Το πρώτο θύμα από το φονικό σεισμό στην πόλη Λ΄Ακουίλα μετρά η χώρα μας. Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη επιβεβαίωσε ότι ο 28χρονος έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο όπου και αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του. Τρεις ακόμα έλληνες φοιτητές, οι Ιωάννα Γιάγια, Διονυσία Κουφολιά και Γιώργος Κωνσταντόπουλος νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος εκ μέρους του πρωθυπουργού εξέφρασε τα βαθύτατα συλληπητήριά του για το θάνατο του έλληνα φοιτητή και δήλωσε πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και όλες οι άλλες αρμόδιες αρχές της ελληνικής Πολιτείας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους έλληνες φοιτητές και τις οικογένειές τους και παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Από την πλευρά του, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι νεκροί από τον εγκέλαδο έφθασαν τους 207.

Ο Μπερλουσκόνι διευκρίνισε πως από τη Δευτέρα έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια 150 άνθρωποι.

"Έχουμε 190 αναγνωρισμένα θύματα και 17 που δεν έχουν αναγνωριστεί, συνεπώς οι νεκροί φθάνουν συνολικά τους 207", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι διευκρινίζοντας ότι 7.000 κρατικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στο έργο της διάσωσης, επιπλέον των εθελοντών.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι έρευνες για επιζώντες θα συνεχιστούν για άλλες 48 ώρες.

Στο μεταξύ, οι θρησκευτικές τελετές για τις γιορτές του Πάσχα ματαιώθηκαν στη Λ' Άκουιλα.
skai.gr