Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Προφυλακίστηκε ο ένας κατηγορουμένος για τη δολοφονία στον Κίσαμο

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 26χρονος από τα Περβολάκια Κισάμου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 25χρονου Ξενοφώντα Κουκουλά το απόγευμα του Σαββάτου στην αγροτική περιοχή «Κορυφή» του δήμου Μηθύμνης Κισάμου.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος στον ανακριτή, ομολόγησε την πράξη του, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο 34χρονος ξάδερφός του, αφού δεν προέκυψε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Οι δύο νεαροί, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, ισχυρίστηκαν ότι το θύμα ήταν εκείνο που άρχισε πρώτο να πυροβολεί εναντίον τους.

«Υπό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν, πέρα από το ότι έγιναν όλα αστραπιαία, σε χρόνο μηδέν, το σοβαρότερο από όλα ήταν ότι ήταν συνθήκες καθαρά ανθρώπων οι οποίοι δεν έλεγχαν τους εαυτούς τους», είπε ο Διονύσης Βέρας, συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου που κρίθηκε προφυλακιστέος και πρόσθεσε: «Η εξέλιξη των γεγονότων μας λυπεί. Περισσεύει η δυστυχία από κάθε πλευρά. Δύο 25χρονα παιδιά, το ένα στον τάφο, το άλλο στη φυλακή. Κάποιοι πρέπει να τα σκέφτονται αυτά».

Ο συνήγορος του 34χρονου που αφέθηκε ελεύθερος Ευτύχης Μαυρογένης δήλωσε: «Λυπάμαι, αλλά ως πολίτης θα ήθελα να τονίσω ότι όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στα Χανιά, δεν τιμούν τον τόπο μας και τα Χανιά μας. Είναι λυπηρό ένας νέος άνθρωπος να είναι απών σήμερα από κοντά μας. Ο πελάτης μου, κρίθηκε μη προφυλακιστέος με ομοφωνία του ανακριτού και του εισαγγελέα προφανώς γιατί δεν προέκυψε κάποια άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση. Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν. Οι υπερβολές όμως και βλάπτουν και πυροδοτούν. Ας αφήσουμε όμως ήσυχη τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου