Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Επιασαν (πάνοπλο) φυγά μετά από καταδίωξη

Μάρτυρες... κινηματογραφικών σκηνών έγιναν χθες το πρωί περίοικοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως στον Κολωνό όταν πλήρωμα περιπολικού του τοπικού αστυνομικού τμήματος έκανε σήμα σε οδηγό ύποπτου αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο, όμως αυτός προτίμησε να αναπτύξει ταχύτητα για να εξαφανιστεί. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τον φυγά και λίγο αργότερα κατάφεραν να τον μπλοκάρουν. Δεν μπόρεσαν ωστόσο να συλλάβουν το δεύτερο άτομο που επέβαινε στο ύποπτο Ι.Χ. καθώς λίγο πριν από τον τερματισμό του κυνηγητού άνοιξε την πόρτα από τη θέση του συνοδηγού και κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας. Στην έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και μάσκες απόκρυψης των χαρακτηριστικών προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος που συνελήφθη οδηγήθηκε στα γραφεία των αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας, στο γνωστό Διαρρηκτών, και εξετάζεται η συμμετοχή του σε ομάδα διάπραξης ένοπλων ληστειών σε τράπεζες ή άλλους οικονομικούς στόχους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο πάνοπλος φυγάς συνελήφθη από το πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, το οποίο διατίθεται σε καθημερινή βάση για περιπολίες με βάση συγκεκριμένο σχέδιο και δρομολόγιο έχοντας ως αποκλειστική αρμοδιότητα τον έλεγχο και την αστυνόμευση των τραπεζικών υποκαταστημάτων της περιοχής. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τα μέσα Φεβρουαρίου και το οποίο προβλέπει τη διάθεση από κάθε τοπικό τμήμα Τάξης και Ασφάλειας ενός περιπολικού κάθε μέρα, για όσες ώρες πραγματοποιούνται τραπεζικές συναλλαγές. Τα περιπολικά ενισχύονται και από μοτοσικλετιστές της Αμεσης Δράσης ώστε να αποτρέπονται οι ληστείες, να ελέγχονται όπως στην προκειμένη περίπτωση ύποπτα οχήματα και να αναζητούνται δράστες και οχήματα διαφυγής μετά από κάθε ένοπλη επιδρομή.
espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου