Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Βομβιστική επίθεση στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου

Βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό οφείλεται η έκρηξη, που σημειώθηκε έξω από το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, στην οδό Κόνιαρη 45 και Αλεξάνδρας.

Όπως διαπιστώθηκε από τους πυροτεχνουργούς της Ασφάλειας και τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κοντά στην είσοδο της ΚΕΔ και από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο και σε τζάμια παρακείμενων κτηρίων.

Επειδή στην περιοχή υπήρχε έντονη μυρωδιά αερίου πιθανολογείται ότι αυτό συνέβη επειδή, λόγω της έκρηξης, τινάχτηκε ένα καπάκι από τον αγωγό του φυσικού αερίου. Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη στο αέριο.

Δεν υπήρξε προειδοποίηση

«Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την έκρηξη, ούτε έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης από κανέναν» δήλωσε πριν λίγο, από το χώρο που σημειώθηκε νωρίτερα η έκρηξη στην οδό Κόνιαρη 45 στους Αμπελοκήπους όπου στεγάζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Στάθης.

Η έκρηξη, που προκάλεσε ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, σε ένα σταθμευμένο όχημα καθώς και σε τζαμαρίες καταστημάτων και σπιτιών στον συγκεκριμένο δρόμο, οφείλεται, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, σε άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο κ. Στάθης ανέφερε επίσης ότι ο χώρος φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία Ασφαλείας, η οποία είχε εκείνη την ώρα προσωπικό μέσα στο κτίριο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων πως ερμηνεύει ο ίδιος το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε απέναντι από τον Άρειο Πάγο και σε απόσταση 200 μέτρων από την ΓΑΔΑ, ο κ. Στάθης επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο κτίριο της ΚΕΔ φυλάσσεται από εταιρεία σεκιούριτι και τόνισε ότι η ΓΑΔΑ και ο Άρειος Πάγος φυλάσσονται από την αστυνομία. Κλείνοντας την ενημέρωση, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται αυτοψία στο χώρο και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου