Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Επιθέσεις τη νύχτα με στόχους τη δημοτική αστυνομία και τράπεζες

Οι νεαροί τραυμάτισαν υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας.

Επίθεση σε περιπολία της δημοτικής αστυνομίας και σε Τράπεζες πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων, γύρω στη 1 τα ξημερώματα, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι νεαροί στη διασταύρωση Ευριπίδου και Αγίου Δημητρίου τραυμάτισαν υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας και προξένησαν φθορές στο αυτοκίνητο του Δήμου στο οποίο επέβαινε. Ο υπάλληλος διεκομίσθη για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Οι νεαροί μετά την πρώτη επίθεση προξένησαν φθορές με ρόπαλα και λοστούς στην τζαμαρία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου καθώς και στο ΑΤΜ της Προμπανκ που βρίσκεται κοντά. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Επίσης, επιδρομή κουκουλοφόρων έγινε στη 1.20 τα ξημερώματα σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων της Τζάγκουαρ στη λεωφόρου Κηφισίας 312 και Καποδιστρίου στο Χαλάνδρι. Οι δράστες, περίπου 15 στον αριθμό, έσπασαν με λοστούς και άλλα αντικείμενα τα τζάμια της αντιπροσωπείας στο ισόγειο και πέταξαν μέσα βόμβες μολότοφ και γκαζάκια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά από την οποία κατεστράφησαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές άλλα δύο. Η πυρκαγιά σβήστηκε μισή ώρα αργότερα από 18 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με έξι οχήματα.

Συγκρούσεις αλλοδαπών

Νωρτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, σοβαρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν αλλοδαπούς να τρέχουν στις οδούς Σοφοκλέους και Μενάνδρου, κρατώντας στα χέρια μαχαίρια, ρόπαλα και τσεκούρια.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή κατάφεραν να συλλάβουν τουλάχιστον 5 άτομα, ενώ οι «πρωταγωνιστές» των επεισοδίων κατάφεραν να ξεφύγουν

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου