Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Βαριές ποινές για Παλιοκώστα, Ριτζάι και Στεφανάκο

Ολοκληρώθηκε η δίκη για την πρώτη απόδραση των Παλαιοκώστα-Ριτζάι από τον Κορυδαλλό και τη διπλή δολοφονία στο Περιστέρι.

Βαρύτατες ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους Βασίλη Παλαιοκώστα, Αλκέτ Ριτζάι και τον Βασίλη Στεφανάκο για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού και τις δύο δολοφονίες στο Περιστέρι, του Κ. Κουτουλιέρη και του Γ. Κάτσιου τον Σεπτέμβριο του 2006.

Σε δις ισόβια και κάθειρξη 34 χρόνων και οκτώ μηνών, καταδικάσθηκε σήμερα ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριτζάι, που κατηγορείτο για την εναέρια απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ιούνιο του 2006, καθώς επίσης και για τη διπλή δολοφονία των Γ. Κάτσιου και Κ. Κουτελιέρη, το Σεπτέμβρη του 2006, στο Περιστέρι.

Επίσης, σε ισόβια και κάθειρξη 29 χρόνων και τριών μηνών καταδικάστηκε ο Βασίλης Στεφανάκος για ηθική αυτουργία από πρόθεση στη διπλή δολοφονία, που κατηγορείτο ότι είχε οργανώσει την εναέρια απόδραση των Ριτζάι-Παλαιοκώστα, το 2006, ενώ ο Βασίλης Παλαιοκώστας καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 33 χρόνων και 22 μηνών.

Επίσης, το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 17 χρόνων και δυο μηνών τον Σπύρο Δραβίλα και σε πέντε χρόνια τον Αλβανό Παναγιώτ Πάππα, ενώ σε τρεις κατηγορούμενους για υπόθαλψη εγκληματία το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση δυόμιση χρόνων. Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Η δίκη του δραπέτη καταζητούμενου Β. Παλαιοκώστα και της παρέας των έντεκα -ανάμεσά τους, εκτός του Β. Στεφανάκου και άνθρωποι της νύχτας- είχε ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου 2009, ενώ οι κατηγορίες που τους βάραιναν, ήταν μεταξύ άλλων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίες, απόδραση, αρπαγή, οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου