Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Συνέχεια των επιθέσεων προαναγγέλλει ο «Επαναστατικός Αγώνας»

Την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις εναντίον της τράπεζας Citibank -στη Νέα Ιωνία, την περασμένη Δευτέρα και στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Κηφισιά τον Φεβρουάριο- αναλαμβάνει ο «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι.


Στην προκήρυξη, που δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οργάνωση αρνείται ότι με την επίθεση στην Κηφισιά ήθελε να προκαλέσει τον τραυματισμό αθώων πολιτών και κατηγορεί «τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της εξουσίας, δηλαδή τους δημοσιογράφους» ότι προχώρησαν σε μία «γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα, μιλώντας για τυφλό χτύπημα» και για επίθεση «τύπου Αλ Κάιντα».

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, σκοπός της επίθεσης ήταν «να καταστραφεί η υποδομή της συγκεκριμένης πολυεθνικής, καθιστώντας επισφαλή την παρουσία της στον ελλαδικό χώρο».

«Επειδή όμως σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ενέργειες με ωρολογιακούς μηχανισμούς και να προειδοποιούμε γι' αυτές σε ΜΜΕ, προκειμένου να εκτελούνται με ασφαλή τρόπο, δηλώνουμε πως αν υπάρξει οποιαδήποτε κωλυσιεργία στη γνωστοποίηση προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων και στις εκκενώσεις κτιρίων και περιοχών, με αποτέλεσμα να απειληθεί η ασφάλεια πολιτών, αποκλειστικοί υπεύθυνοι θα είναι η αστυνομία και το δημοσιογραφικό μέσο που θα έχει λάβει το τηλεφώνημα» αναφέρεται στο κείμενο της προκήρυξης που εστάλη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Η οργάνωση σημειώνει πως «οι στόχοι του 'Επαναστατικού Αγώνα' έχουν και θα έχουν κοινωνικό και ταξικό κριτήριο, είτε
πρόκειται για υλικούς στόχους είτε για ανθρώπινους, οι οποίοι επικεντρώνονται στην πολιτική και οικονομική ελίτ, τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και του κράτους, την αστυνομία που τους περιφρουρεί και όχι τους απλούς πολίτες».

Στην προκήρυξη γίνεται, επίσης, εκτενής αναφορά στην παγκόσμια οικονομική κρίση, στα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν, αλλά και στο ρόλο της Citibank και εν γένει των τραπεζών.

Η προκήρυξη καταλήγει με την εξής αναφορά: «Οι επαναστάσεις χρειάζονται δύο ιστορικούς παράγοντες για να γίνουν. Ο ένας είναι οι αντικειμενικές συνθήκες όπως είπαμε πριν, τις οποίες τις έχουμε. Ο δεύτερος είναι οι υποκειμενικές συνθήκες, δηλαδή ένα κίνημα ευρύ, επαναστατικό και αποφασισμένο να προχωρήσει πάση θυσία, ένα πολύμορφο σχέδιο ανατροπής μαζί με τα κοινωνικά αυτά τμήματα που θα ξεσηκωθούν. Και αυτό οφείλουμε να το φτιάξουμε εδώ και τώρα. Για να γίνει αυτή η κρίση ο τάφος του συστήματος».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου