Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Κλοπή στο Μουσείο «Χαρίλαου Φλωράκη»

Στο Μουσείο Χαρίλαου Φλωράκη, που φιλοξενείται στο πατρικό του σπίτι, στο Παλιοζογλώπι του Δήμου Ιτάμου Καρδίτσας, εισήλθαν άγνωστοι δράστες, οι οποίοι αφαίρεσαν πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς, καθώς και σπάνια συγγράμματα και βιβλία ανεκτίμητης ιστορικής αξίας.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής και η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας «χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να βρεθούν οι δράστες.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Επεισόδια στις φυλακές Θηβών

Κρατούμενες έκαψαν σεντόνια και άλλα σκεύη.

Το μεσημέρι της Κυριακής, οι κρατούμενες της της Β΄ πτέρυγας των φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών έκαψαν σεντόνια και άλλα σκεύη, με κύρια αιτήματα, όπως ανέφεραν τον «εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος» και «τη διαλεύκανση των συνθηκών και των αιτιών θανάτου της Κατερίνας Γουλιώνη, η οποία απεβίωσε μέσα στο πλοίο κατά την μεταγωγής της από τις φυλακές του Ελαιώνα στην Νεάπολη της Κρήτης».

Στον Ελαιώνα μετέβη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθ. Ανδρεουλάκος και συνομίλησε με αντιπροσωπεία των κρατουμένων γυναικών. Ο Ανδρεουλάκος δεσμεύθηκε να εξετάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τα αιτήματα των κρατουμένων γυναικών, όπως είναι η βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το σταμάτημα της κολπικής εξέτασης των γυναικών κατά την είσοδό τους στις φυλακές, κ.λπ. Ακόμη, ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμεναρχείου τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε η Κ. Γουλιώνη.

Τελικά, οι κρατούμενες επέστρεψαν στα κελιά τους.
AΠΕ

Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στη συμμαχική οδό Ωραιοκάστρου.

Ληστεία σε πρατήριο βενζίνης σημειώθηκε, στη συμμαχική οδό Ωραιοκάστρου.

Δύο άγνωστοι ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη απειλώντας τον με πλαστικό όπλο και με χρήση βίας και αφού -κατά τη δήλωση του ιδίου - του απέσπασαν 3000 ευρώ, διέφυγαν με Ι.Χ., μέσα στο οποίο τους ανέμεναν δύο συνεργοί τους.
skai.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θήβα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές Θηβών έχει προγραμματίσει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Αφορμή ο θάνατος 40χρονης Κατερίνας Γκουλιώνη κατά τη διάρκεια πειθαρχικής μεταγωγής από τη Θήβα στην Κρήτη.

Η κρατούμενη βρέθηκε νεκρή δεμένη πισθάγκωνα μέσα στο καράβι

Γυναίκα νεκρή από ανθυμιάσεις στα Ταμπούρια του Πειραιά

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις, μετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ισόγειο διαμέρισμα στα Ταμπούρια του Πειραιά, στην οδό Καλλέργη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από θερμαντικό μέσο που είχε ανάψει η άτυχη γυναίκα για να ζεσταθεί.