Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Η σφαίρα του κακοποιού αιτία θανάτου της υπαλλήλου στον «Γερμανό»

Η εκδοχή ότι η σφαίρα ήταν του κακοποιού επιβεβαιώνεται από τη νεκροτομή και από το βίντεο, που έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η νεκροτομή στο πτώμα της 32χρονης Αθανασίας Γκίνη, που χθες, τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής αστυνομικού με ληστή, στο κατάστημα «Γερμανός», στο Βύρωνα.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Φίλιππος Κουτσαύτης, που έκανε τη νεκροτομή, διαπίστωσε ότι η κοπέλα έφερε διαμπερές τραύμα από σφαίρα, που της διαπέρασε τον αριστερό βραχίονα, μπήκε κάτω από τη μασχάλη και αφού τρύπησε καρδιά και αριστερό πνεύμονα, βγήκε από το στέρνο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σφαίρα ήταν οξύαιχμη και όχι κυρτή με μεγάλη διατρητική ικανότητα, γι' αυτό θεωρείται βέβαιο ότι προέρχεται από το πιστόλι «τοκάρεφ» των εννέα χιλιοστών, που είχε ο 23χρονος Αλβανός ληστής και όχι από το όπλο του αστυνομικού, ο οποίος άδειασε το 38άρι υπηρεσιακό του περίστροφο πάνω στο ληστή κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Επίσης, η εκδοχή ότι η σφαίρα ήταν του κακοποιού επιβεβαιώνεται και από το βίντεο, που έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος, στο οποίο φαίνεται η κοπέλα να πέφτει στο έδαφος τραυματισμένη, την ώρα που ο αστυνομικός έχει γυρισμένη την πλάτη του προς αυτήν και παλεύει με το ληστή.

Κατόπιν αυτού αναμένεται ότι ο 38χρονος υπαρχιφύλακας, ο οποίος κρατείται από χθες, θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο 23χρονος Αλβανός ληστής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τρεις σφαίρες στο στήθος, αλλά σύμφωνα με την Αστυνομία είναι εκτός κινδύνου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου