Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δύο νεκροί από ανεμοστρόβιλο στην Ηλεία

To θάνατο δύο ατόμων, και μεγάλες καταστροφές, προκάλεσε την Τετάρτη το μεσημέρι ανεμοστρόβιλος στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, γεγονός πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.

Από τη δύναμη του ανέμου παρασύρθηκε ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 3 άτομα, βουλγαρικής υπηκοότητας. Δύο από τους επιβάτες είναι νεκροί, ενώ ο τρίτος επιβάτης νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο κέντρο υγείας Βάρδας.

Αναμένεται ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στην Πάτρα
skai.gr

Μπαράζ εμπρησμών στην Αθήνα

Εμπρησμοί σε τράπεζες και σε τηλεφωνική εταιρία σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα.

Το μπαράζ εμπρησμών ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τη διασταύρωση Έλλης και Εργασίας στη Νέα Ιωνία, όπου ομάδα επτά ατόμων πυρπόλησε με βόμβες μολότοφ τα γραφεία της εταιρίας τηλεφωνικών υπηρεσιών Phone Market και της εταιρίας Διαχείρισης Κεφαλαίων Τραπεζών Exclusive.

Από τις πυρκαγιές προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Λίγο αργότερα, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια στον προθάλαμο της Proton Bank, στην οδό Παπανδρέου 26 στην Ηλιούπολη.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο ΑΤΜ αλλά και στο εσωτερικό της τράπεζας, όπου επεκτάθηκε η πυρκαγιά, λόγω του ότι έσπασε η τζαμαρία.

Τέλος, στις 5.10 το πρωί στη διασταύρωση Καυκάσου και Φαιδριάδων στην Κυψέλη εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια έξω από την τράπεζα Πειραιώς, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο.

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ