Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Θεσσαλονίκη: 67 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο σε εξόρμηση της Αστυνομίας

Εξήντα επτά άτομα συνέλαβε το τελευταίο 24ωρο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), κατά τη διάρκεια εξόρμησης, που πραγματοποίησαν περιπολούντες αστυνομικοί για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συνολικά ελέγχθηκαν 1.912 άτομα και βεβαιώθηκαν 368 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα. Από το σύνολο των συλληφθέντων, οι εννέα κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Σε βάρος άλλων επτά ατόμων εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες είχαν καταδικαστεί σε χρηματικές ποινές ή ποινές φυλάκισης για διάφορες αξιόποινες πράξεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνελήφθη ο δράστης 16 ληστειών σε internet καφέ στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο(newsblog.gr) από μία από τις ληστείες του

Συνελήφθη ο δράστης των αλεπάλληλων ληστειών σε internet καφέ στη Θεσσαλονίκη. Ο 28χρονος συλληφθείς είχε πραγματοποιήσει 16 ληστείες και μία απόπειρα ληστείας σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας από τη δράση του άγνωστο συνολικά χρηματικό ποσό. Ο δράστης είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα ληστεία σε κατάστημα της περιοχής της Τούμπας και είχε καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος.
newsblog.gr

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 33χρονου στη Λαμία

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τ.Α. Λαμίας η ανθρωποκτονία 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος στις 6.3.09 είχε βρεθεί βαριά τραυματισμένος στη Λαμία επί της οδού Όθωνος και υπέκυψε νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΝ Λαμίας στις 19.3.2009. Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 23χρονος ημεδαπός κάτοικος Λαμίας, ιδιωτικός υπάλληλος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα δράστης και θύμα συναντήθηκαν εντελώς τυχαία στην οδό Όθωνος, παρεξηγήθηκαν, αλληλοεξυβρίσθησαν και στη συνέχεια συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Ο δράστης που ομολόγησε αβίαστα την πράξη του, συνελήφθη με ένταλμα του Ανακριτή Λαμίας.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, όπου του απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή Λαμίας για ενέργεια κύριας ανάκρισης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεισόδια στα Ιωάννινα

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα και στα Ιωάννινα, όταν συγκεντρωμένοι νεαροί σε κεντρική πλατεία της πόλης, προσπάθησαν να “ρίξουν” το άγαλμα του Βασιλιά Πύρρου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους συγκεντρωμένους, η ‘ατμόσφαιρα” όμως παραμένει τεταμένη.
newsblog.gr

Επίθεση αγνώστων σε εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση σε δύο αλυσίδες καταστημάτων ειδών ένδυσης και υπόδησης πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, οι δράστες -έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους- επιτέθηκαν με πέτρες, σιδηρολοστούς και μπογιές στα καταστήματα «Φωκάς» και «Σπρίντερ», που βρίσκονται στις οδούς Βενιζέλου και Ερμού, προκαλώντας φθορές στις βιτρίνες.

Αμέσως μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν στους δρόμους της περιοχής.

Τα συγκεκριμένα καταστήματα βρέθηκαν στο στόχαστρο κουκουλοφόρων και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνελήφθη 11χρονος διαρρήκτης

Διαρρήκτης -ηλικίας μόλις 11 ετών- συνελήφθη επ' αυτοφώρω στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα αγοράκι από την Αλβανία, που μαζί με 20χρονο συνεργό του, είχαν βάλει στο «μάτι» καφετερία της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, το περιστατικό σημειώθηκε χθες στις 5 τα ξημερώματα.

Οι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του καταστήματος, αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και δύο τηλεοράσεις, ενώ αποπειράθηκαν να πάρουν μαζί τους άλλες τέσσερις τηλεοράσεις.

Έγιναν όμως αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων. Ο 20χρονος -επίσης αλβανικής καταγωγής- κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο με τον 11χρονο, ο οποίος συνελήφθη και όπως διαπιστώθηκε στερείτο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων για νόμιμη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας. Στην κατοχή του βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απόπειρα κλοπής τσάντας: Ο δράστης στο νοσοκομείο, το θύμα υπό κράτηση.

Ο δράστης στο νοσοκομείο και το θύμα υπό κράτηση μετά από απόπειρα κλοπής

Ακριβά στοίχισε σε έναν αλλοδαπό η προσπάθειά του να αρπάξει την τσάντα μιας γυναίκας, Ελληνίδας, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια.

Ο αλλοδαπός μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου της γυναίκας που είχε σταματήσει στο φανάρι και επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα, αλλά η γυναίκα ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε επάνω του με το ΙΧ με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Ο αλλοδαπός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ η γυναίκα συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιθέσεις τη νύχτα με στόχους τη δημοτική αστυνομία και τράπεζες

Οι νεαροί τραυμάτισαν υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας.

Επίθεση σε περιπολία της δημοτικής αστυνομίας και σε Τράπεζες πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων, γύρω στη 1 τα ξημερώματα, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι νεαροί στη διασταύρωση Ευριπίδου και Αγίου Δημητρίου τραυμάτισαν υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας και προξένησαν φθορές στο αυτοκίνητο του Δήμου στο οποίο επέβαινε. Ο υπάλληλος διεκομίσθη για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Οι νεαροί μετά την πρώτη επίθεση προξένησαν φθορές με ρόπαλα και λοστούς στην τζαμαρία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου καθώς και στο ΑΤΜ της Προμπανκ που βρίσκεται κοντά. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Επίσης, επιδρομή κουκουλοφόρων έγινε στη 1.20 τα ξημερώματα σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων της Τζάγκουαρ στη λεωφόρου Κηφισίας 312 και Καποδιστρίου στο Χαλάνδρι. Οι δράστες, περίπου 15 στον αριθμό, έσπασαν με λοστούς και άλλα αντικείμενα τα τζάμια της αντιπροσωπείας στο ισόγειο και πέταξαν μέσα βόμβες μολότοφ και γκαζάκια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά από την οποία κατεστράφησαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές άλλα δύο. Η πυρκαγιά σβήστηκε μισή ώρα αργότερα από 18 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με έξι οχήματα.

Συγκρούσεις αλλοδαπών

Νωρτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, σοβαρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν αλλοδαπούς να τρέχουν στις οδούς Σοφοκλέους και Μενάνδρου, κρατώντας στα χέρια μαχαίρια, ρόπαλα και τσεκούρια.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή κατάφεραν να συλλάβουν τουλάχιστον 5 άτομα, ενώ οι «πρωταγωνιστές» των επεισοδίων κατάφεραν να ξεφύγουν

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλάκωσαν στο ξύλο περιπολία της δημοτικής αστυνομίας

Σήμερα τα ξημερώματα ομάδα 50 ατόμων επιτέθηκε με καδρόνια και πέτρες σε δυο αμάξια της δημοτικής αστυνομίας στην συμβολή της οδού Ευριπίδου με την οδό Αγίου Δημητρίου στο κέντρο στην Αθήνα. Τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ένας δημοτικός υπάλληλος ενώ τα δυο αυτοκίνητα έγιναν βίδες. Τα πράγματα έχουν αγριέψει.
troktiko.blogspot.com

Συμβολικός αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού από κατοίκους

Οι κάτοικοι των δήμων Ανατολικού Ζαγορίου, Κεντρικού Ζαγορίου, Εγνατίας, Περάματος και Παμβώτιδας θα αποκλείσουν για δύο ώρες την Εγνατία Οδό στην σήραγγα του Δρίσκου.

Σε δίωρο αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στην σήραγγα του Δρίσκου από την πλευρά της Μπαλντούμας θα προχωρήσουν αύριο από τις δώδεκα ως τις δύο το μεσημέρι οι κάτοικοι των Δήμων Ανατολικού Ζαγορίου, Κεντρικού Ζαγορίου, Εγνατίας, Περάματος και Παμβώτιδας.

Αίτημά τους είναι η κατασκευή εισόδου και εξόδου στην Εγνατία Οδό, από την περιοχή τους, για να κινούνται μέσω του αυτοκινητόδρομου προς Μακεδονία και Γιάννινα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίθεση σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη

Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα της Millenium Bank, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη. Από τη σφοδρή έκρηξη προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ παραδόθηκε στις φλόγες η πρόσοψη του υποκαταστήματος. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και άντρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
troktiko.blogspot.com