Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

108 κιλά χασίς, 4 Καλάσνικοφ και 116 σφαίρες στα ελληνοαλβανικά σύνορα.Το αυτοκίνητο δείχνει τον δράστη που θα παραλάμβανε ναρκωτικά και όπλα

opla1Την ταυτότητα του δράστη που κινούνταν στην περιοχή του Μπουραζανίου για την παραλαβή των ναρκωτικών και των όπλων, έχει στην διάθεσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και αυτό είναι το πιο ισχυρό στοιχείο που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στην έρευνα και να οδηγήσει στην εξάρθρωση του κυκλώματος.
Το αυτοκίνητο που κατασχέθηκε είχε ελληνικές πινακίδες και μετά από επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του, προέκυψε ότι το είχε δώσει σε συγγενικό του πρόσωπο, που του επικαλέστηκε ανάγκες στην μετακίνηση.
Ο ιδιοκτήτης είναι πιθανό να μην γνωρίζει τίποτα για την επιχείρηση που γίνονταν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όμως τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα για την συνέχεια της έρευνας.
Το αυτοκίνητο κινούνταν στην περιοχή του Μπουραζανίου, όταν έγινε αντιληπτό από τους Συνοριακούς και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Όταν έφτασε στο σημείο που ήταν τα ναρκωτικά και τα όπλα, ο οδηγός του αντελήφθη την αστυνομική παρουσία, εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε, πιθανότατα κινούμενος προς την Αλβανία.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Θεοχάρης Αγόρης, σε δηλώσεις που έκανε συνεχάρη τους συνοριακούς φύλακες για την επιτυχία τους, αφού η παρατηρητικότητά τους, οδήγησε στην κατάσχεση 108 κιλών χασίς, τεσσάρων όπλων τύπου Καλάσνικοφ και 116 σφαιρών. Τα δύο όπλα μάλιστα έφεραν και τις ξιφολόγχες.
Ο κ. Αγόρης τόνισε ότι το διασυνοριακό έγκλημα είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που για την αποτελεσματική του αντιμετώπιση, απαιτείται και η συμβολή της Αλβανικής πλευράς.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου