Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αθώωση 22χρονου φοιτητή για επεισόδιο με αστυνομικούς

Αθώος των κατηγοριών της απείθειας και της αντίστασης κατά της Αρχής, κρίθηκε ο 22χρονος φοιτητής, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για επεισόδιο που σημειώθηκε με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια εξακρίβωσης στοιχείων σε συμβάν, στο οποίο κλήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, στο κέντρο της πόλης.

Εις εκ των αστυνομικών που παρέστη στο περιστατικό, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 22χρονος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και όταν κλήθηκε να ακολουθήσει στο περιπολικό, «προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί». Ερωτηθείς εάν ο φοιτητής πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο, όπου κλήθηκαν οι αστυνομικοί, είπε ότι «μάλλον δεν ήταν». «Ήταν όμως υποχρεωμένος να δώσει τα στοιχεία του», τόνισε. Νωρίτερα, ανακάλεσε την έγκληση, που κατέθεσε σε βάρος του νεαρού για εξύβριση.

Απολογούμενος ο 22χρονος είπε: «Τρόμαξα εκείνη τη στιγμή. Έγινε μία φασαρία με δύο παρέες. Κάποιοι υπέδειξαν ως υπαίτιους εμάς».

Στο μεταξύ, ο νεαρός προσέφυγε για το επεισόδιο στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας ότι κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στο αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, αστυνομικός με πολιτικά επιτέθηκε εναντίον του και τον χτύπησε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 6/3/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου