Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα

Εντοπισμός δεμάτων κοκαΐνης στο «Ελ. Βενιζέλος» και συλλήψεις έξι ατόμων σε Ρόδο και Σέρρες.

Κοκαΐνη βάρους τριών κιλών και 740 γραμμαρίων, εισήγαγε στην Ελλάδα κύκλωμα με αρχηγό 30χρονο Μεξικάνο χορευτή, μέσα σε κουτιά από πούδρα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Αερολιμένα Αθηνών, που ανέλαβε να στήσει ελεγχόμενη παράδοση της κοκαΐνης, ύστερα από πληροφορίες των γερμανικών αρχών στο Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ) του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα συνελήφθη στα ΕΛΤΑ Μοσχάτου 37χρονη Ελληνίδα, η οποία προσήλθε και παρέλαβε τα τέσσερα ταχυδρομικά δέματα με την κοκαΐνη, που είχαν εισαχθεί στις 26 Ιουλίου 2008 στην Ελλάδα από το Μπουένος Αίρες της Αργεντινής, μέσω Φρανκφούρτης.

Η ίδια επρόκειτο να παραδώσει τα δέματα σε 34χρονη Μεξικάνα, που είχε έρθει πρόσφατα στη χώρα για να βρει τον 30χρονο χορευτή σύζυγό της, ο οποίος φέρεται και ως ο τελικός παραλήπτης, με σκοπό να διακινήσει τα ναρκωτικά στη χώρα μας.

Όπως είπε η 37χρονη Ελληνίδα, είναι μέλος του Συλλόγου Ελληνοαργεντινής Φιλίας, στον οποίο παραδίδει μαθήματα λατινοαμερικάνικων χορών ο 30χρονος Μεξικανός χορευτής και για το λόγο αυτό είχε συνδεθεί μαζί του φιλικά. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο των δεμάτων. Εκτιμούσε ότι ήταν παπούτσια χορού.

Ο χορευτής και οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Σύλληψη 37χρονου για κατοχή ναρκωτικών

Ένας 37χρονος, ο οποίος λειτουργούσε έναντι αμοιβής πρόγραμμα παροχής συμβουλών αποθεραπείας και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά σε οικιστικό συγκρότημα που βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, συνελήφθη στο μεθοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα Σερρών, για κατοχή κοκαΐνης.

Ο 37χρονος είχε κρύψει μέσα στα εσώρουχά του ποσότητα 13,1 γραμμαρίων της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας, την οποία είχε νωρίτερα εισαγάγει στη χώρα, επιστρέφοντας πεζή από τη Βουλγαρία. Οι άνδρες της Δίωξης, εξάλλου, συνέλαβαν -έπειτα από καταδίωξη- και τον 36χρονο συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε σε ΙΧ, επί ελληνικού εδάφους.

Ακολούθησε έρευνα στο οικιστικό συγκρότημα του 37χρονου στη Χαλκιδική, στο οποίο «φιλοξενούσε» χρήστες ναρκωτικών, που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα απεξάρτησης. Εκεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 160 σύριγγες, 42 πλαστικά πώματα και 25 οδοντογλυφίδες, όλα με υπολείμματα κοκαΐνης, ένα γραμμάριο κάνναβης και τέσσερα δισκία Lexotanil.

Οι συλληφθέντες απολογήθηκαν στον ανακριτή Σερρών, ο οποίος διέταξε την προσωρινή κράτηση του 37χρονου.

Σύλληψη τριών ατόμων στη Ρόδο

Πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, κατάφεραν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, συλλαμβάνοντας τρία άτομα από τo δημοτικό διαμέρισμα Έμπωνα του δήμου Αταβύρου (αναζητείται ένας ακόμα), τα οποία κατηγορούνται για διακίνηση δέκα κιλών χασίς.

Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Αντώνιος Κασάπης, ενώπιον του οποίου προσήχθησαν το μεσημέρι οι συλληφθέντες, άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις για αγορά, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ' επάγγελμα και συνήθειας τέλεσης των πράξεων.

Οι συλληφθέντες αναμένεται θα απολογηθούν την Παρασκευή στις 10 το πρωί, στον τακτικό ανακριτή Ρόδου.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε χθες το βράδυ, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου Βάιος Γάτσιος, ο οποίος συντόνισε, καθοδήγησε και έφερε σε πέρας την υπόθεση.

Συνελήφθησαν ένας 34χρονος από την Έμπωνα, ένας 36χρονος και ένας 42χρονος, ενώ αναζητείται ένας 32χρονος πυροσβέστης, που είχε απασχολήσει τον Ιανουάριο του 2008 τις διωκτικές αρχές για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς.

Από κοινού οι δράστες είχαν προβεί στον σχεδιασμό και μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης, περίπου 10 κιλών, από την Αθήνα στη Ρόδο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου