσμένα ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να του παρεσχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μεταξύ των οποίων καιένας ο οποίος πάσχει από σοβαρή μορφή καρδιοπάθειας. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα επεισόδια σταμάτησαν και αυτή την ώρα ο πρόεδρος της αδελφότητας κ. Τζαβέλας μαζί με τον νομικό σύμβουλο κ. Δρακόπουλο βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου όπου και καταθέτουν μηνύσεις.
Τέλος να σημειώσουμε πως στις αρχές Μαίου εκδικάζεται αγωγή του κ. Τζαβέλα εναντίον του δημάρχου Δελβινακίου κ. Μποζιάρη από τον οποίο και ζητά 200.000 ευρώ για δυσφήμιση μέσω του τύπου, με αφορμή δημοσίευμα του δημάρχου στην εφημερίδα το «Πωγώνι».
http://troktiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_5120.html

Να βοηθήσουμε όλοι σε αυτή την εξαφάνιση. Και ο κόσμος




Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για την ανεύρεση του Γιώργου Κήπου μετά την παρέλευση 2 εβδομάδων από την ημερομηνία της εξαφάνισης του. Στην διάρκεια των 2 τελευταίων εβδομάδων έχουν κινητοποιηθεί Αστυνομία (αν και δυσκίνητη), Πυροσβεστική (ακόμα πιο δυσκίνητη), Λιμενικό, Δημοτική Αστυνομία, Ραδιόφωνα, Ραδιοταξί, Ιδιώτες Δύτες, Σκάφη ψαράδων, αλλά και η Διασωστική Ομάδα Καβάλας (είναι ευτύχημα για την πόλη η δραστηριοποίηση της στην περιοχή), Τηλεοπτικές Εκπομπές, Blogs.

Έχουμε ερευνήσει σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή, αποτέλεσμα μηδέν. Θέμα που πρέπει να απασχολήσει το ΚΡΑΤΟΣ, κάποια στιγμή, είναι ο συντονισμός όλων των φορέων στις έρευνες. Δεν επιτρέπεται, ο αδελφός του εξαφανισθέντα, να... κινείται προσωπικά για να ενημερώσει όλους αυτούς τους φορείς ξεχωριστά!!!.
Πρέπει αυτόματα, να ενημερώνονται οι πάντες, με μια απλή αναφορά του πολίτη σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Δεν επιτρέπεται, μέσα στην αγωνία, την κούραση και τα ξενύχτια του ο κάθε πολίτης να σκέφτεται και το ποιους θα πρέπει να ενημερώνει. Έλεος. Τα γράφω αυτά, διότι έτσι έγιναν δυστυχώς. Το ανησυχητικό, για να επιστρέψω στα σημαντικά, είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για θέαση του οπουδήποτε, από οποιονδήποτε. Σας παραθέτω την αναγγελία της εξαφάνισης. Παρακαλούνται όσοι ξέρουν κάτι να επικοινωνήσουν με τον αδελφό του εξαφανισθέντος, στο τηλέφωνο που σας παραθέτω.

Εξαφανίστηκε την Τετάρτη 4/3/2009 και ώρα 18.00 από την Κηπούπολη Καβάλας ο Γιώργος Κήπος.
Η ηλικία του είναι 43 χρονών, το ύψος του περίπου στο 1.80.
Την ημερομηνία της εξαφάνισης ο Γιώργος φορούσε ΒΥΣΙΝΙ ΠΙΤΖΑΜΕΣ, ΜΠΕΖ ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ.
Η φωτογραφία που σας επισυνάπτω είναι πρόσφατη. Αυτή την στιγμή όμως ο Γιώργος έχει και μουστάκι.
Σε περίπτωση οποιασδήποτε πληροφορίας, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον αδελφό του Κήπο Βασίλη, στο τηλέφωνο
6942-212.005.
http://taxalia.blogspot.com/2009/03/blog-post_4767.html

Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μ.Γιαννουσάκη

Συνελήφθη ο δολοφόνος του επιχειρηματία Μιχάλη Γιαννουσάκη και ήταν ο μπράβος της νύχτας Σόλων Μάμας.
Ο Γιαννουσάκης είναι ο πρώην σύζυγος της Αλέκας Κανελίδου! Είχε δολοφονηθεί πριν από λίγες ημέρες και το όνομα του μπράβου ήταν...Ο δολοφόνος του Μιχάλη Γιαννουσάκη του γνωστού επιχειρηματία είναι ο μπράβος της νύχτας που τον ήξεραν όλοι και απλά τον έψαχναν. Έπρεπε να γίνουν οι κρίσεις και να σφίξει τα ζωνάρια ο...μουστακαλής Γ.Ραχωβίτσας για να καταλάβουν οι αστυνομικοί ότι τελείωσαν τα παιχνίδια. Μέσα σε λίγες ημέρες τον άρπαξαν. Ήξεραν που κινείται και ο Ραχωβίτσας ήθελε να συλληφθούν τα κεφάλια.Oπότε μπήκαν στο bar και τον συνέλαβαν. Τόσο απλά. Μια απόφαση ήταν και όπως ήταν ο αττικάρχης: "Δεν μου αρέσει που κωλώνουμε"γνωστό. Μάλιστα τον συνέλαβαν όταν ήταν μέσα σε ένα μπαρ. Άνετος σαν να μην έχει γίνει τίποτα
troktiko.blogspot.com

Έληξε η κατάληψη του υπ. Υγείας από νοσηλευτές

Οι νοσηλευτές θα συναντηθούν με τον Δ. Αβραμόπουλο.

Διαβεβαίωση ότι θα συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχαν οι νοσηλευτές που από το πρωί είχαν καταλάβει το κτίριο του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Οι καταληψίες, που ζητούν άμεσα προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, απομακρύνονται από το κτίριο.

www.kathimerini.gr

Σύλληψη 69χρονου με 24 κιλά χασίς στην Καστοριά

Πενήντα κιλά χασίς κατασχέθηκαν σε περιοχές των νομών Καστοριάς και Κοζάνης, όπου οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 69χρονο οδηγό αυτοκινήτου, ενώ αναζητούν άλλα δύο άτομα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς, ένας 69χρονος συνελήφθη έξω από το δημοτικό διαμέρισμα Μεσοποταμίας, όταν στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας σάκος με 24 κιλά και 170 γραμμάρια χασίς.

Πέταξαν από το αυτοκίνητο 23 κιλά χασίς

Στο μεταξύ, αστυνομικοί της ασφάλειας Κοζάνης αναζητούν δύο άτομα, τα οποία σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου της περιοχής, πέταξαν από το όχημα στο οποίο επέβαιναν (στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Μαυροδενδρίου-Κοίλων) 23 περίπου κιλά χασίς, συσκευασμένα σε νάιλον σακούλες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκρηξη στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε δήλωσή του πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με κάθε κόστος την επιβολή του νόμου και της τάξης.

Aυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οδό Χαλκοκονδύλη 8, στον πέμπτο όροφο. Για το γεγονός αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ανησυχητικών φαινομένων έξαρσης βίας από οργανωμένες παράνομες ομάδες. Την προηγούμενη εβδομάδα θύματα ήταν απλοί καταστηματάρχες της Αθήνας. Υπερασπίστηκα με σθένος το δικαίωμά τους να ζουν ελεύθερα και να εργάζονται σε περιβάλλον ασφάλειας.

Το αποτέλεσμα ήταν η χθεσινή εγκληματική ενέργεια με την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο του πολιτικού μου γραφείου. Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για πράξεις. Οι πολίτες απαιτούν περισσότερα. Απαιτούν ασφάλεια και πάνω από όλα να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη. Την επιβολή του νόμου και της τάξης θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι με κάθε κόστος».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δολοφονία Έλληνα οδηγού στην Ανκόνα

Έλληνας οδηγός φορτηγού, μαχαιρώθηκε θανάσιμα από συνάδελφό του, επίσης Έλληνα, στο λιμάνι της Ανκόνα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Άνσα.

Οι δυο οδηγοί, είχαν μόλις αποβιβασθεί από το φέρρυ-μποτ «Ellenic Spirit», το οποίο εκτελεί την θαλάσσια διαδρομή Ανκόνα - Πάτρα. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, το θύμα έφερε τραύματα σε όλο του το σώμα. Όταν έφθασε η αστυνομία, βρήκε τον οδηγό νεκρό, στο έδαφος, με το μαχαίρι στην πλάτη.

Παραμένει άγνωστη η αιτία του βίαιου καυγά που κατέληξε σε φόνο, ενώ οι ιταλικές αρχές, μέχρι στιγμής, δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δυο Ελλήνων οδηγών.

O δράστης, συνελήφθη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εμπρησμοί τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη

Δύο φωτιές ξέσπασαν τα ξημερώματα από άγνωστες αιτίες, στις περιοχές της Τούμπας και της Καλαμαριάς

Φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε στις 03:35 τα ξημερώματα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο επί των οδών Τομπάζη και Γ. Σχολάρη, στην περιοχή της Τούμπας.

Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο, ενώ προκάλεσε ζημιές και σε δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στο πρώτο.

Φωτιά από άγνωστη αιτία, ξέσπασε στις 05:15 τα ξημερώματα σε δύο πλαστικούς κάδους, επί της οδού Τραπεζούντος 54 στην Καλαμαριά. Οι κάδοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη και στις δύο περιπτώσεις για την αντιμετώπιση των συμβάντων, ενώ το ανακριτικό της τμήμα, διενεργεί προανάκριση για τις αιτίες που προκάλεσαν τις φωτιές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ