Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αθωώθηκαν οι «καταληψίες» του ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος

Αθωώθηκαν οι «καταληψίες» του ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώους τους 7 κατηγορούμενους για την κατάληψη του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Τούμπας, καθώς έκρινε ότι
«δεν υπάρχει δόλος».

Οι 6 Έλληνες και ο ένας Κουβανός, ο οποίος δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, είχαν συλληφθεί τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας μέσα στο κτήριο του υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει δοθεί για χρήση στην Ι. Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι αυτόφωρο το αδίκημα. Το κτήριο είχε καταληφθεί νωρίτερα, από το 2006», είπε ο εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Ο ένας, μάλιστα, από αυτούς αθωώθηκε και για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής που εκκρεμούσε εις βάρος του, καθώς είναι αθλητής - μέλος σκοπευτικού συλλόγου και κατείχε νόμιμα το αεροβόλο όπλο που βρέθηκε στον χώρο.

Σημειώνεται ότι και οι 7 άνθρωποι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, με τους περισσότερους εξ' αυτών να επικαλούνται οικονομικά προβλήματα, τα οποία τους ανάγκασαν να διαμένουν προσωρινά στον συγκεκριμένο χώρο.

 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου