Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα

Εντοπισμός δεμάτων κοκαΐνης στο «Ελ. Βενιζέλος» και συλλήψεις έξι ατόμων σε Ρόδο και Σέρρες.

Κοκαΐνη βάρους τριών κιλών και 740 γραμμαρίων, εισήγαγε στην Ελλάδα κύκλωμα με αρχηγό 30χρονο Μεξικάνο χορευτή, μέσα σε κουτιά από πούδρα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Αερολιμένα Αθηνών, που ανέλαβε να στήσει ελεγχόμενη παράδοση της κοκαΐνης, ύστερα από πληροφορίες των γερμανικών αρχών στο Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ) του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα συνελήφθη στα ΕΛΤΑ Μοσχάτου 37χρονη Ελληνίδα, η οποία προσήλθε και παρέλαβε τα τέσσερα ταχυδρομικά δέματα με την κοκαΐνη, που είχαν εισαχθεί στις 26 Ιουλίου 2008 στην Ελλάδα από το Μπουένος Αίρες της Αργεντινής, μέσω Φρανκφούρτης.

Η ίδια επρόκειτο να παραδώσει τα δέματα σε 34χρονη Μεξικάνα, που είχε έρθει πρόσφατα στη χώρα για να βρει τον 30χρονο χορευτή σύζυγό της, ο οποίος φέρεται και ως ο τελικός παραλήπτης, με σκοπό να διακινήσει τα ναρκωτικά στη χώρα μας.

Όπως είπε η 37χρονη Ελληνίδα, είναι μέλος του Συλλόγου Ελληνοαργεντινής Φιλίας, στον οποίο παραδίδει μαθήματα λατινοαμερικάνικων χορών ο 30χρονος Μεξικανός χορευτής και για το λόγο αυτό είχε συνδεθεί μαζί του φιλικά. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο των δεμάτων. Εκτιμούσε ότι ήταν παπούτσια χορού.

Ο χορευτής και οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Σύλληψη 37χρονου για κατοχή ναρκωτικών

Ένας 37χρονος, ο οποίος λειτουργούσε έναντι αμοιβής πρόγραμμα παροχής συμβουλών αποθεραπείας και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά σε οικιστικό συγκρότημα που βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, συνελήφθη στο μεθοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα Σερρών, για κατοχή κοκαΐνης.

Ο 37χρονος είχε κρύψει μέσα στα εσώρουχά του ποσότητα 13,1 γραμμαρίων της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας, την οποία είχε νωρίτερα εισαγάγει στη χώρα, επιστρέφοντας πεζή από τη Βουλγαρία. Οι άνδρες της Δίωξης, εξάλλου, συνέλαβαν -έπειτα από καταδίωξη- και τον 36χρονο συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε σε ΙΧ, επί ελληνικού εδάφους.

Ακολούθησε έρευνα στο οικιστικό συγκρότημα του 37χρονου στη Χαλκιδική, στο οποίο «φιλοξενούσε» χρήστες ναρκωτικών, που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα απεξάρτησης. Εκεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 160 σύριγγες, 42 πλαστικά πώματα και 25 οδοντογλυφίδες, όλα με υπολείμματα κοκαΐνης, ένα γραμμάριο κάνναβης και τέσσερα δισκία Lexotanil.

Οι συλληφθέντες απολογήθηκαν στον ανακριτή Σερρών, ο οποίος διέταξε την προσωρινή κράτηση του 37χρονου.

Σύλληψη τριών ατόμων στη Ρόδο

Πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, κατάφεραν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, συλλαμβάνοντας τρία άτομα από τo δημοτικό διαμέρισμα Έμπωνα του δήμου Αταβύρου (αναζητείται ένας ακόμα), τα οποία κατηγορούνται για διακίνηση δέκα κιλών χασίς.

Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Αντώνιος Κασάπης, ενώπιον του οποίου προσήχθησαν το μεσημέρι οι συλληφθέντες, άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις για αγορά, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ' επάγγελμα και συνήθειας τέλεσης των πράξεων.

Οι συλληφθέντες αναμένεται θα απολογηθούν την Παρασκευή στις 10 το πρωί, στον τακτικό ανακριτή Ρόδου.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε χθες το βράδυ, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου Βάιος Γάτσιος, ο οποίος συντόνισε, καθοδήγησε και έφερε σε πέρας την υπόθεση.

Συνελήφθησαν ένας 34χρονος από την Έμπωνα, ένας 36χρονος και ένας 42χρονος, ενώ αναζητείται ένας 32χρονος πυροσβέστης, που είχε απασχολήσει τον Ιανουάριο του 2008 τις διωκτικές αρχές για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς.

Από κοινού οι δράστες είχαν προβεί στον σχεδιασμό και μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης, περίπου 10 κιλών, από την Αθήνα στη Ρόδο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σύλληψη τριών Κινέζων για διακίνηση πλαστών διαβατηρίων

Μια «βιομηχανία» πλαστών διαβατηρίων φέρονται ότι έστησαν τρεις Κινέζοι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προμήθευαν με τα έγγραφα αυτά και βέβαια έναντι αμοιβής συμπατριώτες τους, που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό από τις διωκτικές αρχές, συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 25 έως 30 χρόνων, οι οποίοι εκτιμάται ότι ανήκουν σε ευρύτερο κύκλωμα. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους έπειτα από τη σύλληψη ενός από τους τρεις, ο οποίος μετέβη σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ της Κατερίνης, ώστε να παραλάβει 18 πλαστά διαβατήρια.

Ακολούθησε έρευνα σε διαμέρισμα ?χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως «γιάφκα» του κινεζικού κυκλώματος? στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του σταθμού των ΚΤΕΛ «Μακεδονία». Εκεί, βρέθηκαν και δύο Κινέζοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Ακόμη, βρέθηκε ένα πιστόλι «Ζάσταβα», καθώς και πλαστά χαρτονομίσματα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εκτός κινδύνου ο οδηγός που έπεσε θύμα ληστείας στα Πετράλωνα

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 45χρονος τον οποίο πυροβόλησε άγνωστος ληστής στις δύο το μεσημέρι, στη διασταύρωση των δρόμων Διαλέων και Τζαφέρη, στα Πετράλωνα.

Ο 45χρονος είχε σταματήσει στο φανάρι με το αυτοκίνητό του, όταν ένας άγνωστος άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και προσπάθησε να του αρπάξει την τσάντα, που είχε αφήσει στο κάθισμα. Ο παθών προσπάθησε να συγκρατήσει την τσάντα, αλλά ο ληστής τον πυροβόλησε στο δεξί χέρι, του άρπαξε την τσάντα και εξαφανίστηκε.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αγοράκι 14 μηνών παρασύρθηκε από φορτηγό

Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Τραγικό θάνατο βρήκε αγοράκι, ηλικίας 14 μηνών, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, σε δρόμο που βρίσκεται μπροστά από κτίριο που στεγάζει εμπορικά καταστήματα, στο ύψος του 45ου χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Καταστροφές σε κεντρικό κόμβο υπολογιστών του ΑΠΘ

Περίπου 20 άτομα, με κουκούλες και κράνη, εισέβαλαν στον 1ο όροφο του κτιρίου της Βιολογικής Σχολής, όπου στεγάζεται το Κέντρο Λειτουργίας Δεδομένων του ΑΠΘ σπάζοντας υπολογιστές, δίκτυα και προκαλώντας φθορές στο κτίριο.

Καταστροφές σε κεντρικό κόμβο δικτύου υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν άγνωστοι λίγο μετά το μεσημέρι.

Περίπου 20 άτομα, με κουκούλες και κράνη, εισέβαλαν στον 1ο όροφο του κτιρίου της Βιολογικής Σχολής, όπου στεγάζεται το Κέντρο Λειτουργίας Δεδομένων του ΑΠΘ (κεντρικός server του πανεπιστημίου), σπάζοντας υπολογιστές, δίκτυα και προκαλώντας φθορές στο κτίριο.

Μέσα από τον κεντρικό server εξυπηρετείται ηλεκτρονικά (internet, email) όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα, με αποτέλεσμα, μετά τις καταστροφές, να έχει καταρρεύσει όλο το σύστημα του πανεπιστημίου.

Σήμερα, ο πρύτανης, Αναστάσιος Μάνθος, είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργολαβικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεών τους, καθώς στο προσεχές διάστημα προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για τις νέες εργολαβίες (φυλάκων, καθαριότητας, κήπων).

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσουν τις θέσεις τους, ενώ υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται το κτίριο διοίκησης από φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι θα επανακαθορίσουν τη στάση τους, με συνέλευση, την Πέμπτη.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εμπρηστικοί μηχανισμοί σε τράπεζες τα ξημερώματα στο Περιστέρι

Δυο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί με γκαζάκια εξερράγησαν στις 03:00 τα ξημερώματα στα υποκαταστήματα των τραπεζών Πειραιώς και Αγροτικής στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 73-75, στο Περιστέρι.

Από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στα ΑΤΜ και στις τζαμαρίες των τραπεζών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία δικηγόρου στην Κυπαρισσία

Δράστες είναι ο 35χρονος ομογενής από την Αλβανία και δυο Αλβανοί, 29 και 34 χρόνων.

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του δικηγόρου Σπυρίδωνα Ιωάννου, που είχε σημειωθεί τις νυχτερινές ώρες της 26ης του Ιανουαρίου, μέσα στο γραφείο του στην Κυπαρισσία.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστες είναι ο 35χρονος ομογενής από την Αλβανία και δυο Αλβανοί, 29 και 34 χρόνων. Ο πρώτος κατηγορείται, ως ηθικός αυτουργός και άλλοι δυο, ως φυσικοί.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας, οι δράστες προέβησαν στην πράξη τους, προκειμένου να πετύχουν αναβολή επικείμενης δίκης για αστικές διαφορές σε βάρος του ομογενή, με τη ματαίωση της παράστασης σε αυτή, του θύματος.

Σε βάρος και των τριών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Κυπαρισσίας, αλλά για την ώρα συνελήφθησαν και κρατούνται ο ομογενής και ο 29χρονος Αλβανός. Ο τρίτος αναζητείται. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Σημειώνεται ότι, για την ανθρωποκτονία του δικηγόρου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, εκείνη την περίοδο, είχε πραγματοποιήσει εβδομαδιαία αποχή από τα δικαστήρια.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ