Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Εμπρησμός τράπεζας στα Χανιά

Δεν αποκλείεται το συμβάν να σχετίζεται και με άλλους εμπρησμούς που τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί στα Χανιά.

Το υποκατάστημα Χανίων της Εθνικής Τράπεζας στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο στόχαστρο εμπρηστών.

Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στις 2:45 τα ξημερώματα στο εσωτερικό της Τράπεζας σπάζοντας, την κεντρική είσοδο. Στη συνέχεια περιέλουσαν το εσωτερικό της τράπεζας με εύφλεκτο υλικό και αφού έβαλαν φωτιά έγιναν άφαντοι.

Η πυροσβεστική υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και έξι άνδρες, κατάφερε να περιορίσει την φωτιά στο ισόγειο της τράπεζας πριν αυτή επεκταθεί σε διπλανά καταστήματα.

Ωστόσο από τις φλόγες αλλά και από την υψηλή θερμοκρασία καταστράφηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γραφεία και το εσωτερικό του υποκαταστήματος.

Οι πυροσβέστες σε τραπέζι δίπλα από το χώρο των ταμείων βρήκαν ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό καθώς και μια κόκκινη κηλίδα που εκτιμάται πώς είναι αίμα.

Είναι πιθανόν κατά την εισβολή στο υποκατάστημα, να υπήρξε τραυματισμός από τα τζάμια της γυάλινης πόρτας που έσπασαν οι δράστες.

Η τράπεζα διέθετε εξωτερικό και εσωτερικό κύκλωμα τηλεόρασης που πιθανότατα κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία. Ο Διοικητής της υπηρεσίας Φραγκιάς Ζουμπουλάκης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το συμβάν να σχετίζεται και με άλλους εμπρησμούς που τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί στα Χανιά.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου