Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Αυτοκτονία φοιτητή στη Λαμία

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Λαμία βρέθηκε ένας φοιτητής χτες το πρωί.
Οι γονείς του νεαρού ανησύχησαν και πήγαν από την βόρεια Ελλάδα που διαμένουν, στο σπίτι του γιού τους, ο οποίος τις
τελευταίες μέρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής.
Όταν μπήκαν στο σπίτι βρήκαν το παιδί τους κρεμασμένο. Σύμφωνα με τις αρχές ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε αυτοκτονία.
troktiko.blogspot.com

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών στον 23χρονο γιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για ληστεία τράπεζας

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 23χρονο γιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την ληστεία καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη στις 3 Οκτωβρίου 2007, με λεία περίπου 23.000 ευρώ.

Το δικαστήριο ομόφωνα κήρυξε ένοχο το νεαρό για τις κατηγορίες της ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοκατοχής κατά μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας της διακεκριμένης κατοχής εκρηκτικών.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την πρόταση της υπεράσπισης να αναγνωριστεί στον 23χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους και τους πελάτες του επίμαχου υποκαταστήματος «για τα 35 δευτερόλεπτα εξουσιαστικής συμπεριφοράς απέναντί τους», όπως είπε.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του αλλά τόνισε ότι δεν θα το ξανάκανε διότι το προσωπικό βάρος για εκείνον και την οικογένειά του είναι τεράστιο.

Τέλος, είπε ότι με τον συνεργό του, που παραμένει άγνωστος, δεν είχαν σκεφτεί τι θα κάνουν τα χρήματα και ότι αυτό που τους ενδιέφερε δεν ήταν η λεία, αλλά η έμπρακτη προσβολή του τραπεζικού συστήματος.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς το δικαστήριο δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο από ΕΛΤΑ στο Μελισσοχώρι Λαγκαδά

Ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ έγινε χτες στο Μελισσοχώρι Λαγκαδά.
Περίπου στις δύο τα ξημερώματα άγνωστοι μπήκαν στο κτίριο και άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο...

που είχε περιεχόμενο το ποσό των 25.000 ευρώ.
Οι ληστές διέφυγαν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση.
troktiko.blogspot.com

Ληστές έχουν ρημάξει καταστήματα στην Κάτω Τούμπα στην Θεσσαλονίκη

Πάνω από τρεις φορές έχουν γίνει στόχος ληστείας καταστήματα στη Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.Οι διαρρήκτες μπαίνουν με όποιο τρόπο μπορούν στα...

καταστήματα της περιοχής και δεν αρπάζουν αντικείμενα, αλλά μικροποσά που βρίσκουν, αφού πρώτα τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά.
Οι καταστηματάρχες της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς δε μπορούν πλέον να προστατέψουν τις περιουσίες τους.
troktiko.blogspot.com

Συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Τέλος στη δράση 48χρονου ημεδαπού εμπόρου ναρκωτικών, έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες της 01-04-2009, στην περιοχή της Επανομής, ύστερα από επισταμένη έρευνα και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση.

Στην κατοχή, αλλά και στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51,4 γραμ. κάνναβης τύπου «SKUNK», 2,5 γραμ. κάνναβης, τύπου «isolator», 38 γραμ. επεξεργασμένης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 3 σπρέι με δακρυγόνο αέριο, 5 κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και το χρηματικό ποσό των 3.630 ευρώ, προερχόμενο από την εμπορία ψυχοτρόπων ουσιών.

Επίσης, έπειτα από μεθοδική συλλογή-αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, την 02-04-2009 και ώρα 14.30, στην περιοχή της Πυλαίας, συνελήφθη ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, ηλικίας 40 ετών.

Από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς στην κατοχή του, στην οικία και σε χώρο εργασίας του, κατείχε και απέκρυπτε, αντίστοιχα, 7.560 γραμ. κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το ποσό των 300 ευρώ, προερχόμενο από παράνομη συναλλαγή.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμεί δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 22 ετών, 11 μηνών και Χ.Π 135.150 ευρώ, για παράβαση Ν. περί Αλλοδαπών.
lefteria.blogspot.com

Δύο αυτοκίνητα ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι στόχοι εμπρηστικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη

Δύο αυτοκίνητα ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι βρέθηκαν στο στόχαστρο άγνωστων δραστών τα ξημερώματα σήμερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο εμπρηστικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο ένα...

αυτοκίνητο εξερράγη, ενώ από την πυρκαγιά που προκλήθηκε το όχημα υπέστη υλικές ζημίες. Η φωτιά έσβησε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Ο δεύτερος εμπρηστικός μηχανισμός δεν δεν εξερράγη και ανευρέθηκε από τις αστυνομικές αρχές.
www.newsblog.gr

Αλλοδαπός επίδοξος ληστής συνελήφθη από αστυνομικούς

Νεαρός Αλβανός συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι επιχείρησε να ληστέψει 59χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 25χρονος, μαζί με άλλος δύο ομοεθνείς του που αναζητούνται, ακινητοποίησαν τον 59χρονο έξω από το κατάστημά του στην περιοχή Πυλαίας, και με απειλές επιχείρησαν να του αποσπάσουν τα χρήματα.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αντέδρασε και οι επίδοξοι ληστές τράπηκαν σε φυγή, ενώ περιπολούντες αστυνομικοί καταδίωξαν και συνέλαβαν τον 25χρονο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καταγγελία αλλοδαπών γυναικών για σωματεμπορία στο Λουτράκι

Δύο αλλοδαπές από την Ουγγαρία, οι οποίες εργάζονταν ως χορεύτριες σε κέντρο διασκέδασης στο Λουτράκι, κατήγγειλαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα τους Έλληνες εργοδότες τους για σωματεμπορία, παράνομη κράτηση και σωματικές βλάβες.

Ο ένας από τους εργοδότες τους συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σύλληψη τριών ατόμων για διακίνηση λαθρομεταναστών στη Θεσπρωτία

Στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, συνελήφθη Αλβανός να μεταφέρει, έναντι, στο εσωτερικό της χώρας, με νοικιασμένο επιβατικό αυτοκίνητο, έξι συμπατριώτες του λαθρομετανάστες, με τελικό προορισμό την Αθήνα. Δύο συνεργοί του, οι οποίοι με ισάριθμα αυτοκίνητα λειτουργούσαν, ως προπομποί του διακινητή, συνελήφθησαν στη Μενίνα Θεσπρωτίας.

Από την έρευνα των Αστυνομικών διαπιστώθηκε, ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του ενός εκ των τριών αυτοκινήτων, είχαν κλαπεί από την Καλλιθέα Αττικής.

Διακινητές και λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ κατασχέθηκαν τα αυτοκίνητα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Εξάλλου, άλλοι 52 λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν συνολικά το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στη Χώρα τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Συνελήφθησαν οι δυο αλλοδαποί που είχαν αποδράσει από τα δικαστήρια την Τετάρτη

Συνελήφθησαν το μεσημέρι οι δύο αλλοδαποί που είχαν αποδράσει προχθές από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου είχαν οδηγηθεί κατηγορούμενοι για κλοπή 169 ευρώ, από σούπερ-μάρκετ στο 'Ιλιον.

Πρόκειται για έναν υπήκοο Γεωργίας και έναν υπήκοο Καζακστάν, οι οποίοι ξέφυγαν από την προσοχή των δύο αστυνομικών που τους συνόδευαν και απέδρασαν δεμένοι με χειροπέδες μεταξύ τους χέρι-χέρι. Σήμερα, όμως, εντοπίστηκαν στο Μενίδι και συνελήφθησαν.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στο κέντρο της Τρίπολης

Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην πλατεία Άρεως και σε αρκετούς δρόμους, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Τρίπολης.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης, πύραρχος Ιωάννης Σπανός, οι άγνωστοι από τις 03:15 έως τις 06:20 το πρωί πυρπόλησαν πολλούς κάδους απορριμμάτων σε διάφορους δρόμους, δύο ΙΧ αυτοκίνητα που υπέστησαν μικροζημιές και δύο καταστήματα, το ένα στην Ταξιαρχών όπου πυρπόλησαν την είσοδο του υπογείου και τα παράθυρα του καταστήματος, και το άλλο στην πλατεία Άρεως προκαλώντας μικροζημιές σε τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σπανός, δεν χρησιμοποιήθηκαν και δεν έχουν βρει εμπρηστικοί μηχανισμοί, ενώ το ανακριτικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την Ασφάλεια Τρίπολης διενεργούν προανάκριση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βόμβα σε καφετέρια στην Αλίαρτο

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα στην Αλίαρτο από έκρηξη σε καφετέρια.
Το πρωτόγνωρο περιστατικό για την Βοιωτία σημειώθηκε στις 2:10 περίπου προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους οι οποίοι ξύπνησαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και την θραύση τζαμιών.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα ενώ ζημιές υπέστησαν διπλανά σπίτια και καταστήματα.
Να σημειώσουμε ότι μάλλον πρόκειται για βομβιστική επίθεση ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα.
Ευτυχώς από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
www.thiva-press.blogspot.com

Αγνωστος πυροβόλησε αστυνομικούς στην Κυψέλη

Δύο ειδικοί φρουροί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον τους από άγνωστο κατά τη διάρκεια ελέγχου.


Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ένας από τους δύο αστυφύλακες, που δέχθηκαν επίθεση πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια ελέγχου, από άγνωστο, ο οποίος τους πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει και τους δύο.

Το σοβαρό περιστατικό συνέβη στην οδό Σκιάθου 147, στην Κυψέλη, στην περιοχή «Γκράβα», όπου είχε μεταβεί ομάδα αστυνομικών μετά από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση για ύποπτους, οι οποίοι πιθανότατα επιχειρούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο.

Οι δύο αστυνομικοί (πρώην ειδικοί φρουροί που έγιναν αστυφύλακες με το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα) ήταν μέλη ομάδας που αποτελούνταν από δέκα αστυνομικούς με πέντε δίκυκλα, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή στο πλαίσιο δοκιμών για την αναγνώριση δρόμων και την εξοικείωση στο χώρο.

Η ομάδα έφτασε στην περιοχή όπου ανέφερε το τηλεφώνημα για την κλοπή, μαζί με έναν αστυνομικό της ομάδας ΖΗΤΑ. Επειδή όμως δεν βρήκαν τίποτα εκεί άρχισαν αναζητήσεις και οι δύο αστυφύλακες 30 και 26 ετών, κατευθύνθηκαν προς την οδό Σκιάθου, όπου είδαν ένα άτομο σε μοτοσικλέτα και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, την ώρα που ο 30χρονος αστυφύλακας ήλεγχε τον ύποπτο και κάποια στιγμή προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες, ενώ ο 26χρονος αστυνομικός τον κάλυπτε, μια γυναίκα πλησίασε και τους απέσπασε την προσοχή νομίζοντας ότι ο ύποπτος ήταν ο φίλος της. Την ώρα εκείνη ένα δεύτερο άτομο που δεν είχαν αντιληφθεί, πλησίασε τους αστυνομικούς και πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στον αυχένα τον 30χρονο αστυφύλακα.

Σημειώνεται, ότι και οι δύο φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά η σφαίρα βρήκε τον αστυφύλακα στο κενό ανάμεσά τους. Ο δεύτερος αστυνομικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο δράστης τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να τον τραυματίσει στο κεφάλι κάτω από το κράνος, χωρίς όμως να του προκαλέσει σοβαρό τραύμα.

Αμέσως μετά οι δύο δράστες και ενώ οι αστυνομικοί ήταν πεσμένοι στο έδαφος αιμόφυρτοι, τους άρπαξαν τα όπλα και τα κινητά τηλέφωνα βγάζοντας τις ζώνες τους και εξαφανίστηκαν με τη μοτοσικλέτα τους.

Ο 26χρονος αστυφύλακας μόλις οι δράστες απομακρύνθηκαν κατάφερε να σηκωθεί και με το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας ειδοποίησε την υπηρεσία του και ασθενοφόρο.

Και οι δύο διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου ο 30χρονος εισήχθη στο χειρουργείο και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αμέσως μετά το περιστατικό εξαπολύθηκε από την Αστυνομία άγριο ανθρωποκυνηγητό αλλά οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, έχει τεθεί σε επιφυλακή όλη η δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ανακαλούνται οι άδειες των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δύο κακοποιοί.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ριφιφί σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ στο Δήμο Γόρτυνας

Ριφιφί στα ΕΛΤΑ των Αγίων Δέκα στο Δήμο Γόρτυνας, σημειώθηκε τα ξημερώματα, με τη λεία των άγνωστων δραστών να ανέρχεται στα 1.670 ευρώ.

Οι άγνωστοι δράστες, που υπολογίζονται από τρεις μέχρι τέσσερις, εισήλθαν στο κτίριο από την πίσω πλευρά του, όπου υπάρχει ένα ακατοίκητο σπίτι, ανοίγοντας μια τρύπα στον τοίχο. Παράλληλα, φρόντισαν να απενεργοποιήσουν το συναγερμό με ειδικό αφρό.

Οι δράστες μετακίνησαν το βαρύ χρηματοκιβώτιο σε διπλανό, πιο αθέατο γραφείο, όπου με τη χρήση οξυγόνου το «έκοψαν» και αφαίρεσαν το περιεχόμενο. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΑΠΕ- ΜΠΕ